Widgets Magazine

Οι μέρες που ανοίγονται μπροστά μας, σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στον αγώνα, στην προσπάθεια, να σπρώξεις έναν βαρύ ελέφαντα για να ανέβει τον ανήφορο ενός δύσβατου βουνού.  Αυτός παραμένει αμετακίνητος, ακούνητος ρίχνοντάς σου τεμπέλικες ματιές,  ενώ εσύ καταβάλεις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κάνεις να κουνηθεί και να πάρει μπροστά …  Όσο και να προσπαθείς,όση δύναμη και να καταβάλεις, όσο και να προσπαθείς να χειριστείς με μαεστρία τις καταστάσεις, ο ελέφαντας παραμένει στο ίδιο ακριβώς σημείο, ενώ εσύ βρίσκεσαι απόλυτα εξουθενωμένος, χάνοντας τα ψυχικά και σωματικά σου κουράγια, ενώ η εξάντληση της υπομονή σου σε κάνει να αισθάνεσαι οργή και θυμό ….

Ξεκίνησα κάπως αληγορικά να σας αναλύω την επιρροή που δεχόμαστε από το τετράγωνο Άρη – Κρόνου, το οποίο και κορυφώνεται  αυτή την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, όμως η επιρροή του ήδη είναι σε ισχύ και θα συνεχίσει να μας «ταλαιπωρεί» τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που ακολουθεί.

Ο Άρης,  συμβολίζει τον ενστικτώδη τρόπο αντίδρασης του ανθρώπου, είναι ο πλανήτης της δράσης και της ενέργειας, είναι ο βασικός ρυθμιστής των εξελίξεων και των γεγονότων που διαδραματίζονται γύρω μας, γιατί μας δίνει την ώθηση της πρωτοβουλίας, της κίνησης, του θάρρους, της μαχητικότητας.  Ο Άρης από το ζώδιο του Ζυγού, είναι αδύναμος, με λίγα λόγια δυσκολεύεται να αξιοποιήσει στο έπακρο τα στοιχεία που περιγράφτηκαν παραπάνω… Με τον Άρη από αυτή την θέση έχουμε την άνεση και την ευκαίρια να κινηθούμε σε κάτι νέο, έχοντας πάντα την παρότρυνση και την ώθηση από ανθρώπους του περιβάλλοντός μας. Δύσκολα όμως μπορούμε να βγάλουμε εις πέρας  και να ολοκληρώσουμε τις δράσεις αυτής της περιόδου επειδή λείπει το θάρρος, η ενέργεια, το τσαγανό.  Με τον Άρη από το Ζυγό, αναβάλουμε, καθυστερούμε, δηλιάζουμε, συσωρεύουμε και όλο αυτό εντέλει προκαλεί εξάντληση των αποθεμάτων αλλά και γκρίνια, ένταση, η οποία είναι έκδηλη στι διαπροσωπικές μας σχέσεις…

Από την άλλη πλευρά, ο Κρόνος από το ζώδιο του Αιγόκερω  (σε θέση κυριαρχίας), επιζητά την δομή, την οργάνωση, την ισχυροποίηση.  Είναι ο «δάσκαλος» που θα επιβραβεύσει κάθε συγκροτημένη και δομημένη προσπάθεια και θα βάλει τα θεμέλια της σταθερότητας. Θα δοκιμάσει όμως και  τις αντοχές σου  με εμπόδια, προκλήσεις, ευθύνες  και περιορισμούς. Υπάρχουν στιγμές που γίνεται «τιμωρός» δίνοντάς σου τα μαθήματα εκείνα που είναι απαραίτητα για την εξέλιξη και ωρίμανσή σου …

Το τετράγωνο Άρη – Κρόνου που πραγματοποιείται στην 15η μοίρα, επηρεάζει τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου, καθώς και όσους έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα, πλανήτες  κοντά σε αυτές τις μοίρες.

Τι γίνεται όμως όταν  ο Άρης σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο;  Ποιες προκλήσεις και δοκιμασίες καλούμαστε να διαχειριστούμε και τι πρέπει να προσέξουμε τις ημέρες που ακολουθούν;

Τετράγωνο Άρη – Κρόνου και η Επιρροή του …

  • Θα παρατηρηθεί μεγάλη δυσκολία στην εξέλιξη των σχέσεων και των συνεργασιών. Θα υπάρξουν κόντρες, αντιπαραθέσεις, δοκιμασίες αλλά και ρήξεις που θα κλονίσουν και την εμπιστοσύνη αλλά στην ουσία θα φέρουν το «πάγωμα» και την αποστασιοποίηση.  Αρκετοί θα νιώσουν ότι αδικήθηκαν, ότι ο σύντροφος, ο συνεργάτης ή το άτομο που  είχαν έναν σταθερό σύνδεσμο, δεν εκτίμησε τις μέχρι τώρα προσπάθειες ή και δράσεις.  Γάμοι, χρόνιες συνεργασίες και επίσημες σχέσεις θα βρεθούν αυτό το διάστημα σε αδιέξοδο.
  • Θα υπάρξουν σκληρές ανθρώπινες συμπεριφορές, χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης που θα προκαλέσουν έντονη πικρία και απογοήτευση.
  • Ο Θυμός , η οργή, η ανάγκη να επιβληθώ των καταστάσεων ή και να τιμωρήσω για το κακό, την αδικία τον πόνο ή την πίκρα που βιώνω … θα είναι ο λόγος που θα δούμε ανθρώπινες σχέσεις να οδηγούνται στα άκρα.
  • Η τάση του «θέλω» αλλά δεν «μπορώ» θα είναι κυρίαρχη αυτές τις μέρες, γιατί από τη μία πλευρά μπορεί να υπάρχει ισχυρή επιθυμία, από την άλλη πλευρά οι συνθήκες δεν θα ευνοούν την ικανοποίησή τους. Οι πιέσεις, οι ευθύνες, οι υποχρεώσεις θα είναι ένα βαρύ φορτίο που δεν θα μπορείς εύκολα να το διαχειριστείς .
  • Οι καταστάσεις που διαμορφώνονται γύρω μας, προκαλούν έντονο στρες, πίεση, δοκιμασία. Όσοι επηρεάζονται άμεσα, νιώθουν σαν τον άνθρωπο που προσπαθεί να «σπρώξει» τον ελέφαντα … Με λίγα λόγια θα νιώσετε ότι υπάρχουν μπροστά σας εμπόδια, τα οποία για την ώρα δεν βρίσκεται την λύση, τον τρόπο για να τα αντιμετωπίσετε, ενώ θα νιώσετε ότι δεν έχετε και την στήριξη, την βοήθεια και την συμπαράσταση για να μπορέσετε να προχωρήσετε παρακάτω και να ξεπεράσετε μία κατάσταση.
  • Προβλήματα με το Νόμο ή και με άτομα εξουσίας είναι πολύ πιθανό να προκύψουν τώρα.
  • Το τετράγωνο Άρη – Κρόνου όμως, προκαλεί και ένα σωρό γεγονότα που μπορείς να τα περιγράψεις ως κακοτυχία, μπελά ή και μέσα στην αγανάκτησή σου μπορεί να γυρίσεις να πεις «Τι αμαρτίες πληρώνω»; Ναι ακούγεται λίγο βαρύ αλλά κάπως έτσι σκέφτεσαι και ξεστομίζεις αυτές τις μέρες όπου οι εξελίξεις γύρω σου σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι εκεί που προσπαθείς να σηκώσεις κεφάλι, τσουπππ να μία αναποδιά και ένας περιορισμός ακόμα … Πολλές φορές οι προκλήσεις, οι δοκιμασίες και οι περιορισμοί που προκύπτουν με τον Άρη – Κρόνο, προέρχονται από καταστάσεις που κουκουλώθηκαν  και δεν αντιμετωπίστηκαν πλήρως σε παρελθόντα χρόνο.
  • Με τον Άρη – Κρόνο παρατηρούμε συχνά να βγαίνουν στην επιφάνεια αδιαθεσίες  και προβλήματα φυσικής κατάστασης . Πολλά από αυτά μπορεί να οφείλονται στο στρες,  στην υπομονή που μπορεί να έδειχνες εδώ και καιρό. Προβληματισμοί με άκρα, κόκκαλα, δόντια είναι μέσα στο πρόγραμμα της περιόδου. Σημαντικό είναι να μην πιέζεις τον εαυτό σου παραπάνω από όσο πρέπει και να θέτεις όρια, προκειμένου να μην εξαντλήσεις τα αποθέματά ενέργειάς σου!
  • Ώρα να μιλήσουμε και για σεξουαλική ζωή αφού ο Άρης συμβολίζει και τη λίμπιντο .. με Άρη – Κρόνου δύο είναι τα τινά, είτε υπάρχει πεσμένη ερωτική λίμπιντο, είτε το συναίσθημα απουσιάζει επομένως η ερωτική επαφή γίνεται μία τυπική αλλά παγερή διαδικασία.

Πώς μπορώ να διαχειριστώ αυτές τις τάσεις;

Βασικό είναι να κατανοήσουμε αυτές τις μέρες, ότι σε κάνεις περιπτώσεις ο Επιμένων δεν Νικά πάντα … Τι εννοώ με αυτό;  Όσο και να προσπαθείς αυτές τις μέρες για κάτι περισσότερο ή για να αλλάξεις την κατάσταση, το τετράγωνο Άρη – Κρόνου θα σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στάσιμος στο ίδιο σημείο, αναλώνοντας την ενέργειά σου άσκοπα. Η λύση λοιπόν δεν είναι η υπέρ – προσπάθεια, γιατί αυτή η λύση δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά θα προκαλέσει εξουθένωση και απογοήτευση.  Λύση μπορεί να σταθεί αυτό το διάστημα η οριοθέτηση … Διατηρώ κάποιες αποστάσεις από καταστάσεις ή και ανθρώπους που εξαντλούν τα αποθέματά ενέργειάς μας.  Κάνω ένα καλύτερο πρόγραμμα στις δραστηριότητές μου, φροντίζω τον  εαυτό μου, ξεκουράζομαι επαρκώς, προσέχω την διατροφή μου ….  Μαθαίνω να λέω  «Ως Εδώ» , «Τέλος» , ή «Δεν Μπορώ κάτι περισσότερο»  αναγνωρίζοντας ότι έχω όρια τα οποία δεν πρέπει να υπερβαίνω για το δικό μου καλό.  Επιπλέον δείχνω ανοχή και επιείκεια στις σκληρές ανθρώπινες συμπεριφορές, φροντίζω όμως να απέχω, να βάζω ένα προστατευτικό τοίχος  το οποίο θα με βοηθήσει να μην έχω αρνητική επιρροή από τις διαθέσεις / δράσεις των ανθρώπων που περιστοίχιζομαι.  Προσέχω περισσότερο στις κινήσεις μου, στην οδήγηση (και επειδή ο Άρης είναι σε χιαστί και με ποσειδώνα δεν οδηγώ υπό την επήρεια αλκοόλ)

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here