nea selini augoustou 2020
Νέα Σελήνη 19 Αυγούστου 2020
Widgets Magazine

Ένας νέος κύκλος ανοίγεται μπροστά μας, γεμάτος όνειρα, σχέδια, επιθυμίες, θέλω, την ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία, αλλά και την επιθυμία να γευτούμε για λίγο ακόμα στιγμές καλοκαιριού, απολαμβάνοντας την ανεμελιά. Οι τάσεις αυτές μπορεί να είναι έκδηλες, ωστόσο δεν μπορούν με ευκολία να είναι υλοποιήσιμες, αφού παρατηρούμε αρκετά εμπόδια στον δρόμο μας, τα οποία και δεν μας επιτρέπουν να είμαστε τόσο ανάλαφροι και ανέμελοι ετούτη την περίοδο του Αυγούστου! Οι κανόνες, η πειθαρχεία, η ανάγκη για οριοθέτηση, αλλά και οι σκληρές δοκιμασίες που αναμένονται ετούτη την περίοδο, ίσως εντέλει έρχονται για να μας σφίξουν τα λουριά και να μας στερήσουν την γενναιοδωρία, την χαρά και την διασκέδαση των τελευταίων στιγμών του καλοκαιριού!

Στις 19 Αυγούστου 2020 και ώρα Ελλάδας 05:41πμ ο Ήλιος και η Σελήνη έχουν το καθιερωμένο τους “ραντεβού” σχηματίζοντας τη Νέα Σελήνη του μήνα, αυτή τη φορά από το ζώδιο του Λέοντα και πιο συγκεκριμένα στην 26ο35′ του ζωδίου (τρίτο δεκαήμερο). Ο νέος κύκλος 28 ημερών που ανοίγεται μπροστά μας, κορυφώνει τα γεγονότα / τις εξελίξεις του έως την Πανσέληνο που σχηματίζεται στις 2 Σεπτεμβρίου στο ζώδιο του Ιχθύ, ενώ ολοκληρώνεται με τη Νέα Σελήνη που σχηματίζεται στις 17 Σεπτεμβρίου στο ζώδιο της Παρθένου! Σημαντική επιρροή από αυτό το φεγγάρι δέχονται οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες του 3ου δεκαημέρου αναμένονται να είναι οι πιο ευνοημένοι της περιόδου, ενώ οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου δέχονται ισχυρές πιέσεις και δοκιμασίες που προκαλούν ρήξεις και εκκαθαρίσεις!

Το διάστημα που διανύουμε, είμαστε περισσότερο επικεντρωμένοι σε θέματα που συνδέονται άμεσα με το ζώδιο του Λέοντα, δηλαδή την ψυχαγωγία, την ομορφιά, τον έρωτα, τα παιδιά, την τέχνη, τα δημιουργικά σχέδια, την προβολή, την ηγεσία. Ανάγκη μας είναι να απολαύσουμε τις στιγμές του καλοκαιριού γενναιόδωρα και με υπερβολή, να επιτύχουμε στα προσωπικά μας σχέδια, να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε αυτό που θέλουμε, να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση και το «εγώ» μας, να νιώσουμε έστω και για λίγο σαν περήφανοι «βασιλιάδες» που απολαμβάνουμε όμορφες στιγμές σταθερά με όσους αγαπάμε. Τι γίνεται όμως με τον εγωκεντρισμό, την υπερβολή, την επίδειξη ισχύος και την δραματοποίηση; Τα στοιχεία αυτά, θα είναι αρκετά τονισμένα με αυτό το φεγγάρι, προκαλώντας «εμπλοκές» οι οποίες εντέλει μπορεί να μπλοκάρουν τα προσωπικά σχέδια και τις επιθυμίες μας. Ο Ερμής και αυτός με την σειρά του στο ζώδιο του Λέοντα, εντείνει ακόμα περισσότερο την τάση και την διάθεση για επικοινωνία, μετακινήσεις, ψυχαγωγία, γνωριμίες, επαφές, όμως κυρίαρχες είναι και οι απόλυτες εγωιστικές διαθέσεις, που μας παρασύρουν αρκετές στιγμές να έχουμε την υπέρμετρη και ασυγκράτητη πεποίθηση ότι τα γνωρίζουμε όλα και καλύτερα από όλους, γεγονός που εντέλει μπλοκάρει την εύρυθμη ροή των επαφών μας.

Ο Άρης παντοδύναμος και αυτός από το ζώδιο του Κριού σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο, την Σελήνη και τον Ερμή, δίνοντας τώρα την ώθηση, την δυναμική, για πρωτοβουλίες, μετακινήσεις… Η αυτοπεποίθηση είναι κυρίαρχη ενώ αρκετοί με αυτό το φεγγάρι αισθάνονται αρκετά αισιόδοξοι για να δώσουν την δική τους μάχη που θα στεφθεί με επιτυχία! Το πάθος για ζωή, για δράση, για περιπέτεια, για έρωτα είναι διάχυτο και ασυγκράτητο τις ημέρες αυτές…

Μέχρι εδώ η ανάλυση της Νέας Σελήνης του Αυγούστου δεν φαίνεται και ιδιαίτερα άσχημη, ίσως και να σας αρέσουν αυτά που διαβάσατε μέχρι τώρα και να υπάρχει μέσα σας αυτή η σπίθα του ενθουσιασμού και της προσμονής! Αυτή την σπίθα δεν θέλω να σας την σβήσω, όμως θα πρέπει να σας προετοιμάσω ότι αυτό το Νέο Φεγγάρι έχει και σημαντικές παγίδες τις οποίες και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, απεναντίας είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι σχετικά προκειμένου να κάνουμε τις απαραίτητες “οριοθετήσεις” οι οποίες και επιβάλλονται για την σωστή διαχείρισή του!

Ο Ήλιος, η Σελήνη και ο Ερμής από το ζώδιο του Λέοντα σχηματίζουν όψη χιαστί με τον Κρόνο που κινείται φαινομενικά ανάδρομος από το ζώδιο του Αιγόκερω. Έτσι λοιπόν παρατηρούμε με αυτή τη Νέα Σελήνη, ότι άλλα είναι τα βαθύτερα θέλω και οι προσδοκίες, εντέλει όμως άλλα είναι αυτά που πρέπει ή επιβάλλονται να γίνουν… Δεν λείπουν λοιπόν η ένταση και η απογοήτευση γιατί οι συνθήκες αναγκάζουν την αυτοσυγκράτηση, τα όρια, ή ακόμα και την έλειψη ελευθερίας ή και αυτοέκφρασης. Οι προκλήσεις της περιόδου, δεν έρχονται σαν κεραυνός εν αιθρία, αλλά είμαστε σχετικά προετοιμασμένοι για αυτές, γιατί οι ρίζες τους ανήκουν στο παρελθόν. Δεν παύει όμως να συγκρατείται και να περιορίζεται σημαντικά αυτό το διάστημα η ανεμελιά, η ψυχαγωγία, η ανάλαφρη αισιόδοξη διάθεση, η συμμετοχή σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες ή ακόμα και η γενναιοδωρία του καλοκαιριού! Σημαντική ωστόσο θα είναι η δυνατότητα προσαρμογής στα δεδομένα που επιβάλλονται γύρω μας, με υπομονή, στωικότητα και αυτοπειθαρχία.

Από την άλλη πλευρά παρατηρούμε και τον σχηματισμό τετραγώνου ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο από κυρίαρχες θέσεις (Κριό – Αιγόκερω αντίστοιχα). Ο έντονος θυμός αναβλύζει ετούτη την περίοδο και πηγάζει από την απόλυτη χειριστική διάθεση για έλεγχο, εξουσία, κυριαρχία γεγονός που επιβάλει αρκετές σκληρές πιέσεις / περιορισμούς που σφίγγουν σημαντικά τον κλοιό γύρω μας. Δεν λείπει ωστόσο και το αίσθημα της εξουθένωσης αλλά και του εγκλωβισμού. Σημαντική είναι η επιμέλεια, πρόνοια, φροντίδα, ζητημάτων που αφορούν την φυσική κατάσταση αλλά και η μεγάλη προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων…

Σε μία εποχή όπως το καλοκαίρι που ο Αύγουστος είναι ο μήνας που μας βοηθά να φορτίσουμε και πάλι τις μπαταρίες μας, μας προτρέπει να νιώσουμε και πάλι παιδιά, να αφεθούμε ελεύθεροι σε δραστηριότητες που μας γεμίζουν και να απολαύσουμε τον ήλιο, την θάλασσα, τον έρωτα , την διασκέδαση, καλούμαστε όλα αυτά να τα γευτούμε με όρια, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν προκλήσεις και εμπόδια που περιορίζουν σημαντικά όλα αυτά που μπορεί να επιθυμούσαμε ή να σχεδιάζαμε να κάνουμε! Ίσως όμως αυτό το φεγγάρι έστω και μέσα από δύσκολες και καταπιεστικές συνθήκες έρχεται για να μας δείξει ότι σημαντικό είναι να μην το βάζεις κάτω, να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι για τα όνειρα, τα ιδανικά και τις επιθυμίες σου και να προσαρμόζεσαι ανάλογα στα δεδομένα που υπάρχουν γύρω σου, κάνοντας τις απαιτούμενες αλλαγές που εντέλει θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που θέλεις πολύ!

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΒρίσκομαι σε αποδιοργάνωση τι να κάνω;
Επόμενο άρθροΟ Ερμής στην Παρθένο 20/8-5/9: Ώρα να συγκροτηθούμε
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here