Widgets Magazine

Αυτοί που δεν υπέφεραν ποτέ, δεν ξέρουν τίποτα. Δεν ξέρουν ούτε τα καλά ούτε τα κακά. Δεν ξέρουν τους ανθρώπους. Δεν ξέρουν ούτε καν τον εαυτό τους. François Fénelon

Η πρώτη Πανσέληνος του φθινοπώρου καταφθάνει και πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά την Φθινοπωρινή Ισημερία, δηλαδή στις 25 Σεπτεμβρίου,  στον άξονα Κριού –  Ζυγού! Καθώς το φεγγάρι γεμίζει για να οδηγηθούμε στην Πανσέληνο του μήνα, κορυφώνονται γεγονότα των οποίων η έναρξη έγινε με τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου στην Παρθένο…  Η Πανσέληνος του μήνα, (όπως θα αναλυθεί και παρακάτω), έχει πόνο και δοκιμασία θα υπάρξει  όμως και η  ουσιαστική συνειδητοποίηση της βαθύτερης αιτίας που υπάρχει πίσω από τα προβλήματα που τώρα θα εκδηλωθούν. Η συνειδητοποίηση αυτή, θα κινητοποιήσει για άμεση δράση και εύρεση λύσεων….

Ποιοι επηρεάζονται από την Πανσέληνο;

Τα ζώδια που δέχονται άμεση επιρροή από αυτή την Πανσέληνο είναι οι Κριοί (γεννημένοι κοντά στις 23 Μαρτίου), οι Καρκίνοι (γεννημένοι κοντά στις 23 Ιουνίου),  οι Ζυγοί (γεννημένοι κοντά στις 24 Σεπτεμβρίου) και οι Αιγόκεροι (γεννημένοι κοντά στις 23 Δεκεμβρίου). Επιρροή δέχονται και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες αλλά και ακμή 1ου, 4ου, 7ου, 10ου οίκου από 0-4 μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Μία σκληρή μάχη  ανάμεσα στο «Εγώ» στο «Εμείς»

Μία Πανσέληνος στον άξονα Κριού – Ζυγού, στρέφει το ενδιαφέρον  στο «εγώ» και στο «εμείς», στη σχέση και στην επαφή που έχουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό , αλλά και με τους ανθρώπους που υπάρχουν σταθερά στη ζωή μας (σχέσεις, συνεργασίες).  Σε αυτούς ακριβώς τους τομείς παρατηρούμε τις ημέρες που ακολουθούν μπροστά μας  να υπάρχει μία «μάχη» εξουσίας, δύναμης, κυριαρχίας, επιβολής… Αυτή η «μάχη»  όμως ανασύρει στην επιφάνεια  τραύματα του χτες,  τα οποία ενώ νομίζαμε ότι τα είχαμε αντιμετωπίσει και λύσει, τώρα διαπιστώνουμε ότι απλά τα είχαμε «κουκουλώσει» .  Τι γίνεται όμως κάθε φορά που «κουκουλώνεται» ένα πρόβλημα; Μα φυσικά μεγαλώνει περισσότερο ….Η Πανσέληνος στον Κριό λοιπόν, φέρνει τώρα την συνειδητοποίηση, ότι πρέπει άμεσα και γρήγορα να αναλάβουμε δράση, προκειμένου να ξεπεράσουμε καταστάσεις που συνεχίζουν ακόμα και στο παρόν, να μας προκαλούν πόνο αλλά και φόβο και μας οδηγούν σε τέλμα.

Σχέσεις & Συνεργασίες Διανύουν περίοδο κρίσης

Στην πρώτη φθινοπωρινή Πανσέληνο, παρατηρούμε τον σχηματισμό ταυ-τετραγώνου ανάμεσα σε Ήλιο- Ερμή (από το Ζυγό), Σελήνη – Χείρωνα (από τον κριό)  και Κρόνο από τον Αιγόκερω.  Οι Σχέσεις και οι Συνεργασίες διανύουν ένα διάστημα έντονης κρίσης και προβληματισμού,  όπου τα γεγονότα που εκδηλώνονται τώρα,  προκαλούν  την δοκιμασία, την επαναξιολόγηση, την οριοθέτηση αλλά  και την οριστική ρήξη τους! Ο τρόπος όμως είναι επώδυνος και αρκετά σκληρός. Δεν θα λείψει η έκρηξη εγωιστικών τάσεων,  η επιθετικότητα η  αντιδραστικότητα, καθώς και η έξαρση του φόβου αλλά και του έντονου θυμού. Τα συναισθήματα αυτά θα είναι περισσότερο έκδηλα, γιατί τα γεγονότα γύρω μας θα μας θυμίσουν παρόμοιες εμπειρίες του παρελθόντος που στιγμάτισαν την ψυχή μας.

«Πρέπει να αυτονομηθώ, πρέπει να μην εξαρτώμαι από κανέναν, πρέπει να σταθώ γερά στα πόδια μου, πρέπει να ξεπεράσω τους φόβους μου, πρέπει να σταθώ δυνατός και στο ύψος των περιστάσεων….». Οι μέρες που ανοίγονται μπροστά μας βγάζουν στην επιφάνεια πολλά «Κρόνια πρέπει» τα οποία για την ώρα προκαλούν ισχυρό το αίσθημα της ευθύνης, πολλές φορές μας οδηγούν και σε αμφισβήτηση  ή και «τιμωρία» του ίδιου μας του εαυτού«Θα τα καταφέρω; Μπορώ;  Κάποτε Λύγισα τώρα»;  Με λίγα λόγια οι μέρες κοντά στην Πανσέληνο προκαλούν μία έντονη «εσωτερική μάχη» η οποία και μας καλεί να ξεπεράσουμε και να απελευθερωθούμε από τραύματα του χτες, που δεν μας επιτρέπουν στο παρόν, να νιώθουμε οι κυρίαρχοι του ίδιου μας του εαυτού. Ένα από τα μηνύματα αυτού του φεγγαριού είναι το εξής: «Για να μπορώ να τα έχω καλά με τους ανθρώπους γύρω μου, πρέπει πρώτα απ΄ όλα να τα έχω καλά με τον ίδιο μου τον εαυτό».

Βρες τη «Ρίζα» του Προβλήματος

Ας αναζητήσουμε μέσα μας λοιπόν αυτό το διάστημα την «ρίζα» των προβλημάτων που βιώνουμε,  αποφεύγοντας τα «κατηγορώ», τον θυμό, την βιασύνη , τον εγωισμό  και την παρορμητικότητα που εντείνουν τα προβλήματά μας αυτή την περίοδο.  Ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της επίλυσης ενός προβλήματος, είναι η αναγνώρισή του,  πολλές φορές όμως ο εγωισμός μας οδηγεί στην άρνηση να αποδεχθούμε  λάθη, πάθη, αδυναμίες…  Ας σκεφτούμε τις ημέρες που ακολουθούν πως δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι για ότι βιώνουμε, την πλήρη ευθύνη για την ζωή μας  την έχουμε εμείς!

Αξιοποίησε τις γνώσεις και τις εμπειρίες του χτες…

Με αυτό το Φεγγάρι καλούμαστε να κινητοποιηθούμε για να μπορέσουμε να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας.  Ας μην ξεχνάμε ότι ο Άρης (κυβερνήτης του Κριού που γίνεται η Πανσέληνος του μήνα),  σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο και εξάγωνο με την  Σελήνη, έστω και μέσω δυσκολιών , προκλήσεων, αλλαγών – ανατροπών (ο Άρης βρίσκεται σε τετράγωνο με Ουρανό), μπορούμε με πίστη στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας, να κινητοποιηθούμε ενεργά για να ξεφύγουμε από καταστάσεις που μας ισοπεδώνουν.  Σημαντικό;  Να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες του παρελθόντος (Κρόνος) και να ακολουθήσουμε το ρεύμα αλλαγών (Ουρανός) με πνεύμα προσαρμοστικότητας.

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΖώδια Σήμερα: Πώς θα εξελιχθεί η Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018
Επόμενο άρθροΤα ζώδια του Σαββατοκύριακου 22 – 23 Σεπτεμβρίου 2018
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ