Widgets Magazine

Ένας νέος κύκλος ανοίγεται μπροστά  μας αυτή την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 τα ξημερώματα (στις 05:46 πμ), όπου και πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του μήνα, αυτή την φορά από το δεύτερο δεκαήμερο του Ζυγού (συγκεκριμένα από την 15°48’).  Το ζητούμενο με αυτή τη Νέα Σελήνη είναι να μπορέσουμε να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο στον τομέα των σταθερών μας σχέσεων και συνεργασιών, η διαδικασία όμως αυτή δεν θα είναι και τόσο εύκολη, αφού σε αυτό το νέο φεγγάρι, παρατηρούμε την συμμετοχή του Πλούτωνα (που σχηματίζει τετράγωνο με τα Φώτα), αλλά και του Ποσειδώνα (που σχηματίζει όψη χιαστί).  Η αρμονική συμμετοχή του Άρη, με το φαινόμενο, σαφώς μας δίνει την ώθηση αυτή την περίοδο, να βρεθούμε σε εγρήγορση, βρίσκοντας τον ενθουσιασμό αλλά και τον δυναμισμό για ζωή, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα φέρουν την ουσιαστική ανανέωση στη ζωή μας….

Σχέσεις και Συνεργασίες στο επίκεντρο των εξελίξεων

Ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε σύνοδο στο Ζυγό, έτσι σχηματίζεται και η Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου, η οποία μας προδιαθέτει για κοινωνική δράση. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που συνδέεται με τις σχέσεις,  τις συνεργασίες, την αρμονία, την δικαιοσύνη, την ισορροπία, την ομορφιά και την τέχνη, έτσι λοιπόν χρήσιμο είναι αυτο το διάστημα να απαντήσουμε στον εαυτό μας στα εξής ερωτήματα:

  • Συνεργάζομαι αρμονικά με το περιβάλλον μου;
  • Είμαι σε θέση να κάνω τους απαραιτητους συμβιβασμούς προκειμένου να διατηρήσω την ισορροπία στις σχέσεις μου;
  • Τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμώ προκειμένου να μπορεί η συνύπαρξη μου με τους ανθρώπους που με περιβάλλουν να είναι πιο αρμονική;
  • Με ποιούς ανθρώπους μπορώ να “συνεργαστώ” ομαλά και να έχω μία όμορφη και ουσιαστική σχέση / επαφή;

Ο κυβερνήτης πλανήτης του Ζυγού, είναι η Αφροδίτη, η οποία την ημέρα της Νέας Σελήνης κινείται φαινομενικά ανάδρομη στην  10°37’ του Σκορπιού. Για να απαντηθούν τα ερωτήματα που σας έθεσα παραπάνω, καλούμαστε όλοι μας να λειτουργήσουμε πιο εσωτερικά,  κάνοντας μία ουσιαστική ενδοσκόπηση, ανακαλώντας μνήμες του παρελθόντος και κάνοντας έναν ουσιαστικό απολογισμό. Δεν παύει ωστόσο με αυτή τη Νέα Σελήνη, να νιώθουμε ότι υπάρχουν ουσιαστικά κενά στον τομέα των διαπροσωπικών μας σχέσεων, τα οποία και μας στερούν το αίσθημα της χαράς, της απόλαυσης. Το τετράγωνο που σχηματίζει η ανάδρομη Αφροδίτη με τον Άρη, πυροδοτεί την έντονη σύγκρουση ιδιαίτερα για υποθέσεις που συνδέονται με τον έρωτα και το χρήμα. Παρελθοντικά γεγονότα βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια διεγείρουν το πάθος  και προκαλούν αναβρασμό,  φέρνουν την ρήξη, την κόντρα, την ανάγκη να επιβληθούμε, να χειριστούμε, να εξουσιάσουμε, να ελέγξουμε και να κυριαρχήσουμε… Οι “ισορροπίες” λοιπόν (που είναι απαραίτητες για το ζώδιο του Ζυγού), χάνοντας και έτσι λοιπόν τα “αρνητικά ένστικτα” μπορουν πολύ εύκολα να κυριαρχήσουν σε αυτή την περίοδο, προκαλώντας μεγάλο αναβρασμό. Να τονίσω εδώ, ότι αυτή την περίοδο θα υπάρξουν και αρκετές επανασυνδέσεις απο ερωτικές ιστορίες του παρελθόντος, όμως  η εξέλιξη αυτών θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ο Πλούτωνας, συμμετέχει δυσαρμονικά σε αυτή τη Νέα Σελήνη, σχηματίζοντας την όψη τετραγώνου με τα Φώτα (όπως αναφέρθηκε και στη εισαγωγή). Το διάστημα αυτό λοιπόν θα χαρακτηριστεί σκληρό, αμείλικτο, αποκαλυπτικό, αλλά ουσιαστικά μεταμορφωτικό για τον τομέα των σταθερών μας σχέσεων.  Οι σκληροί ανταγωνισμοί στις ανθρώπινες σχέσεις εντείνονται, τα αρνητικά ένστικτα διεγείρονται και οδηγούν σε συμπεριφορές που δοκιμάζουν την αντοχή μας. Το παρασκήνιο, το κουτσομπολιό, η ίντριγκα, οι μυστικές επαφές αλλά και οι αποκαλύψεις θα αποτελέσουν μία μεγάλη πρόκληση .  Κάποιες σχέσεις θα αποδειχθούν τοξικές και επώδυνες, θα κριθεί λοιπόν απαραίτητο να κάνουμε  τα ξεκαθαρίσματα μας. Το ζητούμενο ωστόσο είναι να αποδεχθούμε την αλήθεια – έστω και αν πονάει- , χωρίς να προσπαθήσουμε την αλλάξουμε και  να τιθασσεύσουμε τα αρνητικά πάθη και τις αυτοκαταστροφικές τάσεις που εκδηλώνονται αυτό το διάστημα.

Η όψη χιαστί που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με τον Ποσειδώνα, εντείνει το κλίμα ασάφειας, αστάθειας, αβεβαιότητας και σύγχυσης. Δεν θα λείψουν αυτο το διάστημα οι διχασμοί, οι πλάνες, η αναβλητικότητα και τα μπερδέματα…..

Το “Κλειδί” της Νέας Σελήνης

Μέσα απο την παραπάνω ερμηνεία αυτης της Νέας Σελήνης, διακρίναμε ακριβώς τις τάσεις αυτής της περιόδου, ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να προσέξουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ποιά είναι όμως η ευκαιρία αυτής της Νέας Σελήνης; Ποιο είναι το κλειδί που θα μας βοηθήσει να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε θετικά την δυναμική αυτού του φεγγαριού; Η εγρήγορση, η δράση, η κοινωνική δραστηριοποίηση, η ευκαιρία να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να κάνουμε μία νέα αρχή… Σημαντικό είναι αυτή την περίοδο είναι να κατανοήσουμε ότι οι σχέσεις μας αλλάζουν μορφή, μαζί με τις σχέσεις μας όμως αλλάζουμε και εμείς και τα ζητούμενά μας είναι πλέον διαφορετικά …  Μπορεί λοιπόν να υπάρχει αυτό το διάστημα η πικρία και η απογοήτευση από σχέσεις που έχουν εξαντλήσει τα ψυχικά μας αποθέματα, δεν παύει να υπάρχει όμως και η ευκαιρία να καλωσορίσουμε νέους ανθρώπους στη ζωή μας.

Ποιοι επηρεάζονται άμεσα από τη Νέα Σελήνη Οκτωβρίου 2018

Οι Κριοί , Καρκίνοι,  Ζυγοί και Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου καθώς και οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι που έχουν γεννηθεί στο τέλος του 1ου και αρχές 2ου δεκαημέρου!  Ευκαιρίες για νέα, ενθουσιώδη ξεκινήματα θα έχουν οι Δίδυμοι – Τοξότες και οι Λέοντες – Υδροχόοι του 2ου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 16η μοίρα των παραπάνω ζωδίων

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here