Widgets Magazine

Χωρισμός αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές … Αυτό ακριβώς είναι το θέμα του συγκεκριμένου άρθρου. Εμπειρικά έχει παρατηρηθεί η αύξηση χωρισμών σε σχέσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου ιδιαίτερα των καλοκαιρινών διακοπών, όπου τότε είναι ακριβώς το σημείο «αιχμής» που εντοπίζουμε αρκετά ζευγάρια να περνούν μία κρίση ή ακόμα και να οδηγούνται στην πλήρη διάσπαση και ρήξη.

Τα μηνύματα και τα τηλέφωνα κάθε χρόνο  αρχίζουν να αυξάνονται από τα τέλη του Αυγούστου και για όλο το Σεπτέμβριο και σε ότι αφορά τα αισθηματικά  ο βασικός προβληματισμός είναι ένας : «Χωρίσαμε με το που γυρίσαμε από τις διακοπές. Μα πως γίνεται, αφού περάσαμε τόσο τέλεια, τι φταίει ξαφνικά και γίνανε όλα σαλάτα»;

Τι είναι αυτό που συμβαίνει και τα ζευγάρια οδηγούνται στο χωρισμό μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τους;;;; Φταίει η κακιά στιγμή; Φταίει κάποια παρεξήγηση; Φταίει απλά η επιστροφή στην ρουτίνα και το άγχος για όλα όσα έπονται ή μήπως φταίνε οι διελεύσεις των πλανητών και η επιρροή τους;;;

Σε αυτό άρθρο δεν θα επικεντρωθούμε στα αστρολογικά δρώμενα, τα οποία ωστόσο μας δίνουν ήδη το μήνυμα για τις ρήξεις , τα ξεκαθαρίσματα και τους χωρισμούς που θα ακολουθήσουν κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου …. Θα επικεντρωθούμε πολύ περισσότερο στα βαθύτερα αίτια που οδηγούν ένα ζευγάρι να οδηγηθεί στο χωρισμό μετά από μία περίοδο ξεκούρασης, χαλάρωσης, απόλαυσης  και  επαναφόρτισης μπαταριών…

  • ΑΦΥΠΝΙΣΗ:: ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΣΜΑ:: Την περίοδο του καλοκαιριού (ιδιαίτερα των διακοπών) ένα ζευγάρι βρίσκεται πολλές ώρες μαζί και μοιράζεται πολλές παραπάνω στιγμές… Τότε είναι που βγαίνουν στην επιφάνεια και οι ελλείψεις, οι αδυναμίες, τα προβλήματα της σχέσης , τα οποία και δεν φανερωνόντουσαν σε άλλες περιόδους όπου η απαιτητική καθημερινότητα έστρεφε την προτεραιότητα αλλού! Συχνό φαινόμενο λοιπόν είναι αρκετά ζευγάρια κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν το «χάσμα» που έχουν με τον / την σύντροφό τους, κάτι το οποίο δεν μπορούσαν να το διακρίνουν στην προγραμματισμένη και απαιτητική καθημερινότητα τους. Είναι γεγονός ότι η «κούρσα» των απαιτητικών επαγγελματικών συνθηκών και του φορτωμένου προγράμματος, αρκετές στιγμές απορροφά τόσο μεγάλο μέρος της καθημερινότητας, όπου άθελά σου απομονώνεσαι, αποστασιοποιείσαι ή και θεωρείς κάποια πράγματα «δεδομένα» ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι … Στις καλοκαιρινές διακοπές λοιπόν βγαίνουν στην επιφάνεια όλα όσα είχαν «κουκουλωθεί» σε άλλες περιόδους γεγονός που σε «αφυπνίζει» και σε οδηγεί σε αποφάσεις!
  • ΒΟΛΗ::: Η ΣΧΕΣΗ ΟΔΕΥΕ ΓΙΑ ΧΩΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΩ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ! Αρκετοί άνθρωποι βρίσκονται σε μία δυσλειτουργική και προβληματική σχέση, όπου και γνωρίζουν ότι δεν θα έχει εξέλιξη και πορεία, αλλά δεν θέλουν να περάσουν ένα μοναχικό καλοκαίρι ή δεν θέλουν να χαλάσουν και τα σχέδια που έκαναν ! Χαρακτηριστικές σκέψεις: «Δεν είμαι ερωτευμένος-η, δεν τα πάμε καλά… αλλά να μωρέ είχαμε κανονίσει διακοπές να πάμε με ένα φιλικό ζευγάρι, είναι κρίμα να χαλάσω εγώ τα σχέδια» «Δεν θέλω να κάνω μόνος-η διακοπές και που να βρω κάτι άλλο τώρα έτσι γρήγορα; Ας πάω τις διακοπές και μετά βλέπουμε τι θα γίνει»!
  • ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ:::: ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ! Πάμε τώρα σε μία ακόμα συνηθισμένη περίπτωση, η οποία και αφορά ανθρώπους που δεν βιάζονται να πάρουν αποφάσεις αλλά εξαντλούν όλες τις προσπάθειές τους πριν φύγουν από μία σχέση … Συχνά παρατηρούμε ζευγάρια που βρίσκονται σε κρίση και οδεύουν στο χωρισμό (είτε το έχουν κουβεντιάσει μεταξύ τους , είτε όχι) να δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους, προγραμματίζοντας καλοκαιρινές διακοπές οι οποίες έχουν ως βασικό στόχο την μεταξύ τους αναθέρμανση! Ένα ταξίδι πράγματι αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για να φέρει το ζευγάρι κοντά, είναι βέβαιο όμως ότι δεν αρκεί μόνο αυτό για να μπορέσει μία σχέση να διατηρηθεί στο χρόνο! Η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές φέρνει σταδιακά την συνειδητοποίηση ότι τα περιθώρια προσπαθειών εξαντλήθηκαν.
  • ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΧΕΣΗ::: ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ! Αρκετοί άνθρωποι λειτουργούν πιο ανάλαφρα και ανέμελα την περίοδο της Άνοιξης και του Καλοκαιριού όπου και επιζητούν μία πρόσκαιρη σχέση για να περάσουν καλά, χωρίς όμως να σκέφτονται για μέλλον, προοπτική και εξέλιξη! Έτσι λοιπόν ενώ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η σχέση  μπορεί να ήταν μέσα στην ικανοποίηση, την απόλαυση, την διασκέδαση και οι διακοπές να ήταν όμορφες, το κλίμα αλλάζει σύντομα όταν αρχίζει να γίνεται η επανένταξη στους σταθερούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Σε αυτή την περίπτωση είτε εμείς δεν θέλαμε ή δεν μπορούσαμε να δούμε τις προθέσεις του ατόμου που είχαμε σχέση την περίοδο του καλοκαιριού, είτε απλά αφεθήκαμε σε έναν επιπόλαιο καλοκαιρινό έρωτα με ημερομηνία λήξης.
  • ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ!ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΦΟΣΙΩΘΩ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ: Μπορεί αυτός ο λόγος να σου ακουστεί ως δικαιολογία (σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να είναι), ωστόσο μετά την λήξη των καλοκαιρινών διακοπών και την είσοδο του φθινοπώρου, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, ακολουθεί μία περίοδος μελαγχολίας. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου κυριαρχεί στο ζευγάρι η σύγχυση, η ένταση, η αποχή από το σεξ, αλλά και η έλλειψη χαράς και ικανοποίησης. Επιστημονικά μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η ροπή προς τη μελαγχολία από την απότομη μείωση στην έκθεση του Ηλίου. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι με την είσοδό του το φθινόπωρο μας καλεί να βάλουμε την ζωή μας σε τάξη, οργάνωση, να ασχοληθούμε πολύ περισσότερο με τους στόχους, τα επαγγελματικά και τα οικονομικά μας, και εκεί που τα αισθηματικά ήταν η προτεραιότητα πλέον δεν είναι… Η μετάβαση αυτή φορτίζει με στρες αλλά δημιουργεί και αρκετή ένταση ιδιαίτερα σε σχέσεις ασύμβατες ή δυσλειτουργικές!

 

Θυμηθείτε ότι κάθε σχέση είναι μοναδική, ξεχωριστή και ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ ένα τυχαίο γεγονός παρεξήγησης ή παρανόησης (σε όποια εποχή και να συμβαίνει), αλλά έχει ένα βαθύτερο μήνυμα  και μάθημα να μας δώσει! Καλωσορίστε την περίοδο του Φθινοπώρου αναζωογονημένοι με την διάθεση να πάρετε τις αποφάσεις εκείνες που θα σημάνουν την ουσιαστική βελτίωση της ζωής σας και των σχέσεών σας για το υπόλοιπο του έτους!

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΣεπτέμβριος 2020 Μηνιαίες προβλέψεις για κάθε ζώδιο και δεκαήμερο
Επόμενο άρθροΖώδια και Σχέσεις για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου 2020
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here