Widgets Magazine

Οι καλοκαιρινές διακοπές έφτασαν και σίγουρα θα σκεφτείς και θα μου πεις «μα δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να φύγουν διακοπές» … έχεις δίκιο θα σου απαντήσω,  παράλληλα όμως θα σε βάλω στην διαδικασία να σκεφτείς «τι είναι τελικά οι διακοπές»

Με τον όρο «διακοπές» ορίζουμε την καθορισμένη περίοδο αργίας, κατά την οποία διακόπτουμε τις βασικές εργασίες της καθημερινότητας, αφήνοντας στον εαυτό μας περιθώρια για χαλάρωση αλλά και ψυχαγωγία! Διακοπές δεν είναι μόνο να ταξιδέψεις σε όμορφους, μακρινούς προορισμούς απολαμβάνοντας τις ανέσεις σου …

  • Διακοπές είναι να καταφέρεις να σβήσεις  έστω και για λίγο τον «διακόπτη» της εξαντλητικής καθημερινότητας, προκειμένου να ανασυγκροτήσεις  τις δυνάμεις σου.
  • Διακοπές είναι να πάρεις την απόφαση να κάνεις «παύση» σε δραστηριότητες, συνήθειες , σκέψεις ή ακόμα και συναισθήματα, που ξέρεις ότι δεν λειτουργούν εποικοδομητικά για σένα….
  • Διακοπές είναι να κάνεις όλα όσα σε ευχαριστούν, απολαμβάνοντας την στιγμή, γιατί πραγματικά, όπως κάθε άνθρωπος έτσι και εσύ, έχεις την ανάγκη έστω και για λίγο να διώξεις τις σκοτούρες από το μυαλό και την καθημερινότητά σου και να ανασυγκροτήσεις δυνάμεις.

Έτσι λοιπόν, ακόμα και αν ο προϋπολογισμός  σου δεν σε ευνοεί να κάνεις το ταξίδι που ήθελες,  έστω  και αν οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές για να απολαύσεις φέτος τις καλοκαιρινές διακοπές που θεωρείς ότι είναι οι ιδανικές, μπορείς  να κάνεις «δώρο» στον εαυτό σου, μερικές στιγμές καλοκαιρινών διακοπών που πραγματικά θα σου δώσουν δυνάμεις για τον χειμώνα που έρχεται.

Πώς θα το πετύχεις αυτό;  Πάρε χαρτί και μολύβι και απάντησε στην παρακάτω λίστα:

  • Ποιος είναι ο στόχος των φετινών διακοπών ; Οι στόχοι κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικοί, έτσι λοιπόν σκέψου και κατέγραψε έναν ή και περισσότερους στόχους για τις φετινές σου διακοπές! Για παράδειγμα: Στόχος μου είναι να ξεκουραστώ,  στόχος είναι να διασκεδάσω, στόχος μου είναι να ερωτευτώ, στόχος μου είναι να ταξιδέψω …
  • Ποια είναι η παρούσα κατάστασή σου; Γράψε συνοπτικά, πώς νιώθεις αυτή την περίοδο, ποιες είναι οι εκκρεμότητές σου. Για παράδειγμα: Νιώθω κουρασμένος, εξαντλημένος με οικονομικές εκκρεμότητες ή νιώθω την ανάγκη να ξεφύγω από τα συνηθισμένα και να διασκεδάσω εφόσον καταφέρω πρώτα να τακτοποιήσω τη δουλειά μου.
  • Ποιες είναι οι επιλογές για τις φετινές διακοπές; Εδώ καταγράφεις όλα τα ανοιχτά σενάρια που υπάρχουν για τις φετινές σου διακοπές. Για παράδειγμα : Να φύγω 3 μέρες με την παρέα μου σε ένα νησί, να  πάω στο εξοχικό μου, να κάτσω σπίτι να ηρεμήσω και να κάνω πράγματα που με γεμίζουν κλπ
  • Ποιες είναι οι δραστηριότητες που επιθυμείς να «διακόψεις» κατά την περίοδο των διακοπών σου; Άφησε τον μυαλό σου ελεύθερο και γράψε σε ένα χαρτί τις προσωρινές παύσεις που θα πραγματοποιήσεις. Για παράδειγμα  : εργασία, πολύωρη ενασχόληση με το διαδίκτυο, αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, αυστηρό ημερήσιο dress code για να πάω ευπρεπώς στη δουλειά, αυστηρό πρωινό ξύπνημα κλπ  Σίγουρα θα σκεφτείς πολλές δραστηριότητες οι οποίες όλο τον χρόνο σε πιέζουν και σε βάζουν σε «όρια»  και πολλές φορές επιθυμείς έστω και προσωρινά να απεμπλακείς.
  • Ποιες είναι οι δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να ξεκουραστείς πραγματικά; Σημείωσε όλα αυτά που θέλεις να κάνεις και που θα συμβάλλουν στο να αποφορτιστείς από το στρες του χειμώνα !Για παράδειγμα: Θέλω να δω φίλους,  να κολυμπήσω, να διαβάσω το αγαπημένο μου βιβλίο, να αλλάξω παραστάσεις έστω και για λίγο, να περάσω περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου / την οικογένεια / ή τον αγαπημένο μου.
  • Ποιες είναι οι κινήσεις που θα κάνεις προκειμένου να πετύχεις τους στόχους των φετινών καλοκαιρινών διακοπών σου; Διαβάζοντας την λίστα που έχεις ετοιμάσει, σίγουρα σου έχει καθοριστεί 1) Ο στόχος, 2) Η παρούσα κατάσταση, οι εκκρεμότητες και τα εμπόδια , 3) Όλα όσα προτίθεσαι να διακόψεις, 4) Όλα όσα θα σε ξεκουράσουν! Έτσι λοιπόν μπορείς να βάλεις ένα συγκεκριμένο πλάνο δραστηριοτήτων, που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου …. Στην συνέχεια το μόνο που σου μένει είναι …
  • Ορισμός Χρονικού Διαστήματος όπου θα κάνεις «διακοπή» από τις βασικές εργασίες της καθημερινότητας.

 

Οι διακοπές δεν ορίζονται από το μέρος που θα επισκεφτείς, από την θερμοκρασία που θα έχει, από τα χρήματα που έχεις στην τσέπη σου,  από τους ανθρώπους που θα έχεις στο πλευρό σου … Πραγματικές διακοπές είναι οι μέρες του έτους που επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνεις μία «παύση» από κάθε τι που σε επιβαρύνει, προκειμένου να βάλεις προτεραιότητα έστω και για λίγο τον ίδιο σου τον εαυτό!

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΟι αστρολογικές σκέψεις της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2017
Επόμενο άρθροΟι αστρολογικές σκέψεις για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου 2017
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here