Widgets Magazine

Ρόδα είναι και γυρίζει, μία φράση που την έχεις ακούσει αλλά και την έχεις πει αρκετά συχνά…

Ποιες όμως είναι οι βαθύτερες σκέψεις σου όταν την εκφράζεις; 
Τι είναι αυτό που αδημονείς να γυρίσει και γιατί δεν γυρνά;
Ποιες αλλαγές θα γίνουν όταν δεις επιτέλους την ρόδα να γυρίζει;
Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να δεις τα πράγματα επιτέλους να αλλάζουν;  

Η ζώη πράγματι είναι μία ρόδα που γυρίζει και μάλιστα σε πολύ γρήγορους ρυθμούς.  Έχει τις εναλλαγές της, τις χαρές, τις λύπες της, τις δοκιμασίες της, αλλά και τις στιγμές επιβράβευσης και δικαίωσης.

Τη  μία στιγμή θα σε φτάσει στην κορυφή ανεβάζοντας την αδρεναλίνη σου  στα ύψη προσφέροντας τα πιο συναρπαστικά συναισθήματα! Σε ανύποπτο χρόνο, η ρόδα μπορεί πολύ εύκολα να σε προσγειώσει εντελώς απότομα στον “πάτο”.  Η πτώση έχει πάντα και το κόστος της, το σίγουρο όμως είναι ότι πρέπει να βρεις τις δυνάμεις, για να μπορέσεις πολύ γρήγορα να ξανάσηκωθείς και να ακολουθήσεις το νέο κύκλο της ρόδας.

“Ρόδα είναι και γυρίζει, θα πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα”


Θα υπάρξουν στιγμές δύσκολες,  που ο πόνος, ο καημός, η προδοσία, η απογοήτευση αλλά και μία πληθώρα αρνητικών συναισθημάτων, θα σε κάνουν να πιστέψεις , ότι η ρόδα θα αρχίσει να γυρίζει μόνο  όταν πάρεις την εκδίκηση σου!

Σε αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να ξεχνάς, είναι ότι η ρόδα είσαι ΕΣΥ, είναι η πορεία της ζωής σου!  Η ροή της , μπορεί κάποιες στιγμές να επηρεάζεται αλλά ΔΕΝ εξαρτάται από τους ανθρώπους που συναντάς. Επιμένοντας λοιπόν να δεις την ζωή σου να αρχίζει να γυρίζει, με την ελπίδα ότι με αυτό τον τρόπο θα “τιμωρήσεις” όποιον σε αδίκησε, σίγουρα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αδικήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό ….  Η ρόδα γυρίζει, όταν καταφέρνεις να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν, τις μνήμες, τα απωθημένα, τους φόβους, τις ανασφάλειες και όλα τα αρνητικά ένστικτα τα οποία οδηγούν στην στασιμότητα.

Τι γίνεται όμως όταν περιμένεις την ρόδα να γυρίσει και δεν γυρνά;

Ποιος είναι  τελικά αυτός που δίνει τον ρυθμό σε αυτή τη ρόδα; Είναι η τύχη; Είναι οι συγκυρίες; Είναι οι πλανήτες ή … είσαι ΕΣΥ;

Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να αφήνεσαι στην ροή της ρόδας, ακολουθώντας το ρυθμό της και περιμένοντας αλλά και ελπίζοντας ότι  όλα θα προκύψουν στους χρόνους που επιθυμεις και με τον τρόπο που επιθυμείς; Αν μόνιμα καταλήγεις στο ίδιο σημείο ή αν οδηγείσαι σε λάθος μονοπάτια, τότε σκέψου ότι ΕΣΥ και ΜΟΝΟ ΕΣΥ μπορείς να δώσεις τον ρυθμό, ώστε η ροή της “ρόδας” (δηλαδή της ζωής σου) να μπορεί να είναι ομαλή!  

Γνωρίζοντας καλό τον εαυτό σου, τις αρχές, τις αξίες, τα πιστεύω, τις αντιλήψεις, τις επιθυμίες/τα όνειρα, τα δυνατά και αδύναμα σημεία σου ήδη κάνεις το πρώτο βήμα για να ξέρεις πολύ καλά ποιοι είναι οι στόχοι σου. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να εξασφαλίσεις μία απολαυστική ροή της “ρόδας”  όπου θα χαρείς όλους τους κύκλους της.

Είναι όμως εύκολο να γνωρίζει καλά κάποιος τον εαυτό του; Όχι, γιατί πολλές φορές ο εαυτός σου, σε  εκπλήσσει με τις εναλλαγές του, ενώ κάθε μέρα ανακαλύπτεις και μία νέα πτυχή του, την οποία καλείσαι  και να αναγνωρίσεις, να διαχειριστείς, να αξιοποιήσεις ή και να αντιμετωπισεις (ανάλογα με την περίπτωση).  

Καθώς η ρόδα γυρίζει, σε όποιο σημείο και να βρίσκεται, είναι σημαντικό να μην χάνεις την επαφή με εσένα, καταφέρνοντας να αξιοποιείς  στο έπακρο τις δυνάμεις σου, τις ικανότητές σου , αντιμετωπίζοντας όλα αυτά τα ευάλωτα, αδύναμα σημεία που σου στερούν και σου καθυστερούν την πορεία της “ρόδας” σου!

Όταν η “ρόδα” μένει κολλημένη για πολύ καιρό στο ίδιο σημείο, τότε σου δίνει ένα σημαντικό σημάδι:  Έχει έρθει η ώρα των ΑΛΛΑΓΩΝ και δεν πρέπει να αντισταθείς σε αυτές ! Μην καθυστερείς λοιπόν, μένοντας προσκολλημένος σε καταστάσεις, ανθρώπους, αμφιβολίες και αδυναμίες …  Βάλε σιγά – σιγά την ρόδα και πάλι σε ρυθμό και απόλαυσε την βόλτα!

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΤο Μεγάλο Τρίγωνο Αφροδίτης-Κρόνου-Ουρανού & οι ευκαιρίες της Έκλειψης
Επόμενο άρθροΑστρολογικό Δελτίο: Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 16-22 Ιουλίου 2018
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here