Widgets Magazine

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε εσένα «το καλό παιδί» που πάντα δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό προκειμένου να μην απογοητεύσεις κανέναν, εσένα που έχεις μάθει να υποχωρείς, να συμβιβάζεσαι, να βάζεις ως  προτεραιότητά σου τις ανάγκες των άλλων και  που η βαθύτερη επιθυμία σου είναι το βράδυ που πηγαίνεις για ύπνο να έχεις ήσυχη την συνείδησή σου …

Το «καλό παιδί» λέει σε όλα «ΝΑΙ»

Ναι σε εσένα απευθύνομαι, που δείχνεις συγκαταβατικότητα και συμφωνείς με όλους και με όλα, ενώ κατά βάθος μπορεί να έχεις αντίθετη άποψη… Δεν θέλεις όμως να απογοητεύεις τους ανθρώπους, δεν θέλεις να δημιουργείς συναισθήματα πικρίας , ενώ πολλές φορές σε πιάνουν οι ανασφάλειες σου και λες «Καλύτερα να μην πω τη γνώμη μου, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν» ! Πόσες φορές όμως έπνιξες μέσα σου τα λόγια  και τις απόψεις σου ; Το αποτέλεσμα;  Το βράδυ που πήγες για ύπνο,  οι σκέψεις κάνανε  το δικό τους party με εσένα να αναρωτιέσαι: «Έπρεπε να το είχα πει…» , «Αν μου απαντούσε έτσι όπως νομίζω τότε θα έλεγα αυτό»…. Όλες αυτές οι σκέψεις που προκύπτουν από την αδυναμία να εκφράσεις την άποψή σου όταν σου δόθηκε η ευκαιρία,  γίνονται η αιτία να μπλεχτείς σε έναν λαβύρινθο που σε έκανε  πολλές φορές να χάσεις την διάθεσή σου, τον ύπνο σου μα προπάντων τον ίδιο σου τον εαυτό ….

Το καλό παιδί που αποφεύγει τους καβγάδες και τις φωνές …

«Έλα μην φωνάζεις, δεν θέλω να τσακωθούμε» , βάζεις νερό στο κρασί σου ενώ στην ουσία βράζεις στο ζουμί σου… Καταπιέζεσαι, πνίγεις το θυμό σου και μετά μου παραπονιέσαι για πονοκεφάλους, κακοδιαθεσίες και ότι έχουν πέσει τα ψυχολογικά σου! Όλα αυτά γιατί; Γιατί φοβάσαι να έρθεις σε μία σύγκρουση, σε τρομάζει η φιλονικία και τότε είναι που πρέπει να σκεφτείς τα λόγια του Ηράκλειτου: «Η φιλονικία είναι χρήσιμη γιατί δημιουργεί καλύτερη αρμονία»

Το «καλό παιδί» που εξαρτάται από την γνώμη των άλλων …

Όλος ο κοινωνικός σου περίγυρος λέει πάντα : « Παιδί  διαμάντι , λίγοι άνθρωποι είναι σαν αυτόν/ην» Εκείνη την στιγμή αισθάνεσαι περηφάνια και σκέφτεσαι: «Τα κατάφερα όλοι έχουν κάτι καλό να πουν για μένα»! Στην ουσία όμως γιατί να έχει και τόση μεγάλη σημασία η γνώμη που θα σχηματίσουν οι άλλοι για σένα; Εσένα ποια είναι η γνώμη που διατηρείς για τον εαυτό σου; Δίνοντας όλη σου την προσοχή στην γνώμη που έχει ο κόσμος για σένα,  δεν σκέφτεσαι και δεν προβληματίζεσαι  για την γνώμη που έχεις εσύ ο ίδιος για τον εαυτό σου και  πίστεψέ με αυτή η γνώμη είναι πολύ πιο σημαντική και ουσιαστική, αρκεί να γίνεται στα πλαίσια του ρεαλισμού και της ουσιαστικής και εποικοδομητικής αυτοκριτικής.

To «καλό» και «απολογητικό» παιδί!

Χωρίς να σου το ζητήσει κανένας, μπαίνεις σε μία διαδικασία να δικαιολογείς την στάση και την συμπεριφορά σου, να απολογείσαι για το τι έκανες, πώς το έκανες, γιατί το έκανες … ενώ μπορεί καν να μην έχεις ερωτηθεί καν για όλα αυτά…! Η απολογητική σου στάση, θυμίζει λίγο σαν να βρίσκεσαι σε δικαστήριο, όπου ορκίζεσαι στο Ευαγγέλιο ότι θα πεις την αλήθεια και μόνο την αλήθεια και αισθάνεσαι ότι περιτριγυρίζεσαι από τους ενόρκους και τους δικαστές και πρέπει  οπωσδήποτε να αποδείξεις την αθωότητά σου! Φοβάσαι ότι κάποιος θα σε μαλώσει; Θέλεις να προλάβεις το κακό; Πιστεύεις ότι θα κριθείς και προτρέχεις να δικαιολογηθείς; Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς η απολογητική στάση, σε κάνει να υιοθετείς το ρόλο του θύματος , κάτι που προφανώς δεν το καταλαβαίνεις αλλά προπάντων δεν σου ταιριάζει;

Το «καλό» παιδί που στηρίζεται γερά στα πόδια του …

Το ξέρω ότι πιστεύεις πως  μπορείς να τα καταφέρεις και μόνος σου και ότι δεν χρειάζεται να επιβαρύνεις κανέναν με τις σκοτούρες σου, δεν θέλεις να γίνεσαι βάρος και πιστεύεις ότι πρέπει μόνος-η να τα καταφέρεις! Ακόμα και αδυναμία να νιώσεις, η περηφάνια σου δεν θα σου επιτρέψει να ζητήσεις βοήθεια ή στήριξη, γιατί έχεις μάθει ότι πρέπει να στέκεσαι γερά στα πόδια σου και ότι πρέπει πάντα να τα καταφέρνεις… Σκέφτεσαι : «Δεν θέλω να υποχρεώνομαι, εξάλλου δεν μου χρωστά κανείς τίποτα»! Πώς γίνεται όμως κάθε φορά που κάποιος σε έχει εσένα πραγματικά ανάγκη, εσύ θα  είσαι ο πρώτος που θα τρέξεις, ακόμα και αν δεν στο έχουν ζητήσει; Γιατί εσύ ποτέ δεν σκέφτηκες ότι ο άνθρωπος που στήριξες είναι κι αυτός υποχρεωμένος απέναντί σου; Μήπως παρά – είσαι το «καλό» παιδί και δεν σκέφτεσαι ότι όλοι μας, ακόμα και εσύ,  έχουμε ανάγκη κάποιες στιγμές ένα χέρι το οποίο θα μας σηκώσει όταν έχουμε φάει τα μούτρα μας και θα μας στηρίξει για να ξανασηκωθούμε …

Το «καλό» παιδί, είναι πάντα εκεί για όλους φροντίζοντας να εξυπηρετεί!

Κι εφόσον δεν ζητάς ποτέ τίποτα από κανέναν (περιμένοντας ο άλλος να μυρίσει τα νύχια του για να καταλάβει ότι έχεις ανάγκη από βοήθεια), είσαι σε ένα διαρκές τρέξιμο και ενδιαφέρον για όλους τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου! Θα φροντίσεις, θα υποστηρίξεις, δεν θα κλείσεις ποτέ πρώτος το τηλέφωνο,  θα τρέξεις στο φίλο να σταθείς ακόμα και αν είσαι φουλ στην κούραση, ενώ παράλληλα θα κάνεις όλα τα χατίρια στην οικογένεια, στους συναδέλφους και όλοι θα έχουν να λένε «να ένα καλό και εξυπηρετικό παιδί»! Το αποτέλεσμα; Περιορισμένος χρόνος για σένα και ανάγκες δικές σου που μένουν ανικανοποίητες…

Το «καλό παιδί» που διψά για  επιβεβαίωση και επιβράβευση

Αχ τι καλό παιδί , μπράβο … είσαι καταπληκτικός … συνέχισε έτσι!!!!! Χαμογελάς; Σου άρεσε; Τι άλλο θα κάνεις για να κερδίσεις τα μπράβο και να τονωθείς ψυχολογικά;  Σκέψου ότι πολλές φορές εξαντλείς τον εαυτό σου με υπερπροσπάθεια προκειμένου να έχεις την επιβεβαίωση, τον καλό λόγο και τον θαυμασμό των ανθρώπων γύρω σου… Γιατί όμως να είναι τόσο σημαντική η γνώμη των ανθρώπων που σε περιβάλλουν; Γιατί να έχεις ανάγκη από επιβράβευση; Πότε ήταν η τελευταία φορά που επιβράβευσες ΕΣΥ ο ίδιος  τον εαυτό σου και επιβεβαιώθηκες ηθικά ή συναισθηματικά; Σίγουρα δεν μπορείς να θυμηθείς γιατί για μία ακόμα φορά οι «άλλοι» έχουν τον πρώτο λόγο για εσένα!

Το «καλό» και «ενοχικό» παιδί….

«Λες να είπε κάτι που να τον πείραξε; Λες να ενοχλήθηκε; Ναι … δεν φέρθηκα έτσι όπως θα έπρεπε. Μάλλον για αυτό είχε μούτρα, θα παρεξηγήθηκε»! Πόσο συχνά έπιασες τον εαυτό σου να καταβάλλεσαι από ενοχικά συναισθήματα ενώ στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε! Το «καλό παιδί»  παρασύρεται από τις ευαισθησίες του, τα παίρνει όλα πολύ προσωπικά και ρίχνει ενοχές στον ίδιο του τον εαυτό ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα που συμβαίνουν γύρω του! Τις περισσότερες φορές η πηγή των ενοχών είναι οι προσωπικές ανασφάλειες, καθώς και ο φόβος  να μην απογοητεύσει αλλά και να μην χάσει ανθρώπους από δίπλα του !

Το καλό παιδί φοβάται την αποτυχία περισσότερο όμως φοβάται τη απόρριψη

Τι θα συμβεί αν κάποια στιγμή αποτύχεις;  Η ζωή έχει μόνο νίκες; Μήπως φοβάσαι ότι θα σε απορρίψουν για το λόγο αυτό πιέζεις πολύ τον εαυτό σου προκειμένου να λειτουργείς σαν ένα προγραμματισμένο μηχάνημα  που δεν κάνει ποτέ λάθη;  Έχεις σκεφτεί ότι ακόμα  και ένα καλά – προγραμματισμένο μηχάνημα, άριστης τεχνολογίας  έρχεται η στιγμή που «μπουκώνει» και βγάζει στην επιφάνεια και τις αδυναμίες του… Η πορεία μας δείχνει ότι στη ζωή απογοητευόμαστε και απογοητεύουμε, χάνουμε αλλά και κερδίζουμε, μας απορρίπτουν αλλά απορρίπτουμε κιόλας… Και ναι αυτή η πορεία είναι άκρως ενδιαφέρουσα, έχει εμπειρίες, έχει δάκρυα λύπης αλλά και χαράς μα προπάντων …αυτή η διαδρομή μας καλεί να κατανικήσουμε τους φόβους μας… αυτή είναι και η πραγματική μας επιτυχία!

Είσαι πράγματι το καλό παιδί και … για πόσο;

Διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο, ίσως συνειδητοποιήσεις πολλές από τις στάσεις και τις συμπεριφορές σου ….. Στην συνέχεια κάτσε και σκέψου: «Είμαι ικανοποιημένος με αυτό τον τρόπο στάσης και συμπεριφοράς»; «Μου έχει δημιουργήσει όντως προβλήματα, η ανάγκη μου να θέλω να είμαι πάντα το «καλό παιδί» ; «Μήπως καταπιέζω τις δικές μου ανάγκες»; Οι απαντήσεις που θα δώσεις, θα σε βοηθήσουν να συνειδητοποιήσεις την κατάσταση που βρίσκεσαι, αλλά και την κατάσταση που θέλεις να βρεθείς…. Τι μπορείς να κάνεις προκειμένου να αλλάξεις αυτή την στάση και συμπεριφορά; Πρώτο και βασικό βήμα είναι να παρατηρήσεις τον εαυτό σου και να καταγράψεις τις στιγμές που εκδηλώνεις τις παραπάνω συμπεριφορές και να σκεφτείς τι διαφορετικό θα μπορούσες να κάνεις και πώς θα μπορούσες να διατηρήσεις έναν καλύτερο έλεγχο σε αυτές τις τάσεις σου!

Σκέψου τι είναι αυτό που κερδίζεις όταν πάψεις να είσαι πάντα το υποχωρητικό, καλό παιδί, που λέει σε όλα ναι ….

  • Κερδίζεις περισσότερο σεβασμό και εκτίμηση από τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν γιατί εκφράζεις την άποψη αλλά και τα συναισθήματά σου , δείχνεις τον πραγματικό σου εαυτό
  • Αισθάνεσαι ότι οι άνθρωποι γύρω σου, σε εκτιμούν πολύ περισσότερο!
  • Μαθαίνεις να αγαπάς περισσότερο τον εαυτό σου, δημιουργείς περισσότερο χρόνο για σένα, ασχολείσαι με ανθρώπους και δραστηριότητες που σε γεμίζουν … ικανοποιείς και τις δικές σου ανάγκες που ως τώρα τις είχες αφήσει στην άκρη!
  • Νιώθεις πιο δυνατός, καταπολεμάς τις βλαβερές ανασφάλειες , βρίσκεις και πάλι την αυτοπεποίθησή σου!
  • Θα αρχίσεις να αποβάλεις τα συναισθήματα κούρασης, εξάντλησης, άγχους στρες
  • Θα αποκτήσεις πιο ποιοτική επικοινωνία τόσο με εσένα όσο και με τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι!
  • Θα διαπιστώσεις ότι σιγά – σιγά, βήμα προς βήμα , θα αρχίσουν σταδιακά να υλοποιούνται περισσότεροι στόχοι και επιθυμίες σου!

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΟι ευκαιρίες και οι προκλήσεις των ζωδίων ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017
Επόμενο άρθροΤο αστρολογικό ημερολόγιο του Οκτωβρίου 2017
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.