Widgets Magazine

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να κλείνεις κεφάλαια και να έρχεσαι αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα που σου επιβάλει να σφίξεις τα δόντια, να αντλήσεις όλα τα ψυχικά σου αποθέματα και να πεις “Τέλος”! Ποιος είναι όμως αυτός που δεν έχει ζήσει την πίκρα, τον πόνο, τον θυμό, αλλά και την απογοήτευση, που έχει προκληθεί από τη λήξη και ολοκλήρωση ενός κύκλου; Κάθε τέλος είναι και μία νέα αρχή, αλλά και κάθε ξεκίνημα υποδηλώνει ότι πρώτα πρέπει να έχεις κλείσει όλα τα ανοιχτά κεφάλαια του παρελθόντος, για να μπορέσεις να “χτίσεις” γερές βάσεις για το αύριο …

Παρασκευή και … 13 Ιουλίου, πραγματοποιείται η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη του φετινού καλοκαιριού, από την 20.41 μοίρα του ζωδίου του Καρκίνου. Ήλιος και Σελήνη από το ζώδιο του Καρκίνου βρίσκονται σε σύνοδο και κορυφώνεται η Νέα Σελήνη του Ιουλίου, όπου αυτή τη φορά συνοδεύεται και από το φαινόμενο της Μερικής Έκλειψης Ηλίου. Γιατί όμως αυτή η Ηλιακή Έκλειψη κρίνεται αρκετά σημαντική; Μα φυσικά γιατί βλέπουμε και την συμμετοχή του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, ο οποίος σχηματίζει αντίθεση με τα Φώτα (Ήλιο και Σελήνη). Ζητήματα που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, τις αξίες, την πατρίδα , τις μνήμες, τις παραδόσεις, τον ψυχισμό και σε ένα γενικότερο πλαίσιο την προσωπική μας ζωή, θα περάσουν αυτό το διάστημα μία σκληρή περίοδο δοκιμασίας αλλά και “Πλουτώνιας Κρίσης”!

Τι είναι όμως η “Κρίση”; Είναι η ανατροπή μίας σταθερής κατάστασης που διαταρράσει παλαιές συνήθειες. Με την ενέργεια του Πλούτωνα, η “κρίση” αυτή μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού εμπεριέχει έντονα τα στοιχεία της : αποκάλυψης, του μυστηρίου, του παρασκηνίου, των εμμονών, των αρνητικών ενστίκτων, του “μοιραίου” . Η “Πλουτώνια Κρίση” λοιπόν έρχεται για να φέρει την πλήρη, ουσιαστική, μεταμορφωτική αλλαγή, η οποία θα επέλθει μέσα από την αφύπνιση και το κλείσιμο καταστάσεων του παρελθόντος. Μέσα από αυτή την επίπονη δοκιμασία, σίγουρα θα κινητοποιηθούν εσωτερικές δυνάμεις που μέχρι τώρα αγνοούσαμε την ύπαρξή τους.

Με τη Νέα Σελήνη – Μερική Έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Καρκίνου, καλούμαστε να μεταβούμε, να διαχειριστούμε και να αποδεχθούμε τα στάδια μίας απώλειας, η οποία ωστόσο δίνει και την προοπτική και την ευκαιρία για μία νέα αρχή, μία νέα ζωή. Όσο πιο γρήγορα καταφέρουμε να διαχειριστούμε τα στάδια αυτής της απώλειας, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται γύρω μας, τα οποία και θα συμβάλουν στην πλήρη και ουσιαστική ανάπτυξη και ολοκλήρωση.

Ποιοι επηρεάζονται απο την Ηλιακή Έκλειψη;

Όλοι μας με κάποιο τρόπο θα βιώσουμε τις ημέρες που ακολουθούν την ενέργεια της Ηλιακής Έκλειψης απο το ζώδιο του Καρκίνου. Πιο έντονη επιρροή δέχονται οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι που γεννήθηκαν στο τέλος του 2ου και στις αρχές του 3ου δεκαημέρου. Συγκεκριμένα όσοι έχουν γεννηθεί περίπου στα ακόλουθα χρονικά διαστήματα: 9-12 Απριλίου, 12-15 Ιουλίου, 13-16 Οκτωβρίου, 10-13 Ιανουαρίου. Σημαντική επιρροή δέχονται και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στα παραπάνω ζώδια μεταξύ 19-22 μοίρας. Γεγονότα μπορούν να αναμένουν και όσοι έχουν ακμή 1ου , 4ου, 7ου  10oυ οίκου στις μοίρες αυτών των ζωδίων.

Αξίζει εδώ να σημειώσω ότι τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) του 1ου δεκαημέρου, ήδη βρίσκονται κάτω από τη επιρροή της 2ης Έκλειψης που θα ακολουθήσει στο τέλος του μήνα. Ήδη λοιπόν η ενέργεια είναι τεταμένη και τα επεισόδια αλλά και οι ανατροπές δεν λείπουν απο την ζώη τους.

 

Υπάρχει και θετική πλευρά;

Το μεγάλο τρίγωνο που σχηματίζεται στα ζώδιο της Γης , δηλαδή από την Αφροδίτη από την Παρθένο, τον Κρόνο από τον Αιγόκερω και τον Ουρανό από το ζώδιο του Ταύρου, έρχεται για να μας δώσει την δυναμική να ανασυγκροτηθούμε και να βαδίσουμε πρακτικά και βάση λογικής προκειμένου να σπείρουμε νέους καρπούς, που θα θερίσουμε λίγο αργότερα. Με την Ηλιακή Έκλειψη από το ζώδιο του Καρκίνου, θα δούμε τα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους) και τα ζώδια του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύς) του 1ου δεκαημέρου , ιδιαίτερα όσων έχουν γεννηθεί στις 2 πρώτες ημέρες του ζωδίου τους, να αξιοποιούν σημαντικές ευκαιρίες που τους δίνονται!

Ο Δίας απο το ζώδιο του Σκορπιού , την ημέρα της Ηλιακής Έκλειψης είναι πλέον ευθυδρομος, σχηματίζοντας αρμονικές όψεις με τα Φώτα (Ήλιο – Σελήνη) και τον Ποσειδώνα, ενισχύοντας την πίστη και τα ψυχικά αποθέματα. Δεν παύουν λοιπόν να υπάρχουν και ευκαιρίες που μπορούν πραγματικά να σταθούν η σανίδα πάνω στην οποία θα στηριχτούμε για να ξεπεράσουμε την σκληρή και επίπονη δοκιμασία αυτής της Έκλειψης.

 

Και κάτι για το τέλος

Υπάρχουν γεγονότα της ζωής μας, τα οποία μας “σημαδεύουν” , μας δοκιμάζουν, μας μεταλλασουν  δεν παύουν όμως μετά από λίγο καιρό να συνειδητοποιούμε πως τα γεγονότα αυτά μας έδωσαν την ώθηση να κάνουμε τα βήματα εκείνα που μας βοήθησαν να αξιοποιήσουμε όλο το δυναμικό μας και να γνωρίσουμε πιο βαθιά και ουσιαστικά τον ίδιο μας τον εαυτό! Με την Ηλιακή Έκλειψη της 13ης Ιουλίου, αποφύγετε τον πανικό, προσπαθήστε να διακρίνεται την βαθύτερη έννοια των γεγονότων και των εξελίξεων που βιώνετε. Αποδεχθείτε την λήξη καταστάσεων (σχέσεων, συνεργασιών κλπ) , έστω και αν αυτό είναι κάτι που σας πονάει η σας θυμώνει. Θυμηθείτε πως κάθε τέλος, φέρνει πάντα και μία νέα αρχή, επικεντρωθείτε λοιπόν στις νέες προοπτικές που διαμορφώνονται τώρα μπροστά σας.

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΤα ζώδια του Σαββατοκύριακου 7-8 Ιουλίου 2018
Επόμενο άρθροΤο Μεγάλο Τρίγωνο Αφροδίτης-Κρόνου-Ουρανού & οι ευκαιρίες της Έκλειψης
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here