Widgets Magazine

Έφτασε η στιγμή να διεισδύσουμε στις πιο εσωτερικές , ασυνείδητες σκέψεις να τις αναγνωρίσουμε, να τις αποδεχθούμε και να καταφέρουμε να αποκτήσουμε τον έλεγχο του «νου» προκειμένου να πάμε ένα βήμα παρακάτω … Στις 3 Οκτωβρίου ο Ερμής κάνει την είσοδό του στον υδάτινο εκπρόσωπο του σταθερού σταυρού τον Σκορπιό. Σε αυτή την θέση θα παραμείνει ως τις 9 Δεκεμβρίου 2019, η δίμηνη παραμονή του οφείλεται στο γεγονός ότι από 31 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου 2019 θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος στο ίδιο ζώδιο (θα αφιερώσουμε σχετικό άρθρο).  Οι μέρες που ανοίγονται μπροστά μας προσφέρουνε   βάθος, ουσία, δυναμισμό και μαχητικότητα σε κάθε μορφή επικοινωνίας και έκφρασης….

Ο Ερμής, είναι ο πλανήτης που εκφράζει τον τρόπο που επικοινωνεί ο άνθρωπος με το περιβάλλον του.  Αντιπροσωπεύει την σκέψη, τη νόηση,  τη γνώση,  την έκφραση ενώ παράλληλα είναι ο «βασικός ρυθμιστής» κάθε μορφής επικοινωνίας! Ταξίδια, μετακινήσεις, γνωριμίες, συμφωνίες, διαπραγματεύσεις, μεταφορικό μέσο, σχέση  με αδέρφια, είναι μερικοί από τους τομείς που έχουν άμεση επιρροή από την πορεία του Ερμή στο ζωδιακό κύκλο!  Τι σημαίνει όμως Ερμής στο Σκορπιό; Πώς θα μας επηρεάσει  την περίοδο που θα είναι σε ορθή φορά (3-31/10 και 20/11-9/12); Ποιους θα ευνοήσει και με ποιο τρόπο; Ευνοούνται οι επικοινωνιακές μας δραστηριότητες;  Πάμε να δούμε τα βασικά:

Ο Ερμής στο Σκορπιό και η επιρροή του

 • Η σκέψη γίνεται διεισδυτική, η παρατηρητικότητα οξύνεται,  αναζητάμε σε βάθος και ουσία όλες τις πληροφορίες εκείνες που θα μας βοηθήσουν να συνθέσουμε το «πάζλ» που υπάρχει στη ζωή μας.
 • Η διαίσθηση αποτελεί έναν σημαντικό οδηγό που μας να βρίσκουμε πιο εύκολα το σωστό δρόμο μπροστά μας….
 • Η ισχυρή μνήμη θα βοηθήσει στην συγκέντρωση πληροφοριών και στην σωστή εκμάθηση νέων γνώσεων.
 • Η επιμονή και το πείσμα, μπορούν πραγματικά να συντελέσουν στην επίτευξη σημαντικών σχεδίων / αποφάσεων!
 • Η περίοδος κρίνεται ιδιαίτερα καλή για σκληρές, επίπονες αποφάσεις που χρειάζονται δυναμισμό, αποφασιστικότητα και πρωτοβουλία.
 • Η καχυποψία και η επιφυλακτικότητα στις συζητήσεις και στις επικοινωνίες είναι διάχυτη
 • Δεν θα λείψουν τα «εξουσιαστικά» παιχνίδια κυριαρχίας και τα καβγαδάκια που θα έχουν ως βασικό σκοπό την επιβολή σκέψεων και απόψεων.
 • Η μνήμη είναι ισχυρή αλλά ανασύρει στην επιφάνεια μνήμες, απωθημένα , φόβους ή ακόμα και νοσταλγικά συναισθήματα τα οποία και καλούμαστε να τα αναγνωρίσουμε  προκειμένου να τα αντιμετωπίσουμε!
 • Τα λόγια πολλές φορές θα στάζουν «φαρμάκι»
 • Τα κουτσομπολιά θα βρίσκονται στα «φόρτε» τους!
 • Δεν θα λείψουν τα μυστικά, οι αποκαλύψεις το παρασκήνιο καθώς και οι πλεκτάνες…
 • Νοσταλγικές σκέψεις του παρελθόντος θα κατακλύζουν το μυαλό μας. Δεν θα λείψουν οι επικοινωνίες με άτομα του χτες (ιδιαίτερα την περίοδο που ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος).

Σημαντικές Ημερομηνίες

7 Οκτωβρίου 2019 :  Ο Ερμής από το Σκορπιό σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανό από το ζώδιο του Ταύρου στην 5ο μοίρα.  Η μέρα φέρνει αιφνιδιασμούς και ανατροπές  σε υποθέσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα.   Προσοχή χρειάζεται να δείξουμε στην χρήση του λόγου (για να αποφύγουμε καβγάδες) αλλά και στις μετακινήσεις μας, γιατί η νευρικότητα και το πείσμα μπορεί να παρασύρουν σε ανεξέλεγκτες εκφράσεις / αντιδράσεις.   Μεγαλύτερη προσοχή αυτή την ημέρα οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι του 1ου δεκαημέρου, καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες , ωροσκόπο ή μεσουράνημα κοντά στην 5η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. Το θετικό στοιχείο της ημέρας είναι ότι μπορούν να υπάρξουν ξαφνικές εμπνεύσεις  και πρωτότυπες ιδέες που μπορούν να προσφέρουν σημαντική εξέλιξη και πρόοδο.  Αυτή την τάση μπορούν να την αξιοποιήσουν πολύ καλύτερα οι Παρθένοι και οι Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου.

14 Οκτωβρίου – 13 Νοεμβρίου – 30 Νοεμβρίου:  Σε αυτές τις τρεις χρονικές στιγμές ο Ερμής από το Σκορπιό σχηματίζει εξάγωνο με τον Κρόνο από το ζώδιο του Αιγόκερω (στην 14η , 16,17η μοίρα αντίστοιχα).   Οι μέρες αυτές,  είναι ιδανικές για να τις αξιοποίησουμε προς την λήψη ξεκάθαρων, σταθερών και αποδοτικών συμφωνιών / επαφών / επικοινωνιών. Μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις που θα μπορέσουν να έχουν  διάρκεια και θετικά αποτελέσματα, ενώ είναι μία  μέρα ιδανική για οργάνωση / διαχείριση / επίλυση  δύσκολων καταστάσεων. Αξίζει να τονίσουμε εδώ, ότι στις 13 Νοεμβρίου, όπου ο Ερμής θα είναι φαινομενικά ανάδρομος σχηματίζοντας το εξάγωνό του με τον Κρόνο, μπορούμε να επιλύσουμε ζητήματα του παρελθόντος. Οι ευνοημένοι θα είναι οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες που γεννήθηκαν στο 2ο δεκαήμερο, και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στις μοίρες που αναφέρονται πιο πάνω.

 

16 Οκτωβρίου – 14 Νοεμβρίου – 28 Νοεμβρίου :  Ο Ερμής από το Σκορπιό σχηματίζει τις ημέρες που αναφέρονται  τρίγωνο με τον Ποσειδώνα.  Οι μέρες είναι ιδανικές για να αξιοποιήσουμε τις ευφάνταστες ιδέες μας, να ασχοληθούμε με την τέχνη, να ακούσουμε περισσότερο την εσωτερική μας φωνή. Ο τρυφερός τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας θα αναθερμάνει τις ανθρώπινες επαφές, δεν θα λείψουν οι εξομολογήσεις και οι ρομαντικές επικοινωνίες. Μάλιστα, στις 14/11 που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, όλα αυτά τα στοιχεία θα έχουν άρωμα παρελθόντος. Οι ευνοημένοι θα είναι οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύε του 2ου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 14η -17η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

 

20 Οκτωβρίου  10 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου  2019:  Ο Ερμής σχηματίζει εξάγωνο με τον Πλούτωνα  στην 20ο και 20ο  Οι μέρες είναι ιδανικές  για να αξιοποιηθούν σε  δραστηριότητες που χρειάζεται το μυαλό να είναι απόλυτα συγκεντρωμένο και επικεντρωμένο στο στόχο …  Μέρες κατάλληλες  για έρευνα, αναζήτηση, αποφάσεις που θα μπορούν να έχουν ισχύ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσουν επαγγελματικές και οικονομικές υποθέσεις  σε άριστους ρυθμούς. Στις 10 Νοεμβρίου που ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος, οι τάσεις αυτές μπορούν να μας βοηθήσουν στην ανακάλυψη πληροφοριών του χτες και στην αξιοποίησή τους. Ευνοούνται οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες  κοντά στις παραπάνω μοίρες.

 

31 Οκτωβρίου:  Ο Ερμής (στάσιμος )  συναντά την Αφροδίτη στο ζώδιο του Σκορπιού. Η σύνοδος σχηματίζεται στην 27η μοίρα και σε ένα γενικό πλαίσιο μπορούμε να πούμε ότι η μέρα φέρνει σκέψεις, επαφές, επικοινωνίες  που αφορούν παρελθοντικά  ζητήματα αισθηματικά και οικονομικά. Δεν παύουν να υπάρχουν και οι ευκαιρίες για να μπουν στα σκαριά δημιουργικά σχέδια του παρελθόντος. Επηρεάζονται άμεσα οι Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες και Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου.

Προβλέψεις για το Ζώδιο & τον Ωροσκόπο σου

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΝέα Σελήνη Σεπτεμβρίου 2019
Επόμενο άρθροΟ Άρης στο Ζυγό και οι εξελίξεις των ζωδίων ως τις 19 Νοεμβρίου 2019
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.