Widgets Magazine

«Άλλα θέλω κι άλλα κάνω πώς να σου το πω έλεγα περνούν τα χρόνια θα συμμορφωθώ. Μα είναι δώρο άδωρο ν’ αλλάξεις χαρακτήρα τζάμπα κρατάς λογαριασμό τζάμπα σωστός με το στανιό….»

Ξεκινώντας να γράφω για την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, άρχισα να σιγοτραγουδώ την Πριγκηπέσα του Σωκράτη Μάλαμα … Η επιλογή του τραγουδιού δεν ήταν τυχαία, ο στίχος είναι απόλυτα ταιριαστός στα συναισθήματα που δημιουργούνται καθώς οδεύουμε στο ολόγιομο φεγγάρι του μήνα.  Οι μέρες που ακολουθούν διεγείρουν τα βαθύτερα ένστικτά μας, βγάζουν στην επιφάνεια υποσυνείδητες σκέψεις, συναισθήματα, αναμοχλεύονται καταστάσεις που μας έχουν αφήσει τα σημάδια τους,  ενώ οι εξελίξεις που προκύπτουν γύρω μας, προκαλούν έντονα την σύγχυση, το μπέρδεμα, την διάψευση, τον εκνευρισμό, την αδυναμία… Λάθη, στραβά και πάθη βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια και δημιουργούν ένα κλίμα χαοτικό, αλλόκοτο, μπερδεμένο που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βαδίζεις σε έναν λαβύρινθο, όπου οι παγίδες του σε ξεγελούν, σε κάνουν να αποπροσανατολίζεσαι και  να αισθάνεσαι ότι παρόλες τις προσπάθειές σου,  βρίσκεσαι διαρκώς στο ίδιο σημείο, αδυνατώντας να βρεις την διέξοδο …

Για να δούμε όμως περισσότερες λεπτομέρειες για την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου

Πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στην 21° των Ιχθύων. Τώρα κορυφώνονται γεγονότα των οποίων η έναρξη έγινε με τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε 30 Αυγούστου στο ζώδιο της Παρθένου.  Με την Πανσέληνο του μήνα, παρατηρούμε τον σχηματισμό ενός Ταυ-Τετραγώνου, η Σελήνη και ο Ποσειδώνα από τους Ιχθείς, βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ήλιο και τον Άρη από την Παρθένο και  σε τετράγωνο με τον Δία. Οι μέρες που ακολουθούν λοιπόν διεγείρουν το θυμό, τον εκνευρισμό, την σύγχυση αλλά και την απογοήτευση.

Τα «δύσκολα» του Φεγγαριού

Η σύνοδος που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Ποσειδώνα, εντείνει την συναισθηματική ευαισθησία, την ανασφάλεια αλλά και την σύγχυση. Δεν μπορούμε να δούμε καθαρά και ρεαλιστικά τα δεδομένα γύρω μας, έτσι λοιπόν κυριαρχούν οι ψευδαισθήσεις, οι αυταπάτες, οι ενοχές, οι παραπλανήσεις, οι  εξαπατήσεις ή ακόμα και τα σκάνδαλα.  Η φαντασία γίνεται πλανεύτρα και παρασύρει σε ρομαντικά όνειρα και σχέδια τα οποία όμως έχουν χαρακτήρα ουτοπικό. Έτσι λοιπόν αυτές τις μέρες καλό είναι να θυμάσαι πως τίποτα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως φαίνεται, αποφεύγοντας την εμπλοκή σου σε καταστάσεις μπερδεμένες και αλλόκοτες…  Οι εθισμοί εντείνονται, η ροπή προς το αλκοόλ και σε ουσίες βρίσκονται σε έξαρση,  προσοχή όμως χρειάζεται να δείξουμε και σε δηλητηριάσεις , μολύνσεις, λοιμώξεις.

Το τετράγωνο που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Δία, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τις παραπάνω τάσεις, εντείνει την υπερβολή και παρασύρει σε επιπόλαια, απερίσκεπτα  λάθη, τα οποία θα έχουν και τις ανάλογες συνέπειές. Στις ανθρώπινες συμπεριφορές θα δούμε αρκετά «παραστρατήματα» ,  ασυγκράτητες διαθέσεις που θα εμπεριέχουν τόλμη, ρίσκο αλλά και … κίνδυνο, ενώ τα φαινόμενα τυχοδιωκτισμού θα γίνουν θέμα προς συζήτηση… Ο Δίας από την άλλη πλευρά, κορυφώνει για 3η φορά μέσα στο 2019 το τετράγωνο του με τον Ποσειδώνα, κάνε μία μικρή υπενθύμιση της επιρροής του ΕΔΩ<<

Ο Άρης από την Παρθένο, σχηματίζοντας αντίθεση με την Πανσέληνο, βάζει και αυτός την δική του ώθηση για να ξεσπάσουν με τρόπο πιο εκρηκτικό τα γεγονότα γύρω μας.  Οι εξελίξεις των ημερών προκαλούν  νεύρα, θυμό και επιθετικότητα. Οι καβγάδες που ξεσπούν δοκιμάζουν τα αποθέματα ψυχικών αντοχών ενώ σημαντικό είναι να δείξουμε προσοχή και στην ροπή προς ατυχήματα/λάθη απροσεξίας. Ο Άρης ωστόσο την ημέρα της Πανσελήνου σχηματίζει και αντίθεση με τον Ποσειδώνα και τετράγωνο με τον Δία, έτσι λοιπόν, αρκετοί με αυτό το φεγγάρι, αισθάνονται εξαντλημένοι, αποδυναμωμένοι, αδρανείς ή υπάρχουν και οι αιτίες εκείνες που μεγεθύνουν ακόμα περισσότερο τις παραπάνω τάσεις.

Υπάρχουν όμως και Ευκαιρίες;

Η θετική συμμετοχή του Πλούτωνα (βρίσκεται σε εξάγωνο με την Πανσέληνο),  μας δίνει το μήνυμα ότι μέσα από τις χαοτικές  δυσκολίες αυτού του φεγγαριού,  που μας φέρνουν αντιμέτωπους με φόβους, ανασφάλειες, αυταπάτες, μπερδέματα, διλήμματα, ψέματα… καλούμαστε να αναγνωρίσουμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις, οι οποίες και θα μας βοηθήσουν να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να αναγεννηθούμε.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανωτέρω είναι ότι με αυτό το φεγγάρι βγαίνουν στην επιφάνεια τα λάθη, τα πάθη,οι φόβοι, οι αδυναμίες, οι εξαρτήσεις, οι πλεκτάνες, οι κρυφές και ύπουλες καταστάσεις και ο εντοπισμός και η αναγνώρισή τους, μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τους, η οποία θα είναι εφικτή.

Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι το ισχυρό ένστικτο μπορεί πραγματικά να αποτελέσει τον οδηγό που θα μας βοηθήσει να εξιχνιάσουμε τα μυστήρια που συμβαίνουν γύρω μας (ή και μέσα μας).  Τα «ζωηρά» όνειρα, έχουν και αυτά με την σειρά τους τα υποσυνείδητα μηνύματά τους, τα οποία δεν πρέπει να παραβλέψουμε αυτές τις μέρες.

Η ενασχόληση με τον διαλογισμό αλλά και την τέχνη, μπορούν πραγματικά να δώσουν «τροφή» στην ψυχή μας

Μία ακόμα ευκαιρίες των ημερών; Αξιοποιήστε στο έπακρο τις εμπνεύσεις σας…

Ποιοι επηρεάζονται από την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου;

Τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες) του 2ου και 3ου δεκαημέρου,  δέχονται άμεση επιρροή από την Πανσέληνο της 14η Σεπτεμβρίου.  Επιρροή όμως δέχονται και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες , ωροσκόπο ή και μεσουράνημα από την 15°-23°.

Πιο θετικές είναι οι επιρροές αυτού του Φεγγαριού για τους  Καρκίνους – Αιγόκερους, Ταύρους – Σκορπιούς του 3ου δεκαημέρου.

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΤα 20 Σημάδια του Αυτοσεβασμού
Επόμενο άρθροΗ Αφροδίτη στο Ζυγό ως τις 8 Οκτωβρίου και η επιρροή της
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here