Widgets Magazine

Ο Δίας στις 16 Μαΐου 2023, κάνει την είσοδό του στον γήινο εκπρόσωπο του σταθερού σταυρού τον Ταύρο όπου και θα παραμείνει για έναν ολόκληρο χρόνο δηλαδή μέχρι τις 26 Μαΐου 2023. Σε αυτό το ετήσιο οδοιπορικό του Δία από το ζώδιο που κυβερνήτης του είναι η Αφροδίτη, η βαθύτερη ανάγκη μας θα είναι ο εμπλουτισμός, η εξασφάλιση καθώς  και η υλική και συναισθηματική αφθονία και σταθεροποίηση, αποζητώντας περισσότερο από κάθε άλλη φορά να αποκτήσουμε και να κάνουμε δικό μας  αυτό που για εμάς έχει περισσότερη αξία σε όλα τα επίπεδα.

 

Ο Δίας είναι ο πλανήτης της τύχης, της επέκτασης, της προόδου , της ανάπτυξης, της εξέλιξης αλλά και των ευκαιριών. Αρκετοί τον αποκαλούν ως τον «Άγιο Βασίλη» του ζωδιακού αναμένοντας κατά την διάρκεια του οδοιπορικού του να χαρίσει απλόχερα τα «δώρα» του!  Οι προσδοκίες μας είναι πάντα πολύ υψηλές από τα περάσματά του στο ζωδιακό κύκλο,  οι ευκαιρίες που μας προσφέρει άλλοτε τις εντοπίζουμε και τις αναγνωρίζουμε την στιγμή που δίνονται, άλλοτε συνειδητοποιούμε σε βάθος χρόνου τα οφέλη και τις προοπτικές που μας δόθηκαν. Ο Δίας ωστόσο υποδηλώνει πάντα και τα πνευματικά οφέλη, την γνώση, την ανώτερη μόρφωση, την εμπειρία, την πίστη,  και την φιλοσοφία και στάση ζωής που αποκομίζει ένας άνθρωπος στην πορεία του. Και αυτά τα «οφέλη» του δεν είναι ευκαταφρόνητα

 

Είδαμε την «θετική» πλευρά του Δία, σίγουρα το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις και στην αρνητική του πλευρά ο  Δίας, είναι ο πλανήτης που πολλές φορές θα σε οδηγήσει στην υπερβολή, στο ρίσκο, στην επιπολαιότητα, περιμένοντας πολλές φορές τα πάντα να είναι εύκολα και στο πιάτο, χωρίς να κουραστείς….  Αρκετές στιγμές κατά την διάρκεια της πορείας του στο ζωδιακό κύκλο εντοπίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι αντί για «οφέλη» ανάδειξε η και μεγένθυνε κάποια προβλήματα τα οποία μπορεί να προϋπήρχαν ή να ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο ….

 

Δίας στον Ταύρο λοιπόν, στο ζώδιο που αντιπροσωπεύει τα χρήματα και τα αισθήματα, την ύλη, τις αξίες, την ομορφιά, την γη, τα αποκτήματά μας (τα κεκτημένα μας), την περιουσία, την σίτιση / διατροφή. Πέραν τούτο ο Ταύρος συνδέεται άμεσα με τις τράπεζες αλλά και τις μεσιτείες ..

 

Η πρώτη σκέψη που γεννιέται με τον Δία από το ζώδιο του Ταύρου είναι ότι θα υπάρξει υλική και συναισθηματική αφθονία … Θα μπορούσε κάτω από συγκεκριμένες περιπτώσεις και συνθήκες, μία τέτοια σκέψη να είναι αληθινή. Προσωπική μου εκτίμηση όμως για τον Δία στο ζώδιο του Ταύρου είναι πως «Φύλαγε τα ρούχα σου για να σου μείνουν τα μισά», με λίγα λόγια επισημαίνω ότι παρόλες τις ανάγκες, αλλά και τις ευκαιρίες για πλούτο, ανάπτυξη, επενδύσεις, σίγουρα θα η παγίδα της πλεονεξίας μπορεί ουσιαστικά να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

 

Γυρνώντας λίγο το χρόνο πίσω στα 2 προηγούμενα «οδοιπορικά» του Δία από τον Ταύρο, μπορούμε να θυμηθούμε το μεγάλο κράχ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου τον Σεπτέμβριο του 1999, ενώ αν ανατρέξουμε στο 2012 σίγουρα μπορούμε να θυμηθούμε το 2ο Μνημόνιο.

 

Τα αρνητικά του Δία στον Ταύρο

 

Εν έτη 2023, εκτός από τα οφέλη που θα σας περιγράψω παρακάτω (για να ολοκληρώσω γλυκά το άρθρο) θα δούμε πολλές φορές η ιστορία να επαναλαμβάνεται, ίσως με άλλα πρόσωπα, με διαφορετικές συνθήκες, κάτω από ένα διαφορετικό μοτίβο! Σκάνδαλα οικονομικά, τραπεζικά θα σοκάρουν, οι ενοικιάσεις / πωλήσεις  (γενικότερα οι μεσιτείες) θα ανέβουν στα ύψη, η «εικονική» άνοδος των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων καθώς και οι τραπεζικές αυξήσεις των επιτοκίων θα προβληματίσουν έντονα αυτή την περίοδο,  ενώ οι πλειστηριασμοί ακινήτων  θα πάρουν «φωτιά»! Από την άλλη πλευρά εκεί που μπορεί να πάρεις την χαρά ότι αυξήθηκε ο μισθός σου, ότι πήρες ένα επίδομα το οποίο περίμενες καιρό, εκεί θα διαπιστώνεις ότι οι συνεχείς ανατιμήσεις ακόμα και στα αγαθά πρώτης ανάγκης, σε κάνουν να μένεις με την γλύκα στο στόμα, η οποία και θα αρχίσει να γίνεται πίκρα, καθώς βλέπεις ο μισθός να εξανεμίζεται πολύ πριν τελειώσει ο μήνας.  Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, καλή οργάνωση και διαχείριση, για να μην παρασυρθούμε από την  πλεονεξία, την ανάγκη για άνεση και βολή ,  κάνοντας κινήσεις, επενδύσεις, αγορές που εντέλει θα αποδειχθούν «φούσκα». Θα πρέπει να κρατήσουμε κατά νου ότι κάθε μορφή κερδοφορίας, μπορεί να έχει και την παγίδα ή και την απειλή της απώλειας. Με τον Δία στον Ταύρο, εκτός από τις οικονομικές υπερβολές – παγίδες, θα δούμε και την μισαλλοδοξία να βρίσκεται στην πλήρη έξαρσή της.  Με απλά λόγια συχνά θα παρατηρούμε εκρήξεις μίσους ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν διαφορετική τοποθέτηση (πολιτική / θρησκευτική / κοινωνική). Αξιοσημείωτο στην  πορεία του Δία από τον Ταύρο, ειδικά όμως ο συνοδικός του κύκλος με τον Ουρανό (Άνοιξη 2024), αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές στο τραπεζικό , νομισματικό σύστημα, αλλά και άλλα πολλά που θα αναλυθούν εν καιρώ!

 

Επειδή η ισορροπία ανάμεσα στο θετικό και στο αρνητικό, είναι ευαίσθητη και ο σκοπός μου δεν είναι μόνο να παρουσιάσω μόνο την αρνητική πλευρά, έφτασε η ώρα να κλείσουμε πιο γλυκά το άρθρο, αναφέροντας και την θετική όψη του νομίσματος.

 

Τα θετικά του Δία στον Ταύρο

 

Ο Δίας όμως είπαμε είναι ο ευεργέτης του ζωδιακού, που δίνει ευκαιρίες και μέχρι τώρα είπαμε μόνο άσχημα … Δεν υπάρχει κάτι καλό; Διαβάζοντας το άρθρο μου, είναι βέβαιο ότι αυτή η σκέψη περνά από το μυαλό σου! Σε προσωπικό επίπεδο φυσικά και θα δούμε ανθρώπους να αναπτύσσονται, να εξελίσσονται, να βάζουν γερές βάσεις στην ζωή τους, να βλέπουν κερδοφορία στην επιχείρησή τους – ιδιαίτερα αν η εργασία σχετίζεται με την σίτιση, τα μεσιτικά, την αισθητική, την μόδα αλλά και  τα λογιστικά – . Η ανάγκη δημιουργίας μίας σταθερής «φωλιάς» θα είναι έντονη σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε οικογένεια και πολλοί κατά την διάρκεια αυτού του έτους, θα ασχοληθούν πολύ περισσότερο με τα ζητήματα που αφορούν την ακίνητη οικογενειακή περιουσία και την αξιοποίησή της με σκοπό την κερδοφορία, αρκετοί θα προβούν σε μία αγορά ή σε μία επένδυση με ζητούμενο την εξασφάλιση του μέλλοντος. Η Αφροδίτη όμως εκτός από «Χρήμα» είναι και συναίσθημα, έρωτας, απόλαυση, διασκέδαση, ανεμελιά και ως κυβερνήτης του Ταύρου, η φιλοξενία του Δία, είναι βέβαιο ότι θα δώσει μία υπερβολή αλλά και μία μεγαλύτερη άνεση σε όλα τα παραπάνω τα οποία και δεν θα στερηθούμε. Θα μιλήσουμε και για σχέσεις που θα έχουν σταθερή βάση, αλλά και για τονισμένη την ανθρώπινη ανάγκη να επαναφέρει στο προσκήνιο της ζωής, αξίες που της είχε παραγκωνίσει, αλλά αντιλαμβάνεται ότι πλέον είναι εξαιρετικά σημαντικές. Παρόλο που το πρόβλημα της υπογεννητικότητας δεν μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί και να αλλάξουν τα δεδομένα μονομιάς, με τον Δία από το ζώδιο του Ταύρου θα δούμε έστω και μία μικρή αύξηση των γεννήσεων.  Με όλα τα παραπάνω λοιπόν, φυσικά και μπορείς να προσμένεις ότι σε κάποιο τομέα της ζωής σου θα υπάρξουν οι προοπτικές για την δημιουργία πιο όμορφων, αρμονικών συνθηκών αρκεί να είσαι σε ετοιμότητα να αρπάξεις τις ευκαιρίες και να τις αξιοποιήσεις ανάλογα.

 

Ποια ζώδια θα επηρεάσει περισσότερο ο Δίας από τον Ταύρο;

Η επιρροή του Δία από τον Ταύρο θα είναι αισθητή για όλους, ανεξαιρέτως ζωδίου, ωροσκόπου, ή συνολικά προσωπικού ωροσκοπίου, αφού ο Δίας θα περάσει σε ένα συγκεκριμένο οίκο του αστρολογικού σου χάρτη, ενώ πολύ παραπάνω είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει και σημαντικές αστρολογικές όψεις.   Πολύ σημαντική θα είναι η παρουσία του Δία στον Ταύρο για τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, ενώ αισθητή βελτίωση στην ζωή τους θα δουν πρωτίστως οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι και δευτερευόντως οι Καρκίνοι και οι Ιχθείς.

 

Πότε θα επηρεάσει κάθε δεκαήμερο;

Ο Δίας στο Α’ Δεκαήμερο Ταύρου : από 16 Μαΐου έως 5 Ιουλίου 2023, από 7 Νοεμβρίου 2023  έως 20 Φεβρουαρίου 2024

Ο Δίας στο Β’ Δεκαήμερο Ταύρου : από 5 Ιουλίου 2023 έως 7 Νοεμβρίου 2023, από 20 Φεβρουαρίου 2024 έως 13 Απριλίου 2024.

Ο Δίας στο Γ’ Δεκαήμερο Ταύρου : Από 14 Απριλίου 2024 έως 26 Μαΐου 2024.

Παρατηρώντας τα χρονικά διαστήματα της πορείας του Δία θα διαπιστώσετε ότι θα παραμείνει πολύ περισσότερο στο 1ο και στο 2ο δεκαήμερο. Το 3ο δεκαήμερο ωστόσο θα δεχθεί εξαιρετικά πιο έντονη επιρροή από τον Δία (έστω και αν είναι για μικρότερο χρονικό διάστημα) δεδομένου ότι ο Δίας θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Ουρανό!

Σε ποιο τομέα της ζωής σου θα σε ευνοήσει ο Δίας στον Ταύρο; ΔΕΣ ΕΔΩ

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΕβδομαδιαίες Προβλέψεις 8-14 Μαΐου : Ακρότητες και Αντιφάσεις
Επόμενο άρθροΝέα Σελήνη 19 Μαΐου 2023 στον Ταύρο: Αστρολογικές Προβλέψεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.