Widgets Magazine

Το φεγγάρι γεμίζει για να οδηγηθούμε στην Πανσέληνο του μήνα η οποία σχηματίζεται στις 20 Οκτωβρίου 2021, στον «μπροστάρη» στου Ζωδιακού τον Κριό και πιο συγκεκριμένα στην 27ο26’ του ζωδίου, δηλαδή στο 3ο δεκαήμερο!  Η Πανσέληνος , δηλαδή η ακριβείας αντίθεση του Ήλιου από τον Ζυγό με την Σελήνη από τον Κριό κορυφώνεται στις 16:56 το απόγευμα και οι πλανητικές συνθήκες που επικρατούν τώρα στον Ουράνιο Θόλο μας εφιστούν την προσοχή γιατί το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι του Φθινοπώρου φέρνει μαζί του έντονο θυμό, βιαιότητα, έντονα ξεσπάσματα αλλά και σκληρές μάχες συμφερόντων που θα κλονίσουν την σταθερότητα σχέσεων και συνεργασιών.

Δες αναλυτικά τις προβλέψεις σου στο βίντεο που ακολουθεί και στην συνέχεια διάβασε ολοκληρωμένο το άρθρο για την Πανσέληνο!

Ο Άξονας Κριού- Ζυγού συμβολίζει  το «εγώ» (Κριός) και το «εμείς» (Ζυγός),  με λίγα λόγια αντιπροσωπεύει τον ίδιο μας τον εαυτό και την επαφή μας με τους άλλους. Ο Κριός επιζητά την αυτό – επιβεβαίωση ενώ ο Ζυγός τον συμβιβασμό , την υποχώρηση και την συνεργασία.

Με τον Ήλιο να κινείται στο ζώδιο του Ζυγού το ενδιαφέρον μας στρέφεται στις σχέσεις μας και τους τρόπους εκείνους που θα μπορέσουμε να τις ισορροπημένες και αρμονικές, με γνώμονα ότι η συνύπαρξη είναι σημαντική και απαραίτητη. Με την Σελήνη από το ζώδιο του Κριού από την άλλη πλευρά οι συναισθηματικές διαθέσεις είναι αντίθετες , παρατηρώντας γύρω μας να κυριαρχούν οι αρχηγικές τάσεις, ο εγωισμός, η εκρηκτικότητα, η μαχητικότητα αλλά και η ασυγκράτητη βιασύνη.

Η πανσέληνος λοιπόν του Οκτωβρίου (η αντίθεση Ήλιου – Σελήνης) φωτίζει δύο αντίθετες δυνάμεις: Την ανάγκη για διπλωματία, ισοτιμία, δικαιοσύνη και συνύπαρξη (Ζυγός) με την αυθεντικότητα  και την ειλικρίνεια έναντι της τακτικής καθώς και την πλήρη ανεξαρτησία που μπορεί να προέλθει και μέσω μαχητικότητας και σύγκρουσης. Ποιες όμως από αυτές τις δύο δυνάμεις αναμένεται να κυριαρχήσει ετούτη την περίοδο! Θα καταφέρουμε να συμβιβαστούμε και να υποχωρήσουμε προκειμένου να έχουμε μία ομαλή συνύπαρξη, ή θα υπάρξουν γεγονότα που θα φέρουν την σύγκρουση και την διάσπαση;

Στην Πανσέληνο του Οκτωβρίου από το ζώδιο του Κριού, παρατηρούμε την συμμετοχή του Άρη ο οποίος κινείται αδύναμος στο ζώδιο του Ζυγού, καθώς και του Πλούτωνα που έχει γυρίσει πλέον σε ορθή φορά στο ζώδιο του Αιγόκερω. Ο Άρης και ο Πλούτωνας σχηματίζουν μεταξύ τους την δύσκολη γωνία τετραγώνου και οι δύο μαζί δύσκολες γωνίες με τα «φώτα» (Ήλιο – Σελήνη)! Παρατηρούμε λοιπόν τον σχηματισμό ταυ-τετραγώνου Ήλιου – Σελήνης – Άρη – Πλούτωνα, το οποίο και θα αποτελέσει τον βασικό μοχλό των ταραχώδη επεισοδίων αυτού του διαστήματος.  Τονίζω εδώ ότι η συγκεκριμένη Πανσέληνος δεν θα μας επηρεάσει μόνο σε ψυχολογικό υπόβαθρο, αλλά θα φέρει γεγονότα και εξελίξεις στην ζωή και στην καθημερινότητά μας.

Τι πρέπει να προσέξουμε με την Πανσέληνο του Οκτωβρίου;

Ας δούμε τις επιπτώσεις αυτού του φεγγαριού, ποια θα είναι τα επακόλουθά του,  προκειμένου να ξέρουμε από τι πρέπει να προστατευτούμε και τι πρέπει να προσέξουμε:

  • Ταραχώδης περίοδος για σχέσεις και συνεργασίες, καταλυτικές εξελίξεις που θα φέρουν την διάλυση και την οριστική ρήξη. Οι διασπάσεις που θα γίνουν τώρα θα είναι πολύ ισχυρές με βασικό χαρακτηριστικό το μένος , την εκδικητικότητα και την κακία.
  • Ύπουλες ενέργειες, πισώπλατες παρασκηνιακές δραστηριότητες οι οποίες έχουν ως χαρακτηριστικό τους τον δόλο, την εκδίκηση ή και την τιμωρία.
  • Εγκληματικές ενέργειες, έξαρση βίας, παρανοϊκές και επικίνδυνες συμπεριφορές ανθρώπων που ξεφεύγουν από τα όρια της λογικής.
  • Ατυχήματα
  • Απόλυτες , χειριστικές και εξουσιαστικές συμπεριφορές που ως βασικό κίνητρο έχουν τον πλήρη έλεγχο και την επιβολή.
  • Ο εγωισμός και η επιθετικότητα θα οδηγήσουν σε ασυγκράτητες συμπεριφορές που θα έχουν δυσάρεστα επακόλουθα. Οι καβγάδες θα είναι επικοί!
  • Μάχες συμφερόντων
  • Τα αρνητικά συναισθήματα (αλλά και τα ένστικτα) που ήταν συσσωρευμένα μέσα στις ανθρώπινες ψυχές αναβλύζουν αυτό τον καιρό: ζήλεια, πάθος, εμμονή, εκδίκηση, φόβος, θυμός …
  • Αποκαλύψεις που προκαλούν διάλυση.

Οι ανθρώπινες σχέσεις αλλά και οι συμπεριφορές των ανθρώπων λοιπόν, οδηγούνται στα άκρα σε αυτή την χρονική περίοδο πολύ παραπάνω 5 μέρες πριν και 5 μέρες μετά την κορύφωση της Πανσελήνου, όπου θα χρειαστεί να είμαστε πιο προσεχτικοί, συγκρατημένοι, προϊδεασμένοι των τάσεων που διαμορφώνονται τώρα.

Ποια ζώδια επηρεάζονται άμεσα από την Πανσέληνο Οκτωβρίου

Οι εκπρόσωποι του ζωδιακού που δέχονται άμεση επιρροή από αυτό το δύσκολο φεγγάρι του Οκτωβρίου είναι τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) του 3ου δεκαημέρου και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 23η – 27η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Astro Tip για την Πανσέληνο Οκτωβρίου

Συνοψίζοντας τις τάσεις αυτού του φεγγαριού, σημαντικό είναι να διακρίνουμε ότι θα υπάρξουν γεγονότα, στάσεις και συμπεριφορές που θα οδηγηθούν στα άκρα την επόμενη περίοδο. Σημαντικό είναι λοιπόν να παραμείνουμε κάπως επιφυλακτικοί, καχύποπτοι και πιο συγκρατημένοι στους ανθρώπους που έχουμε μία σταθερή συνύπαρξη, μία συνύπαρξη που είτε μπορεί να την έχουμε επιλέξει, είτε να είναι αναγκαστική (πχ τους συνεργάτες μας δεν τους επιλέγουμε πάντα εμείς). Θα χρειαστεί πολλές φορές να σκεφτούμε ότι κάποιες ανθρώπινες αντιδράσεις έχουν ένα υπόγειο , παρασκηνιακό κίνητρο όπου αυτό μπορεί πιθανότατα να είναι και η εξώθηση της δικής μας συμπεριφοράς.  Είναι απαραίτητο λοιπόν να διατηρήσουμε αποστάσεις ασφαλείας από ανθρώπους και καταστάσεις που μπορούν εύκολα να μας δημιουργήσουν προβλήματα κάθε είδους.  Ας νικήσουμε το «φόβο» όπου μπορεί να σταθεί το συναίσθημα που θα μας οδηγήσει σε μία θυμωμένη και επιθετική συμπεριφορά και ας δεχθούμε ότι κάποιες εξελίξεις που διαδραματίζονται τώρα, παρόλο που μπορεί να είναι άδικες, ψυχοφθόρες, επίπονες, ύπουλες μας οδηγούν σε σημαντικές συνειδητοποιήσεις και σε μία ολική μεταμόρφωση …. Τέσσερις πλανήτες (Ερμής, Δίας, Κρόνος, Πλούτωνας) έχουν γυρίσει σε ορθή φορά την ημέρα του σχηματισμού της Πανσελήνου στον Κριό, δίνοντας μας το μήνυμα ότι πρέπει να πάμε μπροστά, να πάμε παρακάτω αλλά και να ακολουθήσουμε μία νέα πορεία κάνοντας μία έναρξη … Άλλωστε το ζώδιο του Κριού ακριβώς αυτό και συμβολίζει, την γέννηση και την αρχή ενός νέου κύκλου!

 

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΑστρολογικές Τάσεις Εβδομάδας 11-17 Οκτωβρίου 2021
Επόμενο άρθροΑστρολογικές Τάσεις Εβδομάδας 18 – 24 Οκτωβρίου 2021
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ