Widgets Magazine

«Ο Μάρτιος έχει κάτι το μαγικό, ενώ καθώς φτάνουμε στην καρδιά του μήνα, δηλαδή κοντά στις 14 με 15 Μαρτίου, οι μέρες έχουν χαρακτήρα προφητικό, είναι μέρες που μας δίνουν προειδοποιητικά σημάδια για το εγγύς μέλλον» Κώστας Λεφάκης

Ήταν αρχές Μαρτίου του 2012, όταν σε μία όμορφη συνάντηση που είχα με τον αγαπημένο μου δάσκαλο Κώστα Λεφάκη, είχαμε μία όμορφη συζήτηση για τις  «Ειδούς του Μαρτίου», όπου μέσα από μία ιστορική αναδρομή, μου παρουσίασε την σημαντικότητα των ημερών 14 και 15 Μαρτίου κάθε έτους, οι οποίες και αποτελούν ημέρες οιωνών , που δίνουν προειδοποιητικά σημάδια για το εγγύς μέλλον.  Τα λόγια του για πολλοστή φορά με μάγεψαν, οι πληροφορίες που μου έδωσε ήταν σημαντικές και οι ερωτήσεις μου πολλές , στην συνέχεια θέλησα και εγώ με την σειρά μου  να μελετήσω και να παρατηρήσω πολύ περισσότερο το τι ακριβώς συμβαίνει στην «καρδιά» του Μάρτη… Μαζί σας λοιπόν αποφάσισα σήμερα να μοιραστώ αυτές τις γνώσεις…

Οι μέρες 14 και 15 Μαρτίου κάθε έτους, ονομάζονται οι «Ειδοί Μαρτίου» οι οποίες σύμφωνα με ιστορική και στατιστική καταγραφή και επαλήθευση , είναι οι μέρες του έτους, που μας δίνονται σημαντικές προειδοποιήσεις για το μέλλον.  Τα μηνύματα που λαμβάνουμε σε αυτό το διήμερο του Μάρτη, είναι προφητικά και αποτελούν μία ένδειξη, ή αλλιώς ένα σημάδι, ένα προμήνυμα  για αυτά που θα προκύψουν στην ζωή μας στην ακτίνα του 1 έτους. Οι οιωνοί του Μαρτίου αφορούν όλους μας, ανεξαρτήτως προσωπικού ωροσκοπίου ή πλανητικών διελεύσεων.

Τι είναι όμως οι Ειδοί Μαρτίου;

Η λέξη «ειδοί» προέρχεται από την λατινική λέξη idus που σημαίνει διαιρώ στη μέση.  Σύμφωνα με το Ρωμαϊκό Ημερολόγιο ήταν πάντα το μέσο χρονικό διάστημα του μήνα. Η 15η ημέρα του Μάρτη ήταν μία ημέρα που είχε αφιερωθεί στον θεό του Πολέμου τον Άρη,  από τον οποίο προέρχεται και το όνομα του μήνα (Άρης = Mars = Martius= Μάρτιος)

Οι Ειδοί Μαρτίου στην Ιστορία

Στις 14 Μαρτίου 44πΧ μία σειρά από σημαντικές προειδοποιήσεις αλλά και προφητικά μηνύματα δεν ήταν αρκετά για να αποφευχθεί η στυγερή δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα, η οποία και έγινε με 23 μαχαιριές  στην Ρωμαϊκή Γερουσία. Η συνωμοσία της δολοφονίας του έγινε την 15η Μαρτίου από συγκλητικούς της ηγεσίας Κάσσιου και του Βρούτου (από εκεί προέρχεται και η φράση : «Και σύ τέκνον Βρούτε»; Σημαντικό όμως είναι να τονίσουμε εδώ, ότι τα προειδοποιητικά σημάδια / μηνύματα  της δολοφονίας, είχαν δοθεί στον Ιούλιο Καίσαρα από την περασμένη ημέρα, άσχετα αν τα αγνόησε.

Ποιες ήταν όμως αυτές οι προειδοποιήσεις και τα μηνύματα που δόθηκαν στον Ιούλιο Καίσαρα , όπου και τα αγνόησε;

Μία ημέρα πριν την δολοφονία του ενώ βρισκόταν σε ένα συμπόσιο,  ερωτήθηκε ποιος θα ήταν ο θάνατος που θα προτιμούσε. Ο ίδιος απάντησε «Έναν απροσδόκητο θάνατο»  χωρίς να περνάει από το μυαλό του τι τον περιμένει…. Αυτή θεωρείτο η πρώτη προειδοποίηση από τους φίλους του που είτε είχαν την πληροφορία, είτε διαισθάνονταν την συνωμοσία που θα υπάρξει εναντίον του Καίσαρα.

Ένα ακόμα προειδοποιητικό σημάδι ήταν το όνειρο της γυναίκας του, όπου του το διηγήθηκε το πρωινό της  15ης Μαρτίου. Ονειρεύτηκε πως τον είχε στην αγκαλιά της ενώ ήταν νεκρός, και η οροφή του σπιτιού τους έπεσε.  Ο Καίσαρας θορυβήθηκε από όλη την ανησυχία της  γυναίκας του,  και προσκάλεσε Οιωνοσκόπους, για να τον ενημερώσουν για τους Οιωνούς της ημέρας, οι οποίοι ήταν αρνητικοί.  Τότε ήταν που ο Ιούλιος Καίσαρας, θυμήθηκε και μία άλλη προφητεία που του είχε δοθεί λίγο νωρίτερα από τον οιωνοσκόπο Σπουρίννα  όπου τον είχε προειδοποιήσει  για τις «Ειδούς Μαρτίου» .

Παρόλο που ο Καίσαρας σκέφτηκε να ακυρώσει την σύγκλητο,  ο καθησυχασμός του Δέκιμου Βρούτου ήταν αρκετός για να αποφασίσει να αμελήσει τις προειδοποιήσεις των οιωνοσκόπων . Στον δρόμο του προς την ρωμαϊκή Γερουσία,  βρέθηκε περιστοιχισμένος από το πλήθος κόσμου που τον αγαπούσε και τον τιμούσε και τότε ήταν που συνάντησε ξανά τον προφήτη  Σπουρίννα. Θέλησε να τον κοροϊδέψει λέγοντας : «Είναι οι ειδοί  του Μαρτίου και τίποτα δεν μου έχει συμβεί»! Τότε ο Σπουρίνας του απάντησε : «Οι ειδοί δεν έχουν ακόμα περάσει»!

Μέσα σε όλη αυτή την γεμάτη ημέρα, ο σοφιστής και δάσκαλος Αρτεμίδωρος,  πληροφορημένος για την συνωμοσία εναντίον του Ιουλίου Καίσαρα, τον πλησίασε και του έδωσε ένα σημείωμα για να τον προφυλάξει από το κακό που ήταν σχεδιασμένο να του συμβεί.   Το σημείωμα αυτό, δεν πρόλαβε ο Ιούλιος Καίσαρας να το διαβάσει παρόλο που το κρατούσε στα χέρια του!

Στην περιγραφή της Δολοφονίας του Ιούλιου Καίσαρα από τον Πλούταρχο,  αναφέρεται ότι τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας, έδιναν σημαντικές πληροφορίες που  θα μπορούσαν να του είχαν σώσει την ζωή, αν ο ίδιος δεν τα αμελούσε….  τονίζοντας :

Το Πεπρωμένο δεν είναι τόσο απρόσμενο, όσο αναπόφευκτο

Ἀλλ’ ἔοικεν οὐχ οὕτως ἀπροσδόκητον ὡς ἀφύλακτον εἶναι τὸ πεπρωμένον

Οι Ειδοί Μαρτίου στο Σήμερα…

Επειδή διανύουμε μία δύσκολη, συνάμα όμως και σκληρή , περιοριστική, επίπονη περίοδο, δεν χρειάζεται να σας πανικοβάλει η Ιστορία του Ιουλίου Καίσαρα, αλλά ούτε και να φοβάστε τις μέρες 14-15 Μαρτίου. Τα σημάδια που δίνονται αυτό το διήμερο, δεν είναι πάντα αρνητικά, αλλά και θετικά …  Θα μπορούσα να τις αποκαλέσω ως μέρες που μας δίνουν ένα  σημαντικό προμήνυμα το οποίο  μας προετοιμάζει, μας προϊδεάσει για όλα αυτά που θα ακολουθήσουν …. Σημαντικό είναι λοιπόν να αξιοιποιήσουμε σωστά τις πληροφορίες που λαμβάνουμε το διήμερο που ακολουθεί.  Καταγράψτε τα όνειρα που θα δείτε  στις 14 και 15 του μήνα, το μήνυμα ή  το συναίσθημα που σας άφησαν. Μην αμελείτε τα σημάδια που μπορεί να σας δοθούν με κάθε τρόπο , αναζητώντας το βαθύτερο νόημα που κρύβεται πίσω από αυτά. Θυμηθείτε πως τα πάντα σε αυτή τη ζωή γίνονται για κάποιο λόγο….

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΖώδια Σήμερα Πέμπτη 12/3: Ρήξεις και …Εκρήξεις!
Επόμενο άρθροΖώδια Σήμερα Παρασκευή 13/3/2020: Ενίσχυσε τα Ψυχικά σου Αποθέματα
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here