Widgets Magazine

Ο «θάνατος της επικοινωνίας» είναι ο τίτλος που δόθηκε στην εκπληκτική ταινία μικρού μήκους, που έγινε viral στο διαδίκτυο … Τίτλος σκληρός αλλά αληθινός, νοήματα που προβληματίζουν, αλλά σκιαγραφούν ακριβώς τον τρόπο που πλέον μεταφέρουμε σκέψεις, συναισθήματα, γνώσεις …  Καθημερινά οι άνθρωποι ερωτεύονται, τσακώνονται και χωρίζουν με μηνύματα στο messenger, εκφράζουν τις σκέψεις τους με posts (δημοσιεύσεις) στο Facebook, μεταφέρουν όλα όσα έχουν στο μυαλό τους όχι μέσω  του λόγου  τους, αλλά μέσω τραγουδιών, αποφθεγμάτων, υπονοούμενων τα οποία και μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ευχές των εορτών, μεταφέρονται πλέον με emoticons , φωτογραφίες και λόγια στον τοίχο του προφίλ που διατηρεί ο καθένας μας στο Facebook στο Tweeter  ή στο Instagram . Η προσδοκία; Η συγκέντρωση likes και σχολίων, σαν να δίνεται το «έπαθλο» ποιος είναι δημοφιλής; Ποιος ανέβασε στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτι έξυπνο; Πόσους φίλους έχω συγκεντρώσει μέχρι τώρα στο προφίλ μου; Το αποτέλεσμα; Χάνεται η ουσιαστική επικοινωνία με τους γύρω μας, αλλά αν το καλοσκεφτείς πρωτίστως χάνεται η ουσιαστική επικοινωνία με τον ίδιο μας τον εαυτό! Η μοναξιά εξαπλώνεται σαν ένας μεταδιδόμενος ιός….

Παρακολούθησε το βίντεο που ακολουθεί και στην συνέχεια το άρθρο συνεχίζεται με άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Χρήσιμα στοιχεία

 • Ο εθισμός στο διαδίκτυο (internet addiction) μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης, προτάθηκε ως όρος πρώτη φορά από τον Goldberg (1995) και έγινε δημοφιλής με την καινοτόμο έρευνα της Young (1996), αναφέρεται στην «καταναγκαστική, υπερβολική χρήση του διαδικτύου και τον εκνευρισμό ή δυσθυμική συμπεριφορά που παρουσιάζεται κατά τη στέρησή της» (Mitchell, 2000).
 • Η εξάρτηση στο διαδίκτυο συνήθως εμφανίζεται αρχικά σε εφήβους κατά την πρώιμη εφηβεία (10-14 ετών) ή και σε μικρότερη ακόμη ηλικία. Είναι πιο έντονο κατά την μέση εφηβεία (15-17 ετών), κατά την οποία οι έφηβοι πειραματίζονται και σταδιακά αυτονομούνται, καθώς και κατά την όψιμη εφηβεία (> 17 ετών).
 • Το 53% των ανθρώπων νιώθουν έντονο άγχος όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο.
 • Το 84% των ανθρώπων αποδέχονται τον εθισμό στα smartphones
 • To 71% των ανθρώπων ξέρουν ένα φίλο ή ένα άτομο της οικογένειας που πιθανότατα είναι εθισμένο με το κινητό του τηλέφωνο
 • Το 57% των ανθρώπων ανησυχούν για την αυξανόμενη ανάγκη χρήσης του κινητού τους τηλεφώνου
 • Το 52% των ανθρώπων πιστεύουν ότι έχουν εθισμό στο κινητό τους τηλέφωνο
 • Το 36% ανησυχούν πολύ για τον εθισμό στην χρήση κινητού τηλεφώνου
 • Τι θα συνέβαινε αν για μία εβδομάδα δεν είχες το κινητό σου τηλέφωνο; Το 61% των ανθρώπων απάντησε ότι δεν θα μπορούσε να βγει έξω τόσο συχνά χωρίς κινητό τηλέφωνο. Το 66% των ανθρώπων παραδέχονται ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν έξω έστω και για μία μέρα χωρίς το κινητό τους τηλέφωνο.
 • Το 73% των ανθρώπων νιώθουν πανικό αν ξεχάσουν το κινητό στο σπίτι. Οι γυναίκες όμως είναι ακόμα πιο επιρρεπείς στο άγχος εξαιτίας έλλειψης του κινητού τηλεφώνου
 • Οι 3 στους 5 ανθρώπους δεν γίνεται να μην ελέγξουν το κινητό τους ανά μία ώρα
 • Οι 3 στους 4 ανθρώπους έχουν το κινητό τους μέχρι 5 βήματα μακριά τους
 • Το 54% των ανθρώπων ελέγχουν το κινητό τους πριν ή μετά τον ύπνο

 

Προβληματίσου ….

Είδες το βίντεο και πραγματικά ξύπνησε μέσα σου σκέψεις που σε προβλημάτισαν. Διάβασες τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια… Τώρα τι; Τι κάνεις στην συνέχεια; Αναγνωρίζεις την σπουδαιότητα του προβλήματος;  Κάνε στον εαυτό σου τις παραπάνω ερωτήσεις:

 • Απολαμβάνεις τις καθημερινές επικοινωνίες με τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν ; (φίλους, οικογένεια, σύντροφο, παιδιά, συνεργάτες;)
 • Υπερτερούν στην καθημερινότητά σου οι προσωπικές τετ-α-τετ επικοινωνίες ή οι διαδικτυακές;
 • Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις μοναξιά και ότι δεν έχεις έναν άνθρωπο που να μοιραστείς μαζί του μία ουσιαστική επικοινωνία;
 • Έχεις μετανιώσει για επικοινωνίες που έγιναν μέσω διαδικτύου αντί να γίνουν από κοντά;
 • Πόσες ώρες την ημέρα χρησιμοποιείς για την επικοινωνία σου το κινητό τηλέφωνο και το ίντερνετ;
 • Πώς θα ένιωθες αν για μία μέρα αποχωριζόσουν το κινητό σου αλλά και το διαδίκτυο;
 • Ποιες ενέργειες πρέπει να κάνεις προκειμένου να βελτιώσεις τις επικοινωνίες με τους ανθρώπους γύρω σου;

Επικοινώνησε ….

 • Με όλες σου τις αισθήσεις
 • Κατανοώντας τα μηνύματα που υπάρχουν πίσω από τις λέξεις, τις κινήσεις του σώματος, την χροιά της φωνής
 • Ελεύθερα, απομακρύνοντας τους φόβους , τις ανασφάλειες, τα ταμπού και τις προκαταλήψεις
 • Αφιερώνοντας όλη σου την προσοχή
 • Με την διάθεση να μιλήσεις, να ακούσεις, να ανταλλάξεις απόψεις, ιδέες, σκέψεις, συναισθήματα
 • Δείχνοντας θετικότητα και επιθυμία για ανταλλαγή πληροφοριών
 • Με συγκαταβατικότητα, υπομονή, αγάπη, ζεστασιά
Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΗ αντίθεση Ερμή – Ουρανού και οι αστρολογικές σκέψεις για τις 15 Οκτωβρίου 2017
Επόμενο άρθροΟι αστρολογικές σκέψεις για την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τι θελει να μας πει τελικα η …ποιήτρια;…
  Τι να συλλογιζεται αραγες πισω απο τις λέξεις του αρθρου της;….
  Γιατι να την προβληματιζει η ποίηση της επικοινωνιας;…
  Γιατι να φοβαται τον θανατο της επαφης με τους αλλους συνανθρωπους της;…

  Ποσο σημαντική ειναι η επικοινωνια γιαυτην την ποιήτρια του συγκεκριμμενου αρθρου με τις αλλες Ανθρωπινες υπάρξεις;…..

  Μα …μιλαμε για μια μπλογκερ !!!!
  Μα …εστιάζουμε τον συλλογισμο μας σε μια ιδιαιτέρως γοητευτικη γυναικα !!!!
  Μα ….προβληματιζόμαστε για μια εντονη προσωπικότητα που επισκιαζει αλλες φοβιες !!!!

  Τελικα …τι σου ειναι ο “”θανατος””….#####…
  Τελικα…ποσο πολυ ολοι και ολες φοβούνται τον “”θανατο””…#####….
  Τελικα … γεννιόμαστε χωρις να ξέρουμε το ‘γιατι γεννηθήκαμε”
  ζουμε χωρις να καταλάβουμε το ‘γιατι ζουμε’
  πεθαινουμε γμτ χωρις να μαθουμε το ‘και το γιατι γεννηθήκαμε και το γιατι ζησαμε’ (Σουρρης)….!!!######

  Καθε θανατος και μια νεα αρχη….
  Καθε αρχη και μια νεα ανασφάλεια…
  Καθε ανασφαλεια και μια νεα ανατροπη…
  Καθε ανατροπή και μια νεα εμπειρια….
  Καθε εμπειρία και ενα νεο δωρο !!!!!!…..

  Γιαυτο και φοβαται τον “”θανατο της επικοινωνιας”” η ποιητρια !!!!!….
  Ανησυχει για τα δωρα της Ζωης που θα της προσφερουν τα ξεπερασματα των προβληματων !!!!!
  Αναλογιζεται αν θα της αρεσουν η οχι…..
  Αν θαναι “γλυκα” η’ “ξινα” δωρα….

  (Ποιηση : αυτη
  Μελλοποιηση : εγω
  Ερμηνεια : εσυ)

  Μαγαπη σολους και σολες σας.!

 2. Αγαπητέ αναγνώστη που έκανες την μελοποίηση του άρθρου!!!:) Μου αρέσει που προσπαθείς να διαβάσεις πίσω από τις λέξεις, γεγονός που μου δηλώνει ότι είσαι ένας άνθρωπος που δυναμικά προσπαθείς να πας ένα βήμα παρακάτω το κομμάτι της επικοινωνίας, όπου η αρχή του είναι η κατανόηση …..

  Ο τίτλος του άρθρου προήλθε από το βίντεο το οποίο σαφώς δεν έχει δημιουργηθεί από εμένα και στην ουσία ο τίτλος ήταν “ο θάνατος της ομιλίας” ….

  Κάθε αρχή και τέλος και κάθε τέλος και μία αρχή αυτός είναι ο νόμος της φύσης τον οποίο οφείλουμε να αποδεχόμαστε ! Ως επικοινωνιακό ον όμως, προβληματίζομαι σημαντικά για το τέλος της ουσιαστικής και ανθρώπινης επικοινωνίας και την αρχή της διαδικτυακής τεχνολογικής απόμακρης επαφής …Πλέον κερδίζουμε μία πιο άμεση και γρήγορη αλληλεπίδραση / ανταπόκριση … χάνουμε όμως την ουσία και την ποιότητα!

  • Αγαπημένη ποιητρια γεια χαρα-νταν να-ουμε αμα λαχει και εμεις οι βλαχοι ….

   Το σκεπτικό της απαντησης σου απουσιαζοντος η ποιηση με βρισκει συμφωνο διοτι εμπεριέχει την ουσια του προβληματος της σύγχρονης επικοινωνιας των Ανθρωπων….

   Πιστευω ομως οτι στο κατωφλι της εξελικτικης διαδικασίας που ζουμε αυτά τα χρονια και θα συνεχισουμε να βιώνουμε και για πολλα αλλα χρόνια….

   θα ειναι και η διαφοροποιηση της επικοινωνίας μας

   που θα γίνεται περισσοτερον ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΆ παρα μεσω της ομιλίας και που αυτο θα σηματοδοτήσει την ΑΛΗΘΙΝΉ επικοινωνια μας αφου δεν θα μπορουμε να κοροϊδέψουμε ετσι τον συνάνθρωπο μας !!!!

   Θα φθάσουμε στο σημειο να ΑΚΟΥΜΕ το χρωμα και να ΒΛΈΠΟΥΜΕ τον ηχο….!!!!

   Ετσι λοιπον εκτος των ευχαριστιων μου στην ανταποκριση σου….

   που αυτο σημαινει οτι με προσεξες
   (προς μεγαλη ζήλεια ενος διδυμου….;;…) …

   . .. σου μεταδιδω και την αισιοδοξια μου ….που πηγαζει λογω των εμπειριων της πολυχρονης Ζωης μου που σπρωχνουν κατα μερους τον δυνατο και εξουσιαστικό Κρονο του ωροσκοπιου μου ….
   …οτι αυτο που συμβαίνει τωρα και εκείνο που θα συμβει τοτε ….
   ονομαζεται η “ουσια” του Ανθρωπινου γενους….ας την απολαυσουμε λοιπον !!!!

   Τέλος ομως ….δεν σου κρύβω αστροεπιστημονισσα … την εκπληξη μου

   απο την απουσία ΑΝΆΓΚΗΣ επικοινωνιακής παρουσιας κι αλλων αναγνωστων /στριων ωστε να γινουν συνσχολιαστες και συνσχολιαστριες σε αυτην την αυλη της ιστοπανιδας σου….

   πολυ παραξενο ….με προβληματιζει καθε φορα που περνάω για να δω νεα ..αρθρα σου …και απογοητεύομαι απο την απουσια κι αλλων σχολιων …..

   αυτο …ΝΑΙ !!!! ….
   γλυκύτατη Αθηνα Βαγενα ….
   ειναι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
   ………..#########————- —————

   Παρολα αυτα. ..
   σε ολους τους τεστοστερινουχους και σε ολες τις οιστρογονουχες που μας διαβάζουν…..

   Μαγαπη σολους και σολες σας .!

   και Φιλια στην Νανα του Βαγε Να !????????????????????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.