Widgets Magazine

Είμαστε έτοιμοι αλλά και πλέον ελεύθεροι από τα περιοριστικά μέτρα της «καραντίνας» να ζήσουμε ένα όμορφο ολόγιομο Ανοιξιάτικο Φεγγάρι, να απολαύσουμε το φως του και να νιώσουμε ότι η ψυχή μας θεραπεύεται από τα δεινά των τελευταίων μηνών …

Στις 7 Μαΐου 2020  και ώρα Ελλάδας 12:45μμ σχηματίζεται η Πανσέληνος του μήνα, αυτή τη φορά από το ζώδιο του Σκορπιού και πιο συγκεκριμένα από την (17ο20′). Η επιρροή της είναι πιο αισθητή στα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους) που έχουν γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο, αλλά και σε όσους έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 15η -19η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Ποιες όμως είναι οι τάσεις αυτού του Φεγγαριού;  Πάμε να δούμε αναλυτικά….

Η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 7 Μαΐου 2020 ανασύρει έντονα συναισθήματα και φέρνει την κορύφωση γεγονότων / καταστάσεων  που προηγήθηκαν με τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε στις 23  Απριλίου στο ζώδιο του Ταύρου.  Ο Άξονας Ταύρου – Σκορπιού που πραγματοποιείται η Πανσέληνος είναι ο άξονας της ύλης και τους συναισθήματος, της ασφάλειας / σταθερότητας και της μετουσίωσης,  των επιθυμιών αλλά και των βαθύτερων ενστίκτων …  Όπως σε κάθε Πανσέληνο έτσι και τώρα,  καλούμαστε να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα σε δύο αντίθετες ενέργειες, αλλά και να κλείσουμε / ολοκληρώσουμε κάποιους κύκλους.

Είναι η στιγμή που καλούμαστε να αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε  κρυμμένα συναισθήματα και φόβους!

Η Σελήνη από το ζώδιο του Σκορπιού βρίσκεται σε θέση πτώσης, τα συναισθήματα δεν εκφράζονται ανοιχτά, χαρακτηρίζονται από καχυποψία, φυλάσσονται μέσα στην ψυχή σαν επτασφράγιστα μυστικά, εσωτερικεύονται με αποτέλεσμα να διογκώνονται και να δημιουργούν ένα μεγάλο ψυχολογικό βάρος το οποίο δεν είναι εύκολο  να το διαχειριστείς και να το ελέγξεις …

Ανάγκη για κατανόηση…

Ο Ερμής κινείται στο ζώδιο του Ταύρου και βρίσκεται σε αντίθεση με την Σελήνη από το Σκορπιό,  έτσι λοιπόν καλούμαστε να βρούμε την «χρυσή τομή» ανάμεσα στις σκέψεις και στα συναισθήματα και να μην παρασυρθούμε από την απολυτότητα των προσωπικών «πιστεύω»  αλλά να δείξουμε παραπάνω κατανόηση και στα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω μας. Είναι ένα φεγγάρι που μας «γεννά» όμως και  την ανάγκη να εξωτερικεύσουμε μέσω της επικοινωνίας τα βαθύτερα συναισθήματά μας ή και να ανοίξουμε την ψυχή μας σε έναν άνθρωπο, εκφράζοντας ελεύθερα τα συναισθήματά μας. Ο Ερμής από το ζώδιο του Ταύρου σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα (όψη που κορυφώνεται λίγα λεπτά πριν τον σχηματισμό της Πανσελήνου) ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον ιδεαλισμό, την ανάγκη για βαθύτερη κατανόηση και επαφή με τον συνάνθρωπο, ενώ οι ιδέες, οι εμπνεύσεις και οι καλλιτεχνικές τάσεις θα φέρουν δημιουργικά αλλά και θεραπευτικά αποτελέσματα.

Άκουσε την καρδιά σου!

Η Πανσέληνος σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα,  τονίζοντας  την φαντασία, την διαίσθηση, την δημιουργικότητα , κατανόηση, την φιλευσπλαχνία, την συμπόνια, την αλληλεγγύη … Οι μέρες που ακολουθούν σταδιακά θα μας προσφέρουν το αίσθημα της ανακούφισης, της ίασης, της απελευθέρωσης από καταστάσεις που στιγμάτισαν την ψυχή μας. Η πίστη και η ελπίδα ενισχύονται το ίδιο και τα ψυχικά αποθέματα!  Είναι μία καλή περίοδος για να αφήσουμε και πάλι ελεύθερο τον εαυτό μας να κάνει όνειρα και σχέδια για  την πορεία… Οι επόμενες μέρες όμως έχουν και σημαντικά μηνύματα να μας δώσουν τα οποία και θα φανερωθούν μέσα από διαλογισμό, όνειρα, ή ακόμα και από την βαθύτερη εσωτερική φωνή, η οποία θα γίνει αυτό το διάστημα ένας πολύ καλός οδηγός μας, αρκεί να ακολουθήσουμε τις κατευθύνσεις του!

Διώχνοντας Μακριά το Φόβο …

Μετά από μία δύσκολη περίοδο πόνου, αποχωρισμού, απομόνωσης, δοκιμασίας, φόβου  είμαστε λοιπόν ελεύθεροι να βιώσουμε με αυτό το φεγγάρι την ανακούφιση ότι ο σοβαρός κίνδυνος πέρασε και τώρα είμαστε πλέον έτοιμοι να κάνουμε το αμέσως επόμενο βήμα βλέποντας όνειρα και σχέδια να μπαίνουν και πάλι στα σκαριά της υλοποίησης. Το πιο σημαντικό; Είναι ότι οι μέρες μας φέρνουν κοντά σε ανθρώπους που αγαπάμε, έχουμε την ανάγκη να προσφέρουμε ανιδιοτελώς την αγάπη μας, είμαστε πιο ανοιχτοί αλλά και έτοιμοι να καλύψουμε τα «κενά» που δημιούργησε η κοινωνική απομόνωση … Είναι βέβαια ωστόσο , ότι διανύουμε και μία εποχή αστάθειας, αβεβαιότητας αλλά και αναθεωρήσεων τόσο για υλικές όσο και για συναισθηματικές υποθέσεις (Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα)…  Ας επικεντρωθούμε  αυτές τις μέρες  σε τρόπους που θα μας βοηθήσουν στην ψυχική και πνευματική μας ανάταση και ενδυνάμωση, γνωρίζοντας ότι οι συνθήκες ποτέ δεν είναι τέλειες, ιδανικές, ενώ το «ψέμα» , η «εξαπάτηση», η «σύγχυση» είναι μέσα στη ζωή και τις περισσότερες φορές απόρροια λανθασμένων επιλογών.  Με αυτή την Πανσέληνο είναι μία καλή ευκαιρία να κάνουμε όμως και μία «βουτιά» στα ενδότερα και να εντοπίσουμε το «γιατί» και «πώς» κάποιες επιλογές μας κρατούν δέσμιους σε ένα πικρό παρελθόν, που εντέλει εμείς οι ίδιοι το συντηρούμε γιατί ο φόβος του «τέλους» είναι πολύ δυνατός….

Τάσεις Ζωδίων

Κριός: Ανακούφιση για ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος, στήριξη οικονομική, ενδυνάμωση επαγγελματική, και διαχείριση χρεωστικών υπολοίπων.  Έντονη διαίσθηση, ψυχική ενδυνάμωση, ερωτική λίμπιντο!

Ταύρος: Κατανοείται αυτές τις μέρες ποιες είναι οι αληθινές σας σχέσεις, οι άνθρωποι που σας αγαπούν και που μπορείτε να βασιστείτε πάνω τους και να έχετε μαζί μία καλή και σταθερή πορεία. Νέα Σχέδια, Νέες Σχέσεις, Επικοινωνίες με αγαπημένα πρόσωπα, προσκλήσεις και προτάσεις σας δίνουν ικανοποίηση!

Δίδυμοι: Είναι ο καιρός να βάλετε μπροστά τα επαγγελματικά σας σχέδια, να δείτε την καθημερινότητά σας να αποκτά και πάλι ρυθμό. Μπορείτε να νιώσετε πιο δυνατοί και ότι καταφέρατε να αντιμετωπίσετε και να λύσετε ζητήματα που σας άγχωναν ή σας αποδυνάμωναν. Είναι μία καλή περίοδος για να κόψετε και κακές συνήθειες ή για να βάλετε στόχους για την πορεία σας.

Καρκίνος: Αρκετά ερωτικό είναι αυτό το φεγγάρι όπου φέρνει θετικές εξελίξεις για την αισθηματική σας ζωή και σας παρασύρει να αφεθείτε στο πάθος και να κάνετε και πάλι όνειρα και σχέδια για την πορεία σας. Ζητήματα που αφορούν την τέχνη, τα παιδιά, τα δημιουργικά σχέδια αποτελούν διέξοδο χαράς.

Λέων: Παρόλο που το φεγγάρι σας βρίσκει σε συναισθηματική ένταση, μπορώ να πω ότι εντέλει θα καταφέρετε να νιώσετε ανακούφιση από την λύση / αντιμετώπιση κάποιων οικονομικών ή και οικογενειακών υποθέσεων. Είναι μία καλή περίοδος να διώξετε μακριά φόβους και ανασφάλειες του παρελθόντος και να επικεντρωθείτε περισσότερο στην εσωτερική / ψυχολογική ενδυνάμωση σας.

Παρθένος :  Μέρες επικοινωνίας, επαφής, νέων ιδεών, προτάσεων και συναντήσεων με ανθρώπους που συνδέεστε στενά …  Γεφυρώνεται το επικοινωνιακό χάσμα που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα και είστε με περισσότερα «σούρτα – φέρτα»! Μπορείτε να διώξετε μακριά μαύρες σκέψεις,  ενώ θα  είστε πιο εκφραστικοί και δοτικοί στο περιβάλλον σας. Σημαντικό όμως κάποιες στιγμές είναι να περιορίσετε το πείσμα και την αμετακίνητη στάση σας!

Ζυγός:  Είναι μία περίοδος όπου καλείστε να αξιολογήσετε τι σας είναι σημαντικό, τι είναι απαραίτητο, τι πραγματικά επιθυμείτε να έχετε και μέσα από αυτή την διαδικασία εντέλει θα μπορέσετε να κάνετε τα βήματα εκείνα για να ανασυντάξετε τη ζωή σας. Το άγχος για τα οικονομικά δεν λείπει, αλλά η εργασία σας θα αρχίσει πλέον να κινείται , εσείς θα επανενταχθείτε στο πρόγραμμά σας και μέσω δημιουργικών σχεδίων / ιδεών θα μπορέσετε να καλύψετε κενά.

Σκορπιός: Μία έντονη συναισθηματικά Πανσέληνος γίνεται στο ζώδιο σας, η οποία σας βοηθά να αναγεννηθείτε, να βελτιώσετε τις συνθήκες στη ζωή σας, να χαρείτε και να απολαύσετε τον έρωτα, να μιλήσετε με πρόσωπα αγαπημένα, να κάνετε σχέδια, να συναντήσετε φίλους που μιλούν κατευθείαν στην ψυχή σας…  Τα συναισθήματα «χτυπούν κόκκινο» αυτό το διάστημα, ενώ η Πανσέληνος έρχεται για να σας ρίξει το «φως» που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τι πραγματικά επιθυμείτε για εσάς, το μέλλον σας, τις σχέσεις σας.

Τοξότης:  Έχετε την ανάγκη να αποστασιοποιηθείτε, να πάρετε το χρόνο σας, να κάνετε τον απολογισμό σας  και να επικεντρωθείτε περισσότερο στα ζητούμενα της ψυχής σας. Αυτό το διάστημα όμως καλείστε να κάνετε και προσωπικές θυσίες, ή να δείξετε την αγάπη και την φροντίδα σας σε οικεία σας πρόσωπα. Είναι βέβαιο ότι με αυτό το φεγγάρι είναι τονισμένη η διαίσθησή σας, καθώς και οι ευαισθησίες σας… Βγαίνουν πιο έντονα στην επιφάνεια τα συναισθήματά σας, όπου πλέον μπορείτε να τα αναγνωρίσετε και να τα αποδεχθείτε. Ικανοποίηση δέχεστε μέσα από την εξέλιξη της εργασίας.

Αιγόκερως:  Αρκετά κοινωνική είναι η Πανσέληνος για εσάς, η οποία ρίχνει φως αυτή τη φορά σε φίλους, συλλογικά σχέδια, ενώ δεν λείπει και η δική σας ασυγκράτητη επιθυμία να κυνηγήσετε όνειρα και επιθυμίες. Η αισθηματική σας ζωή χαρακτηρίζεται από ρομαντισμό, τρυφερότητα, ζεστασιά και υπάρχουν επικοινωνίες και συζητήσεις που σας φέρνουν πιο κοντά στο σύντροφο!  Πείτε ναι αυτό τον καιρό σε προκλήσεις, προτάσεις, κοντινές μετακινήσεις και συναντήσεις με πρόσωπα αγαπημένα.

Υδροχόος:  Με την Πανσέληνο από το ζώδιο του Σκορπιού καλείστε να ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας και να θέσετε στόχους για την πορεία σας, την καριέρα σας, το μέλλον σας … Είστε πιο δυναμικοί και κατακτητικοί για να κερδίσετε το χαμένο χρόνο και κάνετε σημαντικά βήματα για την εξέλιξη των επαγγελματικών σας.  Οι συζητήσεις που θα γίνουν τώρα με άτομα της οικογένειας , θα μπορέσουν να ηρεμήσουν το τεταμένο κλίμα του περασμένου διαστήματος και εσείς θα δεχθείτε στήριξη στα σχέδιά σας.

Ιχθύς: Με αυτό το φεγγάρι έχετε την διάθεση να κάνετε σχέδια, να ακολουθήσετε νέες ιδέες, να κάνετε βήματα που θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε πνευματικά,  ενώ ένα κύμα αισιοδοξίας και δημιουργικότητας αποτελεί την διέξοδο από τις δυσκολίες που περνούσατε… Οι μετακινήσεις και οι γνωριμίες ευνοούνται, η πορεία εγγράφων που περιμένατε προχωρά επιτυχώς.

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΑφροδίτη τετράγωνο με Ποσειδώνα: Τι να προσέχουμε για να … έχουμε!
Επόμενο άρθροΕβδομαδιαίες Προβλέψεις για κάθε ζώδιο και δεκαήμερο 11-17 Μάϊου 2020
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here