Widgets Magazine

Ο Ερμής κάνει το πέρασμά του στις 28 Μαΐου στο ζώδιο του Καρκίνου, όπου και θα παραμείνει ως και τις 5 Αυγούστου 2020. Η μεγάλη παραμονή του στον υδάτινο εκπρόσωπο του παρορμητικού σταυρού προκύπτει, δεδομένου ότι την περίοδο από τις 18 Ιουνίου έως και τις 12 Ιουλίου θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος στο ίδιο ζώδιο.   Ο πλανήτης της επικοινωνίας από το ζώδιο του Καρκίνου  , λειτουργεί πιο εσωτερικά, διεισδύοντας το συναίσθημα σε κάθε μορφή σκέψης και έκφρασης. Την περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας, αλλά και το διάστημα που ο Ερμής θα διελαύνει στο ζώδιο του Καρκίνου (και ανάδρομος), σχηματίζονται 2 σημαντικές Εκλείψεις στον Άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω, η πρώτη είναι Ηλιακή Έκλειψη στο ζώδιο του Καρκίνου  (21/6) και η δεύτερη Έκλειψη Σελήνης  στο ζώδιο του Αιγόκερω (5/7). Διανύουμε λοιπόν ένα διάστημα  σημαντικών δομικών αποφάσεων, όπου τα νέα, οι ειδήσεις, οι σκέψεις αλλά και οι αποφάσεις που θα κληθούμε να πάρουμε, αφορούν πολύ προσωπικές υποθέσεις (σπίτι, οικογένεια, πατρίδα) ενώ βγαίνουν στην επιφάνεια μνήμες του παρελθόντος και εμείς καλούμαστε να επανεξετάσουμε και να επανατοποθετηθούμε σε καταστάσεις που είτε μας συνδέουν με το χτες, είτε αγγίζουν μία ευαίσθητη χορδή στην ψυχή μας.  Σε ξεχωριστό άρθρο θα αναφερθούμε με λεπτομέρεια στην περίοδο που ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος στο ζώδιο του Καρκίνου, χρήσιμο όμως είναι να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε έγγραφα, συμφωνίες ως τις 13/6 γιατί στη συνέχεια ο Ερμής θα είναι σε σκιά λίγο πριν ξεκινήσει την αναδρομή του.

Ο Ερμής είναι ο «βασικός ρυθμιστής» των επικοινωνιών μας, των σκέψεών μας,  επηρεάζει  τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, τις συμφωνίες, τις επαφές μας, τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον μας. Με τον Ερμή από το ζώδιο του Καρκίνου, είναι πιο ανεπτυγμένη η ενσυναίσθηση στις ανθρώπινες επικοινωνίες, με λίγα λόγια μπορούμε με μεγαλύτερη ευκολία να μπούμε στην θέση του άλλου και να κατανοήσουμε τα συναισθήματά του. Έχουμε όμως και μεγαλύτερη άνεση να μπορούμε να είμαστε αρκετά εκφραστικοί, προκαλώντας συναισθήματα μέσα από τα λόγια μας.  Στον επικοινωνιακό τομέα όμως, δεν λείπει η ευθιξία, η γκρίνια,  οι  παρεξηγήσεις, ίσως γιατί το συναίσθημα παρασύρει σε εκφράσεις και σε δηλώσεις, οι οποίες αγγίζουν ευαίσθητες χορδές.  Σκέψεις, επικοινωνίες αλλά και … προσκολλήσεις που συνδέονται με το παρελθόν, συχνά τρυπώνουν στο μυαλό  καθώς ο Ερμής διελαύνει σε αυτό το ζώδιο.

Με τον Ερμή από τον Καρκίνο μπορούμε να…

 • Κατανοήσουμε το πώς πραγματικά αισθανόμαστε, εντοπίζοντας και αναγνωρίζοντας σκέψεις και συναισθήματα
 • Μπούμε στην θέση των ανθρώπων που ερχόμαστε σε επαφή και να κατανοήσουμε πίσω από τις λέξεις το πώς ακριβώς σκέφτονται και νιώθουν
 • Εκφράσουμε τα συναισθήματά μας
 • Να βελτιώσουμε τις οικογενειακές μας σχέσεις μέσα από συζητήσεις που θα επιλύσουν καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί
 • Να σκεφτούμε , να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις για ζητήματα που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, την πολύ προσωπική ζωή.
 • Επικοινωνήσουμε με άτομα του παρελθόντος μας (πχ ένα reunion είναι πολύ πιθανό)
 • Απομνημονεύσουμε καλύτερα στοιχεία / δεδομένα / πληροφορίες

Με τον Ερμή από τον Καρκίνο πρέπει να αποφύγουμε…

 • Την τάση να τα παίρνουμε όλα πολύ προσωπικά
 • Την προσκόλληση σε καταστάσεις του παρελθόντος
 • Την ευθιξία του λόγου, που προκύπτει από τις οξυμένες ευαισθησίες
 • Την γκρίνια και τα παράπονα για ζητήματα που αφορούν το χτες
 • Την τάση προς κουτσομπολιό.

 

Σημαντικές στιγμές

Ερμής σε εξάγωνο με Ουρανό: Ο Ερμής σχηματίζει την όψη εξαγώνου με τον Ουρανό στις 5/6 , την 1/7 και στις 22 Ιουλίου. Σε αυτά τα χρονικά διαστήματα οι ευρηματικές, πρωτοποριακές σκέψεις μπορούν να φέρουν πολύ καλά αποτελέσματα. Δεν λείπουν οι ευκαιρίες ξαφνικών επικοινωνιών / προτάσεων / ειδήσεων / αποφάσεων που θα αποτελέσουν μία ευχάριστη έκπληξη.  Επαφές με άτομα του παρελθόντος ευνοούνται  την 1η Ιουλίου. Οι ευνοημένοι είναι τα ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθείς) και τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) που έχουν γεννηθεί στο 1ο δεκαήμερο.

Ερμής σε τετράγωνο με τον Άρη: Δεν θα λείψουν και τα καβγαδάκια, οι αντιδράσεις, τα παρορμητικά λόγια τα οποία θα είναι βγαλμένα μέσα από την ψυχή, αλλά θα έχουν τονισμένο το στοιχείο του θυμού.  Ο Ερμής σχηματίζει την όψη τετραγώνου με τον Άρη από το ζώδιο του Κριού στις 8/7 (στην 6η μοίρα), στις 27/7 (στην 16η μοίρα) . Σε αυτές τις ημέρες τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) του 1ου και του 2ου δεκαημέρου θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικά στις επικοινωνίες και στις μετακινήσεις τους για να αποφύγουν τα καβγαδάκια και την ροπή προς τα ατυχήματα.

Ερμής σε αντίθεση με Δία και Πλούτωνα: Στις 30 Ιουλίου και 1 Αυγούστου ο Ερμής από τον Καρκίνο σχηματίζει την όψη αντίθεσης με τον Δία και τον Πλούτωνα. Σε αυτό το διάστημα βλέπουμε σκανδαλώδη νέα και μυστικά  και αποκαλύψεις να βγαίνουν στην επιφάνεια, δεν λείπει η ίντριγκα, το παρασκήνιο αλλά και η τάση να θέλουμε να επιβληθούμε και να χειραγωγήσουμε ανθρώπους και καταστάσεις.  Το μυαλό επικεντρώνεται επίμονα σε δύσκολα έργα αυτές τις μέρες, καλό είναι ωστόσο να μην αφήσουμε τις αρνητικές σκέψεις να μας βυθίσουν στην μελαγχολία. Δεν είναι το ιδανικό διάστημα για τολμηρές αποφάσεις που ενέχουν ρίσκο ή παρασκήνιο. Επηρεάζονται οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου.

Προβλέψεις Ζωδίων

Κριός: Με τον Ερμή από το ζώδιο του Καρκίνου η σκέψη σου είναι δοσμένη σε υποθέσεις οικογενειακές, αλλά καις την προσωπική σου ζωή. Μέσα από τις επικοινωνίες σου, μπορείς να βελτιώσεις το κλίμα των οικογενειακών σχέσεων, να έρθεις πιο κοντά στους δικούς σου ανθρώπους και να νιώσεις τις ανάγκες τους. Αυτή την περίοδο θα μπορέσεις να εντοπίσεις και να κατανοήσεις καλύτερα τα συναισθήματά σου! Στις 8 και 27 Ιουλίου απέφυγε την ευθιξία του λόγου που μπορεί να φέρει παρεξηγήσεις ή και ρήξεις με τα πρόσωπα του περιβάλλοντός σου, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο 1ο και στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σου. Το διάστημα αυτό, οι συνθήκες σε προτρέπουν να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για την ζωή σου, το μέλλον σου …ενώ δεν θα λείψουν και οι σκέψεις ή και συζητήσεις για ζητήματα προσωπικά που αφορούν το παρελθόν.

 

Ταύρος:  Μπαίνεις σε μία περίοδο εκφραστικότητας, επικοινωνιών, εξομολογήσεων αλλά και συναισθηματικών αποκαλύψεων. Παράλληλα δεν λείπουν και οι ευκαιρίες για νέες συμφωνίες, μετακινήσεις, επαφές και γνωριμίες.  Είσαι σε θέση να κατανοήσεις καλύτερα τις προθέσεις των ανθρώπων που έρχεσαι σε επαφή και μπορείς να αναθερμάνεις το επικοινωνιακό κλίμα στις σχέσεις σου! Οι ιδέες σου θα σε βοηθήσουν στην περεταίρω ανάπτυξη των σχεδίων σου.

Δίδυμος: Με τον Ερμή από το ζώδιο του Καρκίνου μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις ιδέες σου αλλά και το επικοινωνιακό σου χάρισμα για να προβείς σε οικονομικές συμφωνίες. Παράλληλα σου δίνεται η δυνατότητα βελτιστοποίησης της διαχείρισης των οικονομικών σου, κάτι που το έχεις πραγματικά ανάγκη. Αξιοποίησε το διάστημα ως και τις 18/6 για να κλείσεις εκκρεμότητες, συμφωνίες και να πάρεις τις αποφάσεις σου για τα οικονομικά γιατί στη συνέχεια ο Ερμής θα κινείται ανάδρομος. Σε συναισθηματικό πλαίσιο, αυτές τις μέρες μπορείς να «εργαστείς» περισσότερο στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής σου, βάζοντας σε μία σειρά τις σκέψεις σου.

 

Καρκίνος:  Ο Ερμής κάνει το πέρασμά του στο δικό σου ζώδιο έτσι λοιπόν το επόμενο διάστημα μπορείς άνετα να αξιοποιήσεις το χάρισμα του λόγου, της εκφραστικότητας και να επικοινωνήσεις εποικοδομητικά με το περιβάλλον σου. Μπαίνεις σε περίοδο εξωστρέφειας, όπου μπορείς να πραγματοποιήσεις τις μετακινήσεις σου, τις επαφές σου , τις γνωριμίες σου και να έρθεις σε ουσιαστική επαφή με τους ανθρώπους γύρω σου, προβάλλοντας ακόμα καλύτερα τον εαυτό σου. Όλα αυτά ισχύουν πολύ περισσότερο ως τις 18 Ιουνίου που ο Ερμής θα κινείται σε ορθή φορά, αλλά και εν συνεχεία από τις 12/7. Δείξε προσοχή τις ημερομηνίες που αναφέρονται παραπάνω στις σημαντικές στιγμές, γιατί δεν θα λείψουν και οι μέρες που θα κυριαρχούν οι εντάσεις, τα καβγαδάκια ή και οι τελεσίδικες αποφάσεις.

 

 

Λέων: Διανύεις μία περίοδο ανασυγκρότησης, όπου βάζεις σε μία σειρά και τάξη τις σκέψεις σου,  κατανοώντας καλύτερα ποιος είναι ο βασική αιτία κάποιων βαθύτερων συναισθημάτων που εκδηλώνονται. Η περίοδος είναι ιδανική για να προγραμματίσεις τις αμέσως επόμενες ενέργειές σου (τις οποίες για την ώρα δεν θα ανακοινώσεις). Το ένστικτό σου θα είναι ο προσωπικός σου  βοηθός που θα σε καθοδηγεί σε κάθε σου βήμα.

 

 

Παρθένος: Το διάστημα που ανοίγεται μπροστά σου είναι κοινωνικό, με αρκετές επαφές και με την διάθεση να έρθεις σε επαφή και να επικοινωνήσεις με φιλικά περιβάλλοντα.  Προσκλήσεις, προτάσεις, συζητήσεις και ευχάριστος χρόνος με φίλους θα σε κάνουν να νιώσεις ότι το καλοκαιράκι ξεκινά, παράλληλα ευνοούνται οι νέες γνωριμίες και η διεύρυνση του κοινωνικού σου κύκλου. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι αυτή την περίοδο μπορείς να σκεφτείς και να σχεδιάσεις τα βήματα που θα σε βοηθήσουν στην εκπλήρωση προσδοκιών σου.

Ζυγός: Με τον Ερμή από το ζώδιο του Καρκίνου η σκέψη σου είναι δοσμένη στην καριέρα σου  και σε αυτόν ακριβώς τον τομέα μπορείς να αφοσιωθείς και να δεις σημαντικά αποτελέσματα.  Επικοινωνίες, συζητήσεις, επαφές και συμφωνίες για υποθέσεις που αφορούν την προοπτική των επαγγελματικών σου ευνοούνται (ιδιαίτερα όσο ο Ερμής θα είναι σε ορθή φορά).  Δεν θα λείψουν ωστόσο και οι κόντρες και οι ανταγωνισμοί στις επαγγελματικές σου συνεργασίες, αλλά και . Σε κάθε περίπτωση όμως με τον Ερμή από  τον Καρκίνο μπορείς να θέσεις στόχους, να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις, να εκφράσεις τις ιδέες σου που αφορούν το μέλλον και την προοπτική των επαγγελματικών σου.  Κοινωνικές επαφές ευνοούνται κα μπορούν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά σου συμφέροντα.

 

 

Σκορπιός: Ο Ερμής περνά στο ζώδιο του Καρκίνου και η σκέψη σου γίνεται αισιόδοξη, επεκτατική και κάνεις πολλά νέα σχέδια για την πορεία σου.  Φιλοσοφείς τις καταστάσεις διαφορετικό, είσαι πιο ανοιχτός σε επικοινωνίες, σχεδιάζεις τα ταξίδια σου,  έρχεσαι σε επαφή για συμφωνίες, προχωράς νομικά έγγραφα, εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ οι γνωριμίες που προκύπτουν τώρα είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Αξιοποίησε την επικοινωνιακή εύνοια τα διαστήματα ως και 18/6 και στην συνέχεια από τις 12/7 όπου ο Ερμής θα κινείται σε ορθή φορά. Στην αναδρομή του «πάγωσε» για λίγο σημαντικές υπογραφές συμφωνητικών, δείξε προσοχή σε ταξίδια / μετακινήσεις.

 

 

Τοξότης:  Με τον Ερμή από αυτή την θέση μπορείς να συγκροτήσεις καλύτερα τα οικονομικά σου,  να υπολογίσεις έσοδα – έξοδα, να αναλάβεις την διεκπεραίωση παλαιών χρεών αλλά και να ασχοληθείς με έγγραφα / συμφωνίες οικονομικού περιεχομένου.  Εκτός από τον τομέα των οικονομικών, ο Ερμής από αυτή την θέση προκαλεί αναμοχλεύσεις με ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με το παρελθόν.  Αν είναι κάτι αυτό που πρέπει να περιορίσεις είναι την προσκόλληση στο παρελθόν, αλλά και την επιβλητική, απόλυτη στάση που μπορεί να προκαλέσει γκρίνιες και παρεξηγήσεις.

 

 

Αιγόκερως: Με τον Ερμή να κινείται στο διαμετρικά απέναντι ζώδιο από το δικό σου, η περίοδος κρίνεται ιδανική για να έρθεις μέσα από την επικοινωνία σου πιο κοντά με τους ανθρώπους που είσαι σε μόνιμη σταθερή σχέση. Μπαίνεις περισσότερο στην θέση τους, ακούς όχι μόνο τα λόγια τους, αλλά αντιλαμβάνεσαι και τα πραγματικά τους συναισθήματα και αυτό σε βοηθά να γίνεις πιο διαλλακτικός και να ανανεώσεις τις σταθερές σου σχέσεις. Το διάστημα αυτό ωστόσο, κρίνεται ιδανικό και για νέες γνωριμίες. Αξιοποίησε την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με τους ανθρώπους που συνδέεσαι στενά αυτό το διάστημα, ενώ την περίοδο της αναδρομής του Ερμή (18/6-12/7) να αναμένεις επαναπροσδιορισμούς σε σχέσεις και συνεργασίες.

 

 

Υδροχόος: Το διάστημα που ανοίγεται μπροστά σου είναι γεμάτο επικοινωνίες, επαφές και συζητήσεις για θέματα που αφορούν την εργασία αλλά και υποθέσεις ρουτίνας. Έχεις την άνεση να πάρεις αποφάσεις, να συζητήσεις και να βάλεις σε μία καλύτερη οργάνωση και διαχείριση  ζητήματα της καθημερινότητάς σου. Παράλληλα είναι μία εποχή που μπορείς να σκεφτείς πιο ζεστά και να πάρεις αποφάσεις που αφορούν την βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης.

 

 

Ιχθύς: Ο Ερμής περνά στο ζώδιο του Καρκίνου και το διάστημα που ανοίγεται μπροστά σου κρίνεται ιδανικό για να εκφράσεις τα θέλω σου, να φλερτάρεις, να βελτιώσεις την αισθηματική σου ζωή, να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματά σου αλλά και να διασκεδάσεις.  Ερωτικά μηνύματα, συζητήσεις αισθηματικού περιεχομένου αλλά και φλερτ σε ανεβάζουν. Από την άλλη πλευρά το διάστημα είναι ιδανικό για σένα που είσαι γονέας, για να προσεγγίσεις το παιδί σου και να βελτιώσεις την επικοινωνία σου μαζί του. Επιπλέον ευνοείται η ενασχόληση με την τέχνη.

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΤο Αστρολογικό Δελτίο της εβδομάδας 25-31 Μαϊου 2020
Επόμενο άρθροΠόσο συναισθηματικά ώριμος είσαι;
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ