Widgets Magazine

Γυρνώντας πίσω στα παιδικά σου χρόνια, σίγουρα πολλές φορές έχεις να θυμηθείς αυτή την σοφή συμβουλή των γονέων ή και των παππούδων «Η σιωπή είναι χρυσός»! Μεγαλώνοντας, σε περιόδους έντασης σίγουρα έχεις ανατρέξει  σε αυτή την συμβουλή και προσπαθείς να συγκρατήσεις τον εαυτό σου και τα λόγια σου, γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι οι ισορροπίες είναι λεπτές και μία λέξη, μπορεί να πάρει τεράστιες διαστάσεις και να ξεφύγουν οι καταστάσεις από τον έλεγχο! Άλλες στιγμές σκέφτεσαι : «Δεν γίνεται να τα κρατάω μέσα μου , πρέπει να τα βγάλω, να εκτονωθώ και να τα πω έξω από τα δόντια, δεν μου κάνει καλό να καταπιέζομαι»!

Τελικά τι είναι σωστό και τι λάθος; Πρέπει να τηρούμε σιγή ιχθύος ή να τα λέμε έξω από τα δόντια ;;; Οι γνώμες σίγουρα διίστανται, το τί θα ακολουθήσεις εξαρτάται πάντα από το αποτέλεσμα που θέλεις να έχεις, γιατί η επικοινωνία δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

Σου παραθέτω λοιπόν 12 Στιγμές που είναι προτιμότερο να συγκρατήσεις τα λόγια σου, προκειμένου να αποφύγεις επικοινωνιακούς μπελάδες.

 1. Όταν βρίσκεσαι σε θυμό: Ο τρόπος έκφρασής σου και τα λόγια σου θα σε κάνουν να χάσεις το δίκιο σου!
 2. Όταν δεν γνωρίζεις όλα τα γεγονότα: Η έλλειψη γνώσης και πληροφορίας είναι γεγονός ότι θα σε εκθέσει ή και θα σε οδηγήσει σε επικοινωνιακό αδιέξοδο,
 3. Όταν δεν έχεις επαληθευμένες πληροφορίες : Μία πληροφορία που λαμβάνεις μπορεί να έχει κενά, παραλείψεις, να μην έχεις  καταλάβει κάτι σωστά, να παρερμηνεύσεις  λόγια … Πριν ξεσπάσεις  και τα πεις  έξω από τα δόντια, καλό είναι να έχεις  επιβεβαιώσει κάθε τι που σκέφτηκες, ή άκουσες!
 4. Αν τα λόγια σου προσβάλουν κάποιον, πολύ περισσότερο αν αυτός βρίσκεται σε θέση αδυναμίας: Καμία συζήτηση δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα, αν στηρίζεται σε «κατηγορώ» και προσβολές.
 5. Αν τα λόγια σου θα είναι η αιτία να ντραπείς λίγο αργότερα: Τα λόγια θυμού σίγουρα πολύ γρήγορα τα μετανιώνουμε
 6. Αν ο τρόπος έκφρασης σου δίνει τις λάθος εντυπώσεις: Θυμήσου όλες εκείνες τις φορές που έχασες το δίκιο σου, όχι από αυτά που είπες, αλλά από τον τρόπο που τα εξέφρασες!
 7. Αν το θέμα δεν σε αφορά : Συγκράτησε τα λόγια σου όταν το θέμα δεν έχει άμεση στενή επιρροή με εσένα. Κράτησε σιγή ιχθύος, αντί να εμπλακείς σε λόγια που αφορούν κάποιον άλλον.
 8. Όταν έχεις σκοπό να πεις ψέματα: Καλύτερα να μην πεις τίποτα, παρά αυτό που θα πεις να είναι ψευδές.
 9. Αν τα λόγια σου θίγουν την φήμη κάποιου άλλου ανθρώπου
 10. Αν δεν μπορείς να μιλήσεις χωρίς να φωνάξεις: Όταν ξεκινούν οι φωνές, παύει να υπάρχει όποια άλλης μορφής επικοινωνία.
 11. Όταν είναι η στιγμή που πρέπει να ακούσεις: Αν δεν έχεις την διάθεση να ακούσεις, σημαίνει ότι δεν έχεις και την διάθεση να επικοινωνήσεις ουσιαστικά!
 12. Όταν κάτι το έχεις πει ήδη πάρα πολλές φορές: Δεν μπορεί κανείς να πάρει τα λόγια σου στα σοβαρά, αν μόνιμα επαναλαμβάνεσαι!
Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΠανσέληνος Δεκεμβρίου 2022
Επόμενο άρθροΖώδια Εβδομάδας 12-18 Δεκεμβρίου 2022
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.