Widgets Magazine

Κι έρχεται η στιγμή που αισθάνεσαι ότι τα πάντα βρίσκονται σε στασιμότητα και εσύ βρίσκεσαι στην μέση μίας διαδρομής, όπου δεν βρίσκεις τον προορισμό σου ….. Σκέφτεσαι να γυρίσεις πίσω, το μυαλό κολλάει στο παρελθόν με αποτέλεσμα να ροκανίζεις τον χρόνο και βρίσκεσαι διαρκώς στο ίδιο σημείο … Μετά αναρωτιέσαι τι φταίει, γιατί δεν μπορείς να πας μπροστά, τι είναι αυτό που σε κρατάει  μόνιμα πίσω….   Πριν ρίξεις τις ευθύνες στην κακιά σου τύχη, στην κακιά στιγμή και αρχίζεις να κάνεις απαισιόδοξες σκέψεις, προσπάθησε να «φιλτράρεις» λίγο τις σκέψεις σου,  αναγνωρίζοντας κάποια σημαντικά λάθη που στέκονται τροχοπέδη στην πορεία  σου!  Υπάρχουν 10 βασικές συνήθειες, που αρχικά πρέπει να τις αναγνωρίσεις, στην συνέχεια πρέπει να αρχίσεις να διακρίνεις κάθε πότε τις εφαρμόζεις στην καθημερινότητά σου, μετά  θα ακολουθήσεις το στάδιο όπου θα αποφασίσεις να τις περιορίσεις, μέχρι να τις αφήσεις οριστικά πίσω σου, για να πας μπροστά … Ποιες είναι αυτές οι συνήθειες;

1. ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΙΑ

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις πως η τάση σου να προσπαθείς να είσαι πάντα τέλειος ή τέλεια σε όλα,  γίνεται η αιτία να χάνεις χρόνο, αλλά και να φθείρεις τον εαυτό σου!  Μία μεγάλη αλήθεια είναι ότι η τελειότητα δεν υφίσταται, είναι απλά μία ψευδαίσθηση, θα μου πεις γιατί; Η κρίση είναι πάντα υποκειμενική και κάτι που εγώ θεωρώ ότι είναι τέλειο, μπορεί να μην εκφράζει εσένα… ή το αντίστροφο! Όσο και να προσπαθείς λοιπόν να πιάσεις την τελειότητα, τόσο θα καταλαβαίνεις ότι η τελειότητα είναι άπιαστη  και αυτό θα είναι κάτι που θα σε απογοητεύει.

2. ΣΚΛΗΡΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

Θυμώνεις με τον εαυτό σου, τον μαλώνεις, σκέφτεσαι πώς θα ήταν τα πράγματα αν είχες κάνει διαφορετικές επιλογές, αν είχες μιλήσει την ώρα που θα έπρεπε, αν , αν, αν … Οι σκέψεις σου γίνονται λαβύρινθος και το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: Μαλώνεις τον εαυτό σου και τον κριτικάρεις με τόση αυστηρότητα! Αναγνώρισε τα σφάλματά σου, αλλά αντιμετώπισε  τον εαυτό σου, σαν τον καλύτερό σου φίλο (ή σαν τον αδερφό σου)!

3.ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Σε μία εποχή που όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε, καλό είναι να μάθουμε να διατηρούμε την ανεκτικότητα και την κατανόηση, τόσο με τον εαυτό μας,  όσο και με τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν!  Πριν βιαστείς να βγάλεις τα συμπεράσματά σου για τις πράξεις και τις συμπεριφορές των ανθρώπων που σε περιβάλλουν , παίρνοντας το ρόλο του «Δικαστή» φρόντισε να μπεις για λίγο στην θέση τους, κι αν αυτό είναι κάτι που δεν σου είναι εύκολο να το κάνεις, τότε απλά πήγαινε παρακάτω …

4.ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει να είναι ευτυχισμένος, τις περισσότερες φορές όμως αναζητούμε και κυνηγάμε την ευτυχία εκεί που δεν είναι εφικτό να μας φανερωθεί… Στο απλό ερώτημα «Τι είναι για σένα η ευτυχία» είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που θα μπορούσαν άνετα, χωρίς δεύτερη σκέψη να απαντήσουν … Ακόμα και οι πιο ετοιμόλογοι, μπορεί να έδιναν μία απάντηση που λίγο αργότερα θα την μετάνιωναν (για πχ -ευτυχία για μένα είναι να αποκτήσω κάποια στιγμή των σπίτι των ονείρων μου – αυτό όμως δεν είναι ευτυχία αλλά … προσδοκία)! Κατέγραψε ποιες είναι οι δραστηριότητες, αλλά και οι άνθρωποι που σου δίνουν ευτυχία  και σίγουρα τότε δεν θα χρειαστεί να κυνηγήσεις την ευτυχία, γιατί θα καταλάβεις ότι βρίσκεται μέσα σου, ή ακόμα και δίπλα σου!

5.ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΝΑΛΥΣΗ

Η υπερανάλυση, εκτός από χάσιμο χρόνου είναι η βασική αιτία που μας φορτίζει με άγχος… Όταν η υπερανάλυση συνεχίζεται, τότε το άγχος  αρχίζει να παίρνει την μορφή παθολογικού άγχους και εκεί ξεκινά μία σειρά αλυσιδωτών προβλημάτων!  Θα μου πεις τώρα ότι η αναλυτικότητα και η οργάνωση σε βοηθούν να λειτουργείς προγραμματισμένα και να γλιτώνεις μπελάδες… Θα σου απαντήσω ότι έχεις δίκιο, αλλά όταν η αναλυτικότητα, η οργάνωση και η προσκόλληση στην λεπτομέρεια, ξεφεύγει από τα όρια  και οδηγείται στην υπερβολή, τότε φθείρεις τον εαυτό σου και δεν ευχαριστιέσαι την στιγμή!  Θα σου θυμίσω την στιγμή που οργάνωνες ένα πάρτι στο σπίτι σου! Μέρες πριν έκανες την λίστα των ατόμων που θα έρθουν,  τα τρόφιμα , τα ποτά και τα γλυκά που θα έπρεπε να έχεις και ανέλυες μέσα στο μυαλό σου όλη την βραδιά… Σκεφτόσουν, τι θα γίνει αν δεν αρέσει το κρέας που μαγείρεψα ή αν τελικά δεν μου πετύχει η συνταγή; Αν δεν έρθει η φίλη μου η Μαρία που είναι η ψυχή της παρέας πώς θα περάσουμε καλά; Να καλέσω την Ελένη ή μήπως επειδή δεν συμπαθεί την Τασία να έχουμε προβλήματα… Το πάρτι είχε ξεκινήσει πολύ πριν την πραγματοποίηση του και η έναρξή του είχε γίνει στο μυαλό σου! Το αποτέλεσμα; Έρχεται η βραδιά που περίμενες με λαχτάρα,  όλα βρίσκονται στην εντέλεια,αλλά εσύ δεν ευχαριστιέσαι εκείνη την ημέρα,γιατί έχεις  υποβάλει τον εαυτό σου σε τέτοια ψυχολογική κούραση και είσαι τόσο σφιγμένος/η που θα προτιμούσες να ξάπλωνες στο κρεβάτι σου και να τους άφηνες στο σαλόνι να περάσουν καλά!

6.ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΙΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Για κάθε τι  που σου συμβαίνει πάντα κάποιος φταίει; Τη μία η κακιά σου τύχη, την άλλη ο γείτονας που σε εξόργισε με την φασαρία που έκανε, την άλλη ο σύντροφός σου που σου είπε ψέματα και δεν σου φέρθηκε έτσι όπως άξιζες…. Ίσως να έχεις δίκιο για πολλά από τα συμπεράσματα που βγάζεις,  έχεις σκεφτεί όμως το εξής;  Αν κάθε στιγμή που προκύπτει ένα δυσάρεστο γεγονός ή κάτι που σε προβληματίζει, μπαίνεις στην διαδικασία να σκεφτείς ποιος είναι αυτός που φταίει, τότε άθελά σου, παίρνεις το ρόλο του θύματος… Πώς συμβαίνει αυτό; Θα σου θέσω ένα παράδειγμα για να το καταλάβεις:  Σε ρωτώ γιατί δεν έχεις φίλους ή γιατί έχεις κλειστεί τόσο στον εαυτό σου! Μου απαντάς: Μα υπάρχουν άνθρωποι για να εμπιστευτείς; Όσες ευκαιρίες και να έδωσα στους ανθρώπους πάντα μου έλεγαν ψέματα….  Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν, εσύ ο ίδιος έχεις κατατάξει μόνος σου τον εαυτό σου, στο ρόλο του θύματος, χωρίς να σκεφτείς πως ακόμα και αν έχεις δίκιο σε αυτό που λες (δηλαδή σου λένε ψέματα οι άνθρωποι) ότι εσύ είσαι αυτός που τους έχεις αφήσει τα περιθώρια!  Σκέψου το εξής: Το τιμόνι της ζωής σου, το έχεις εσύ στα χέρια σου … ο προορισμός; Μπορεί να είναι με εμπόδια, κάποιες στιγμές θα έχεις εσύ την ευθύνη, κάποιες άλλες θα είναι απλά η ατυχία της στιγμής,  άλλες φορές μπορεί να αδικηθείς … Το θέμα είναι ότι εσύ πρέπει να φτάσεις στον προορισμό σου και σίγουρα μένεις πολλά βήματα πίσω, αν προσπαθείς να κατανοήσεις ποιος έχει την ευθύνη!

7.ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Πολλές φορές η καθημερινότητά μας γίνεται μία αρένα  και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι η ζωή δεν είναι ένα ματς, στο οποίο υπάρχει ο νικητής και ο ηττημένος … Αν καταγράψεις σε ένα χαρτί τις ανταγωνιστικές σκέψεις μίας εβδομάδας, σίγουρα θα νιώσεις και εσύ έκπληξη με τον εαυτό σου … Θα μου πεις που είναι το κακό, αφού η ανταγωνιστικότητα με βοηθά να βελτιώνομαι! Θα σου πω πως το κακό είναι ότι μέσα στην προσπάθειά σου να βελτιωθείς και να προοδεύσεις λειτουργώντας ανταγωνιστικά ,  σταδιακά χάνεις την προσωπική σου ταυτότητα και φουντώνεις τις ανασφάλειές σου! Σκέψου και το εξής: Στην ζωή υπάρχει η επιτυχία,υπάρχει όμως και η αποτυχία…πολλές φορές μία αποτυχία μας χαρίζει πολλά παραπάνω οφέλη, γιατί μας δίνει την γνώση και την εμπειρία! Λειτουργώντας ανταγωνιστικά,δεν μπορείς λοιπόν να εξελιχθείς εσύ ο ίδιος …

8.ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ

Σίγουρα η καθημερινότητα έχει γίνει ένας στίβος,όπου προσπαθούμε εν τάχη να τα προλάβουμε όλα, να ικανοποιήσουμε τους πάντες και να μην αφήσουμε εκκρεμότητες. Πολλές φορές στο τέλος της ημέρας λέμε : άλλα είχα να κάνω σήμερα και εντέλει άλλα έκανα, τελικά δεν προλαβαίνω να ορίζω την ημέρα  μου και τον χρόνο μου. Έχεις σκεφτεί όμως ότι όλο αυτό το συνεχές ημερήσιο «τρέξιμο» έχει γίνει μία ρουτίνα, με αποτέλεσμα να έχεις μάθει να φορτώνεις το πρόγραμμά σου, καλύπτοντας έτσι όλες τις ώρες σου, χωρίς να αφήνεις χρόνο για τον ίδιο σου τον εαυτό; Θα μου πεις πότε θα προλάβω; Σε άλλη ενότητα θα μιλήσουμε αναλυτικά για τρόπους διαχείρισης του χρόνου,  τώρα απλά θα σου δώσω λίγη τροφή για σκέψη λέγοντας το εξής:  μήπως σου έχει γίνει συνήθεια να φορτώνεις το πρόγραμμά σου, πολλές φορές και με άσκοπες δραστηριότητες προκειμένου να μην αφήσεις χρόνο για σένα;   Στον προγραμματισμό του χρόνου είναι σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο για ξεκούραση (ύπνο, χαλάρωση),διασκέδαση (φίλους,σύντροφο,μουσική),φροντίδα του σώματος (διατροφή, γυμναστική) με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την πνευματική και σωματική ισορροπία μας.

9.ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ

Η προσφορά είναι πολύ σημαντική και σύμφωνα με μελέτες προσφέρει το αίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης …Τι γίνεται όμως όταν βάζεις σε προτεραιότητα  μόνο τις ανάγκες των άλλων αφήνοντας παραπονεμένο τον ίδιο σου τον εαυτό; Πόσες φορές έσκυψες το κεφάλι για να κάνεις το χατίρι κάποιου που αγαπάς θυσιάζοντας κάτι που το ήθελες πολύ;  Πόσες φορές έμειναν οι δικές σου ανάγκες ανικανοποίητες προκειμένου να σου πουν «μπράβο», «ευχαριστώ» ή ότι «βασίζομαι επάνω σου»!   Όση και να είναι η χαρά που αισθάνεσαι μέσα από την προσφορά, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι υπάρχεις και εσύ …

10. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Το πιο σημαντικό στο άφησα για το τέλος … ίσως βέβαια και το πιο δύσκολο κομμάτι το οποίο σε κρατά πίσω, σε φυλακίζει και τρυπώνει σαν το ποντίκι εκεί που δεν το περιμένεις καταστρέφοντας τις στιγμές σου! Είναι το άγχος και φυσικά όταν λέω άγχος δεν εννοώ το δημιουργικό (αυτό που μας βοηθά να βελτιωθούμε,να προοδεύσουμε ήακόμα και να προστατευτούμε) εννοώ το άγχος που λειτουργεί σαν σαράκι που σε σιγοτρώει! Άγχος είναι το αίσθημα της ανησυχίας και του φόβου για τα πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις , όπως για παράδειγμα το μέλλον! Συνδέεται άμεσα με την υπερανάλυση που είναι το πρώτο στάδιο του άγχους και φυσικά η εκδήλωσή του μόνο κακό μπορεί να επιφέρει,ενώ το αποτέλεσμα θα είναι πάντα το ίδιο!Όσο και να προσπαθείς να ελέγξεις το μέλλον, πάντα θα δημιουργείται κάτι ,που δεν θα σου είχε περάσει καν από το μυαλό! Μην χάνεις λοιπόν στιγμές…

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθρο5 βασικοί λόγοι που σου στερούν το αίσθημα της πληρότητας
Επόμενο άρθροΗ φαινομενική κίνηση των πλανητών στο ζωδιακό κύκλο
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.