Widgets Magazine

Φτάσαμε αισίως στην τελευταία Έκλειψη του Καλοκαιριού, αλλά και στην τελευταία Έκλειψη που σχηματίζεται στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, η οποία και πραγματοποιείται την Κυριακή στις 5 Ιουλίου 2020 και ώρα Ελλάδας 07:44 το πρωί. Ο Ήλιος από το ζώδιο του Καρκίνου, σχηματίζει την αντίθεσή του με την Σελήνη από το ζώδιο του Αιγόκερω στην 13ο37′ (δηλαδή στο δεύτερο δεκαήμερο) έτσι έχουμε την πραγματοποίηση της μηνιαίας Πανσελήνου όπου αυτή την φορά συνοδεύεται από το φαινόμενο της Σεληνιακής Έκλειψης.

Το διάστημα αυτό νιώθουμε όλοι ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο “αιχμής” τα γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει στη ζωή μας, μας έχουν στραγγίξει την ενέργεια, δεν παύει όμως να κυριαρχεί η ένταση, η οξυθυμία και οι εξελίξεις εκείνες που κάνουν ακόμα πιο τεταμένο το κλίμα γύρω μας. Η συμμετοχή του Άρη και στις δύο περασμένες καλοκαιρινές Εκλείψεις, αλλά και σε αυτή που θα βιώσουμε τώρα, είναι βέβαιο ότι έχει πυροδοτήσει γεγονότα στις ζωές των ανθρώπων που άμεσα επηρεάζονται, ενώ η εχθρότητα, η επιθετικότητα και η νευρικότητα είναι στοιχεία έκδηλα τόσο στον ψυχισμό όσο και στις εξελίξεις που βιώνουμε γύρω μας. Και με την Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Αιγόκερω λοιπόν, αναμένται ένα κύμα έντασης, η οποία μάλιστα θα εκδηλωθεί πιο νευρικά, επιθετικά, εγωιστικά και εμπόλεμα γιατί παρατηρούμε ότι ο Άρης έχει κάνει ήδη το πέρασμά του στο ζώδιο του Κριού. Ας σημειώσουμε εδώ, ότι το διάστημα 20-22 Ιουλίου όπου ο Άρης από τον Κριό θα περάσει ακριβώς στις μοίρες που σχηματίζεται η συγκεκριμένη Έκλειψη Σελήνης, θα βιώσουμε πλήρως τα αποτελέσματα και τις ενέργειες αυτού του φεγγαριού.

Την περίοδο των Εκλείψεων πάντα αφήνουμε κάτι πίσω μας, πάντα κάτι τελειώνει, πάντα κάτι “εκλείπει” δεν είναι εκεί ή φτάνει και στο τέλος του. Οι Σεληνιακές Εκλείψεις έχουν πάντα άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία μας, σε αυτό που βιώνουμε μέσα στην ψυχή μας, σε πολύ προσωπικές οικείες υποθέσεις. Τα συναισθήματα που εκδηλώνονται την περίοδο μίας Σεληνιακής Έκλειψης, είναι πάντα “σκοτεινά” έχουν βαθιά τις ρίζες τους σε γεγονότα που μας έχουν αγγίξει και μας έχουν στιγματίσει, έτσι λοιπόν οι σκέψεις και οι συμπεριφορές που διαμορφώνονται μας κάνουν να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα “τέλμα” ή σε ένα σημείο καμπής όπου πρέπει να αποδεχθούμε την λήξη ενός κύκλου.

Η Σελήνη από το ζώδιο του Αιγόκερω (όπου και σχηματίζεται η Έκλειψη Σελήνης) είναι σε θέση αδυναμίας, δυσκολεύεται να εκφράσει το συναίσθημα, το οποίο και φροντίζει πάντα να το έχει σε έλεγχο σε διαχείριση. Ακολουθεί τα “πρέπει” της λογικής, πειθαρχόντας αλλά και περιορίζοντας πολλές φορές αυτό που αισθάνεται. Φαινομενικά είναι μία “σκληρή” σελήνη, η οποία και επικεντρώνεται σε πρακτικές υποθέσεις που αφορούν τους στόχους, την καριέρα, τις προοπτικές, το κοινωνικό φαίνεσθαι , ο λόγος;;; Γιατί δεν θέλει να βρεθεί ευάλωτη ή αδύναμη στο συναίσθημα, στο συναίσθημα που δεν μπορεί όπως είπαμε εύκολα να το ελέγξει και να το διαχειριστεί…. Είναι σκληρή για να μην πληγωθεί, ή γιατί πληγώθηκε τόσο πολύ και που “πάγωσε” και επέλεξε να συγκρατήσει, να περιορίσει και να λειτουργήσει πιο υπεύθυνα με όσα νιώθει …

Η Σεληνιακή Έκλειψη από το ζώδιο του Αιγόκερω, έρχεται για να θυμίσει κάπως επιθετικά, ότι τα συναισθήματα δεν μπαίνουν πάντα σε έλεγχο και κάποιες πληγές μπορούν πολύ εύκολα και πάλι να ανοίξουν, ανασύροντας στην επιφάνεια, μνήμες, γεγονότα, εμπειρίες, συναισθήματα τα οποία στιγμάτισαν ή και πόνεσαν….

Ο Ήλιος από τον Καρκίνο και η Σελήνη από το ζώδιο του Αιγόκερω σχηματίζουν τετράγωνο με το Χείρωνα, ξύνοντας αυτή την πληγή που μπορεί να θεωρούσαμε ότι είχαμε κλείσει. Μία πληγή που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα οικογενειακά πρότυπα (σε προσωπικό επίπεδο), με θέματα που αφορούν τις ρίζες, την πατρίδα, την εξουσία (σε συλλογικό επίπεδο). Συνάμα, παρατηρούμε και τον Ερμή όπου κινείται φαινομενικά ανάδρομος από το ζώδιο του Καρκίνου να σχηματίζει και αυτός την όψη τετραγώνου με το Χείρωνα, έτσι λοιπόν υπάρχουν οι σκέψεις, οι συνειδητοποιήσεις, τα λόγια, οι συζητήσεις, οι αποφάσεις που αυτό το διάστημα θυμίζουν ένα κοφτερό μαχαίρι το οποίο σκάβει και μεγαλώνει την πληγή… Τα απωθημένα βγαίνουν στην επιφάνεια, τα λόγια στάζουν φαρμάκι, οι σκέψεις προκαλούν πόνο και ένα βαθύ παράπονο αναδύεται τώρα το οποίο και ζητά να εξωτερικευτεί προκειμένου να βγει από μέσα μας ότι μας πλήγωσε.

Σε προσωπικό επίπεδο, αρκετοί αυτό το διάστημα θα βιώσουν σημαντικές ρήξεις, χωρισμούς, διασπάσεις, αλλά και θα αναγκαστούν να διαχειριστούν ή και τερματίσουν υποθέσεις όχι γιατί έτσι επιθυμούν αλλά γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Η διαδικασία αυτή δεν θα είναι και τόσο εύκολη. Η σκληρότητα στις ανθρώπινες συμπεριφορές, δεν θα μπορεί αυτό το διάστημα να κατανοηθεί… Σημαντικό όμως είναι να αποφύγουμε και ατυχήματα αυτή την περίοδο οπότε ας δείξουμε προσοχή στις κινήσεις μας.

Σε κοσμικό επίπεδο, παρατηρούμε την όξυνση εμπόλεμων γεγονότων, αλλά και φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς, σκανδάλων, ή και ακραίων συμπεριφορών να βγαίνουν στην επιφάνεια. Κάποιοι χάνουν το κύρος, την δυναμική τους, το κοινωνικό τους στάτους ή θίγεται το όνομά τους ετούτο το διάστημα (ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε και τη σύνοδο Δία – Πλούτωνα στον Αιγόκερω)

Ας δούμε όμως και μία πιο ανάλαφρη, χαρούμενη εκδοχή με αυτή την Πανσέληνο – Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω, γιατί είναι γνωστό ότι παντού και πάντα υπάρχουν εναλλαγές οι οποίες και μας βοηθούν να βρίσκουμε τις ισορροπίες μας….

Ο Ουρανός από το ζώδιο του Ταύρου σχηματίζει την όψη τριγώνου με την Σεληνιακή Έκλειψη, δίνοντάς μας το μήνυμα ότι το κλειδί διαχείρισης αυτών των έντονων και προκλητικών φαινομένων που βιώνουμε γύρω μας είναι η “αλλαγή”! Οι συνθήκες που βιώνουμε γύρω μας είναι πιεστικές, επίπονες, αλλά μας ωθούν να ακολουθήσουμε ένα νέο μονοπάτι, μία νέα πορεία…. Επικεντρωθείτε λοιπόν αυτό το διάστημα περισσότερο σε νέους ευρηματικούς ή και κάπως διαφορετικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από την λαίλαπα των επίπονων επεισοδίων που βιώνετε. Εξάλλου “κρίση” έιναι μία αλλαγή που προσπαθει να συμβεί … σημαντικό είναι να επιτρέψουμε σε αυτή την αλλαγή να έρθει και να μην παραμένουμε αμετακίνητοι, σε μοτίβα και πεποιθήσεις που μας πάνε πίσω.

Ποιοι επηρεάζονται πιο έντονα από την Πανσέληνο – Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω;

Οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 13η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Πιο συγκεκριμένα όσοι έχετε γεννηθεί κοντά 31 Μαρτίου – 3 Απριλίου, 2-6 Ιουλίου,4-7 Οκτωβρίου, 2-6 Ιανουαρίου

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΆρης στον Κριό από 28/6: Αστρολογικές Προβλέψεις
Επόμενο άρθροΤο Αστρολογικό Δελτίο της εβδομάδας 6-12 Ιουλίου 2020
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here