Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 ο Κρόνος έκανε την είσοδό του στο αέρινο ζώδιο του Σταθερού Σταυρού, όπου και παραδοσιακά είναι και κυβερνήτης, στο ζώδιο του Υδροχόου. Θα παραμείνει ως την 1η Ιουλίου 2020 , στην συνέχεια θα περάσει ανάδρομος και πάλι στο ζώδιο του Αιγόκερω και στις 17 Δεκεμβρίου 2020 θα εισέλθει ξανά στον Υδροχόο για να συνεχίσει τα δυόμιση έτη πορείας του στο ζώδιο.

Ο πρώτος τίτλος που ταιριάζει απόλυτα για τον Κρόνο από αυτή την θέση είναι : “Περιορισμός της Ελευθερίας” όπου ήδη από την 1η ήμερα της εισόδου του Κρόνου σε αυτή την θέση μας γίνεται αντιληπτό, ότι επιβάλλεται, να θυσιάσουμε για λίγο την ελευθερία μας, τις δραστηριότητές μας, την ροή της καθημερινότητά μας, την φυσική επαφή με το δίκτυο γνωριμιών μας και να περιοριστούμε, για έναν κοινό σκοπό. Όλος αυτός ο περιορισμός της ελευθερίας, αποτελεί κοινωνική μας ευθύνη, όχι μόνο για να προστατέψουμε το δικό μας καλό, αλλά και το καλό του συνόλου.

Είναι βέβαιο ότι η πρώτη σκέψη που σας γεννιέται διαβάζοντας το πρόλογο είναι μία : “Ο περιορισμός της ελευθερίας θα συνεχίσει για τα 2 μιση έτη παραμονής του Κρόνου σε αυτή την θέση”; Πριν δούμε αναλυτικά τι σημαίνει Κρόνος στον Υδροχόο, θα σας δώσω την απάντηση ότι η ελευθερία μας δεν θα είναι περιορισμένη στον βαθμό που βιώνουμε αυτές τις μέρες, ωστόσο θα χρειαστεί από πλευράς μας να επανεξετάσουμε την αξία της ελευθερίας, να επαναξιολογήσουμε τα ιδεώδη μας, να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας και να εργαστούμε συστηματικά και μαζικά, για έναν κοινό σκοπό, με ένα κοινό όραμα, για το μέλλον ενός καλύτερου κόσμου. Η διαδικασία αυτή δεν θα είναι ωστόσο μία τόσο εύκολη υπόθεση ….

Η Σημασία του Κρόνου

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχετε συνδέσει τον Κρόνο με τον “τιμωρό” πλανήτη, ο οποίος και ευθύνεται για τα προβλήματα, τις ταλαιπωρίες, τον πόνο και τις δοκιμασίες που βιώσατε ή που βιώνετε. Λίγοι είναι αυτοί που θα αναλογιστείτε ή και θα κατανοήσετε, ότι τα πιο σπουδαία μαθήματα της ζωής, τα λάβατε όταν δεχόσασταν την άμεση επιρροή του, ενώ είναι βέβαιο ότι πολλοί από εσάς δεν αναγνωρίζετε ή και παραβλέπετε κάποιες στιγμές, ότι πίσω από τις σταθερές βάσεις που έχετε δημιουργήσει (ή θέλετε να δημιουργήσετε) ο Κρόνος είναι αυτός που στηρίζει για να θεμελιώσετε και να βάλετε μία σταθερή μορφή στη ζωή σας.

Ο Κρόνος, είναι ο Χρόνος που περνά και μαζί του φέρνει τις ευθύνες, τις υποχρεώσεις, τις δοκιμασίες, τις υποχρεώσεις, τα μαθήματα, αλλά και τις εμπειρίες που μας δίνουν γνώση και μας βοηθούν εξελιγκτικά στο ταξίδι της ζωής. Είναι ένας δίκαιος πλανήτης, όπου θα ανταμοίψει τις συγκροτημένες, μελετημένες και οργανωμένες προσπάθειές , όμως θα “τιμωρήσει”, θα δοκιμάσει, θα περιοιρίσει ή και θα κλονίσει οτιδήποτε δεν στηρίζετε σε γερές βάσεις.

Λέξεις Κλειδιά Κρόνου: Κάρμα, Χρόνος, Πατέρας, Οργάνωση, Δομή, Θεμέλια, Βάσεις, Εξουσία, Μάθηση, Ευθύνη, Εμπειρία, Δικαιοσύνη, Σοφία, Προσπάθεια, Εργασία, Όρια, Κανόνες, Περιορισμοί, Πειθαρχεία, Καθήκον, Δοκιμασία, Έλεγχος, Στάτους, Σκελετός, πραγματικότητα, Εμπόδια, Προκλήσεις, Δοκιμασίες, Γνώση….

Λίγα Λόγια για τον Υδροχόο

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο του μέλλοντος, της πρωτοπορίας, της καινοτομίας , της έρευνας , της τεχνολογίας, της συλλογικότητας, της φιλίας, των κοινωνικών ομάδων, της ελευθερίας, αλλά και της επανάστασης. Είναι το ζώδιο που αντιπροσωπεύει την ανάγκη της αναδόμησης και της ανάπτυξης της ανθρωπότητας. Λειτουργεί καινοτόμα, αντισυμβατικά, αρκετές στιγμές εκκεντρικά ή και ανορθόδοξα, αρνείται να ακολουθήσει το πλήθος, ακολουθεί το όραμά του χαράσσοντας την δική του διαφορετική πορεία, πηγαίνοντας πολλές φορές ενάντια στο κατεστημένο. Η αποστολή του είναι να δημιουργήσει μία νέα κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις στην οποία θα κυριαρχεί το “εμείς” έναντι του “εγώ”.

Ο Κρόνος στον Υδροχόο 2020-2023

Ο Κρόνος από το ζώδιο του Υδροχόου, έρχεται για να μας αφυπνίσει συλλογικά και να μας δώσει το μάθημα ότι ως κάτοικοι αυτού του πλανήτη έχουμε την κοινωνική ευθύνη να υπερασπιζόμαστε αλλά και να αγωνιζόμαστε όχι μόνο για τα δικά μας δικαιώματα, αλλά για τα δικαιώματα της ανθρωπότητας. Είναι χρέος μας να δίνουμε την μάχη μας, για το σύνολο της ανθρωπότητας και όχι μόνο για το προσωπικό συμφέρον. Κατά την διάρκεια των ετών που ανοίγονται μπροστά μας, θα νιώσουμε ότι αποτελούμε τον κρίκο μίας αλυσίδας και η ζωή μας, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ζωή του συνόλου.

Από αυτή την θέση ο Κρόνος, επιβάλει την συλλογική συσπείρωση, η οποία και θα είναι αισθητή ως το 2023, με αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, αλλά και για την εδραίωση μίας καλύτερης ποιότητας ζωής για την ανθρωπότητα. Δεν θα λείψει ωστόσο αυτή την εποχή και το αίσθημα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες καταπατούνται, γεγονός που θα γίνει η αιτία για την δημιουργία κινημάτων αλλά και επαναστατικών εξεγέρσεων. Μπαίνουμε λοιπόν σε μία ιστορική εποχή για τα πολιτικά δρώμενα, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη, όπου χαρακτηριστικός θα είναι ο περιορισμός και ο εγκλωβισμός του ανθρώπου και ανάγκη του να επαναστατήσει και να αντιδράσει για να διεκδικήσει την ελευθερία, την αυτονομία του.

Με τον Κρόνο από το ζώδιο του Υδροχόου ωστόσο, θα δούμε και σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις, σημαντικές εφευρέσεις, την επιτυχή ολοκλήρωση σπουδαίων ερευνών. Ας τονίσουμε εδώ, ότι θα μπορέσουν εντέλει να γίνει η θεραπεία για σοβαρές νόσους που απειλούν το ανθρώπινο είδος. Η τεχνολογία θα πάρει μία ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας Μετά τα “έξυπνα τηλέφωνα” (smart phones) έρχονται και έξυπνες συσκευές που θα απλοποιήσουν κατά πολύ την καθημερινότητά μας. Η ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου και των τεχνολογικών μέσων, θα έχει ωστόσο το “κόστος” περιόρισης του ανθρώπινου δυναμικού στις επαγγελματικές δραστηριότητες. Σαφέστατα μπορούμε να πούμε ότι τα επαγγέλματα που συνδέονται με την τεχνολογία, την επιστήμη, την έρευνα , το διαδίκτυο ή ακόμα και new age επαγγέλματα ή και την αστρολογία, θα μπορέσουν να έχουν μία σημαντική πρόοδο.

Μπαίνουν νέες βάσεις για το μέλλον μας και μέσα στην τριετία που ακολουθεί, εμείς θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε το ρεύμα των αλλαγών, φροντίζοντας να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο …

Μέσα σε όλη αυτή την διαδικασία, που δεν θα είναι εύκολη, παρατηρούμε ότι ο άνθρωπος, νιώθει πιο μόνος, ανικανοποιήτος, περιορισμένος με ακόμα μεγαλύτερη αποξένωση της ουσιαστικής κοινωνικής επαφής. Αρχίζει να επαναξιολογεί φιλοδοξίες, όνειρα, επιθυμίες, φιλίες αλλά και σχέσεις… Αντιλαμβάνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την ανάγκη της συσπείρωσης ή και της ένωσης, για την εξυπηρέτηση ή και την επίτευξη ενός σκοπού !

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο με τον Κρόνο από τον Υδροχόοο

Η επιρροή θα είναι αισθητή σε όλους μας, γιατί όπως κατανοήσατε και από την εισαγωγή του άρθρου, ο Κρόνος από τον Υδροχόο έρχεται για να μας δώσει το μάθημα ότι είμαστε ο κρίκος, μίας μεγάλης αλυσίδας. Σε κάθε περίπτωση πιο αισθητές θα είναι οι πιέσεις και οι δοκιμασίες, για τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους) καθώς και για όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, ωροσκόπο, ακμή 1ου, 4ου, 7ου, 10ου οίκου στα παραπάνω ζώδια. Επιλέον οι πακάτω ημερομηνίες γεννήσεως που σας αναφέρω, περνάτε την “Κρόνια Επιστροφή” σας δηλαδή ο Κρόνος επανέρχεται στο σημείο που ήταν την ημέρα της γέννησής σας. Εσείς λοιπόν, μπαίνετε σε ένα στάδιο ωρίμανσης, μέσω πιέσεων, ευθυνών και δοκιμασιών που έρχονται τώρα για να σας εξελίξουν!

Κρόνια Επιστροφή

4/1/1962-24/3/1964

18/9/1964-16/12/1964

7/2/1991-19/5/1993

1/7/1993-28/1/1994

Ο Κρόνος στον Υδροχόο σε κάθε δεκαήμερο

Ας δούμε τώρα την πορεία του Κρόνου από το ζώδιο του Υδροχόου και τις ημερομηνίες παραμονής του σε κάθε δεκαήμερο:

22/3/2020-01/7/2020: Ο Κρόνος εισέρχεται στο ζώδιο του Υδροχόου και ως τις 10/5 φτάνει στην 1.57′ του ζωδίου. Από τις 10/5-1/7/2020 κινείται ανάδορμος στο ίδιο ζώδιο.

19/12/2020-17/3/2021: Ο Κρόνος επιστρέφει στο ζώδιο του Υδροχόου και σε αυτό το διάστημα κινείται από την 0-9η μοίρα, δηλαδή στο πρώτο δεκαήμερο. Ας τονίσουμε εδώ, ότι στις 17/2/2021 κορυφώνεται το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού στην 7η μοίρα (θα αναφερθούμε σχετικά σε αντίστοιχο άρθρο)

18/3/2021-4/8/2021: Ο Κρόνος κινείται στο β’ δεκαήμερο του Υδροχόου, συγκεκριμένα από τις 18/3 έως τις 23/5/2021 σε ορθή φορά από την 10-13η μοίρα στην συνέχεια γυρνά ανάδρομος και επιστρέφει στην 10η μοίρα στις 4/8/2021. Τονίζουμε εδώ ότι στις 15/6/2021 σχηματίζεται για δεύτερη φορά το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού από την 13η μοίρα.

5/8/2021-14/12/2021: Σε αυτο το χρονικό διάστημα, ο Κρόνος θα κινείται στο 1ο δεκαήμερο του Υδροχόου. Συγκεκριμένα από τις 5 Αυγούστου ως τις 11/10/2021 θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος από τις 9 έως την 6η μοίρα, αμέσως μετά γυρνά σε ορθή φορά διανύοντα ως τις 14/12 από την 6η έως την 9η μοίρα.

15/12/2021-25/3/2022: Ο Κρόνος κινείται στο δεύτερο δεκαήμερο του Υδροχόου από την 10-19η μοίρα. Στις 24 Δεκεμβρίου 2021, σχηματίζεται για 3η φορά το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού από την 11η μοίρα.

26/3/2022-10/9/2022: Ο Κρόνος κινείται στο τρίτο δεκαήμερο του Υδροχόου , από την 20-26η μοίρα. Από τις 4/6- 10/9/2022 ο Κρόνος θα είναι ανάδρομος στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου (26-20η μοίρα)

11/9/2022- 3/12/2022: Ο Κρόνος περνά ξανά στο 2ο δεκαήμερο του Υδροχόου στις 23/10 επιστρέφει σε ορθή φορά στην 18η μοίρα και ως τις 3/12 κινείται ως και την 19η μοίρα.

4/12-8/3/2023: Ο Κρόνος κινείται από την 20-29η μοίρα του Υδροχόου και ολοκληρώνει την πορεία του .

Προβλέψεις για κάθε ζώδιο

πίσω
Επόμενο

Κριός

Μετά την δύσκολες και επώδυνες καταστάσεις που βιώσατε τα τελευταία 2μιση χρόνια, πλέον γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλη φορά, ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον, ποια θέλετε να είναι η πορεία της καριέρας, του γάμου, της προσωπικής σας ζωής, ενώ είναι βασικό ότι έχετε καταφέρει να αποκτήσετε τη γνώση και την εμπειρία που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε στο κοινωνικό σας σύνολο. Ο Κρόνος πλέον θα κινείται σε ένα φιλικό για εσάς ζώδιο, στον Υδροχόο, όπου από αυτή την θέση, θα σας στηρίξει σημαντικά για την επίτευξη των μεγάλων σχεδίων που έχετε για την ζωή σας. Θα μπείτε στην διαδικασία να ανασυγκροτήσετε τα θέλω σας, τις επιθυμίες σας, τα όνειρά σας, θα διακρίνετε τι είναι σημαντικό και τι έχει αξία και θα επιλέξετε πιο ρεαλιστικά τους συνοδοιπόρους που θα έχετε στο πλευρό σας σε κάθε σας βήμα. Σχέσεις και φιλίες θα δοκιμαστούν και θα σταθεροποιηθούν εφόσον στηρίζονται σε γερές βάσεις. Ωστόσο και εσείς πλέον θα δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα στην αξία της φιλίας, αποδεικνύοντας με κάθε τρόπο στο περιβάλλον σας ότι είστε εκεί για να στηρίξετε, να συμπαρασταθείτε ή και να βοηθήσετε. Δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα αυτά τα έτη στην συλλογική σας δράση, έτσι λοιπόν αρκετοί μπορεί να απογοητευτείτε και να κάνετε διακοπή από ομάδες ή συλλόγους που μέχρι τώρα ήσασταν ενεργοί, λαμβάνοντας δομικές αποφάσεις για την εξέλιξη και την πορεία σας. Σημαντικό είναι να προσέξετε τους οικονομικούς συνεταιρισμούς, για να μην θιχτούν τα συμφέροντά σας. Σε αυτά τα έτη, βάζετε τα θεμέλια, για να καταξιωθείτε κοινωνικά, για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη στο σύνολο που δραστηριοποιείστε, ενώ καταφέρνετε σιγά αλλά σταθερά να βλέπετε όνειρα ζωής να μπαίνουν σε ένα στάδιο ολοκλήρωσης.

πίσω
Επόμενο
Προηγούμενο άρθροΝέα Σελήνη Μαρτίου 2020
Επόμενο άρθροΤο Εβδομαδιαίο Αστρολογικό Δελτίο για 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου 2020
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ