Widgets Magazine

Ο έρωτας είναι η σπίθα που μας κρατά δραστήριους, ενεργητικούς, μας δίνει κέφι για ζωή, μας χαρίζει ενθουσιασμό, απόλαυση, διασκέδαση και φυσικά μας κάνει αρκετά πιο δημιουργικούς, εκφραστικούς αλλά και χαρούμενους…. Ο έρωτας είναι η πηγή της ζωής, της τέχνης, της δημιουργίας και η παρουσία του στη ζωή μας είναι απαραίτητη για να έχουμε την δύναμη να πάμε ένα βήμα παρακάτω …

Ο Άρης και η Αφροδίτη στην Μυθολογία

Ξεκινώντας το σημερινό μου άρθρο, θα σας ταξιδέψω στον όμορφο κόσμο της μυθολογίας,  θυμίζοντας (σε όσους ήδη γνωρίζουν)  αλλά και γνωστοποιώντας (σε όσους δεν έχουν διαβάσει), μέρος του μύθου της Αφροδίτης με τον Άρη….

Ο Άρης, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία ήταν ο Ολύμπιος θεός του πολέμου, ο οποίος και φημιζόταν για το αγέρωχο καλοσχηματισμένο σώμα του, την ορμητικότητά του, αλλά και το ωραίο του πρόσωπο… αυτά τα γοητευτικά στοιχεία αυτά τον έκαναν ιδιαίτερα ελκυστικό στο γυναικείο φύλο!

Η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, ήταν παντρεμένη με τον Ήφαιστο (τον θεό της Φωτιάς) , δεν κατάφερε όμως να αντισταθεί στον γοητευτικό Άρη, κατέρριψε τις άμυνες της  και ενέδωσε ενστικτωδώς στο φλογερό πάθος που δημιουργήθηκε ανάμεσά τους…

Μία δυνατή αλλά κρυφή  σχέση ξεκίνησε ανάμεσα στον Άρη και στην Αφροδίτη όμως  όπως λέει και η Αρχαία Ελληνική Παροιμία «Ουδέν κρυπτόν από τον Ήλιο» … Ο Ήλιος, φανέρωσε στον Ήφαιστο, ότι ο αδερφός του ο Άρης, διατηρεί παράνομο δεσμό με την γυναίκα του την Αφροδίτη! Ο Ήφαιστος, εξοργισμένος από αυτή την αποκάλυψη κατέστρωσε ένα σχέδιο, για να «ξεσκεπάσει» αυτό το μυστικό ερωτικό ειδύλλιο! Τοποθέτησε στο κρεβάτι του αόρατα, μαγικά δίχτυα και ενημέρωσε ότι φεύγει σε ταξίδι στην Λήμνο…

Ο Άρης, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το πάθος του και επισκέφτηκε την Αφροδίτη και μετά από λίγο οι δυο τους παγιδεύτηκαν από τα  μαγικά δίχτυα του Ήφαιστου, γυμνοί στο κρεβάτι! Στην συνέχεια ο Ήφαιστος, για να εκδικηθεί αλλά και για να δικαιωθεί,  προσκάλεσε  όλους τους Ολύμπιους θεούς  για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια  τι έπιασαν τα «δίχτυα» του! Οι μοιχεία αποκαλύφθηκε η Αφροδίτη με τον Άρη δέχθηκαν όλες τις ύβρεις των υπόλοιπων θεών, οι οποίες ωστόσο δεν στάθηκαν εμπόδιο στον έρωτά τους … Η Αφροδίτη και ο Άρης απέκτησαν πολλά παιδιά , όπως   την Αρμονία, τον  Έρωτα, τον Αντέρωτα, τον Φόβος, τον Δείμος, τον Πρίαπος….

Ο Άρης και η Αφροδίτη στην Αστρολογία

Ο Άρης, – κυβερνήτη τον Κριό αλλά και τον Σκορπιό- ,  είναι ο πλανήτης της δράσης, της ενέργειας, της σεξουαλικότητας. Σε ένα προσωπικό ωροσκόπιο , φανερώνει πολύ χρήσιμα στοιχεία για τον τρόπο που εκφράζουμε ενεργά όλες τις ενστικτώδεις αντιδράσεις μας … Μελετώντας τον Άρη ενός ωροσκοπίου μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για την σθένος, τον δυναμισμό, την αντοχή, τον τρόπο αντίδρασης, την σεξουαλικότητα, την πρωτοβουλία, τις ενέργειες ενός ανθρώπου….

Η Αφροδίτη, -ο κυβερνήτης του Ζυγού  και του Ταύρου-, είναι ο πλανήτης, του έρωτα, της απόλαυσης, της τέχνης, της διασκέδασης, των παιδιών … Μελετώντας την Αφροδίτη στον αστρολογικό μας χάρτη μπορούμε να ανακαλύψουμε πολλά χρήσιμα μυστικά για το ερωτικό προφίλ ενός ανθρώπου, για τον τρόπο που διασκεδάζει, για τα καλλιτεχνικά και δημιουργικά  του ταλέντα, για την αγάπη του για τα παιδιά, για τον τρόπο που απολαμβάνει όλες τις μικρές και τις μεγάλες χαρές της ζωής!

Άρης και Αφροδίτη  το αρσενικό και το θηλυκό,   είναι λοιπόν το «δίπολο» του έρωτα, το της δημιουργικότητας, της έκφρασης, της απόλαυσης, της ένωσης αλλά και των αντικρουόμενων δυνάμεων που αποτελούν ωστόσο πόλο έλξης … Μία έλξη που είναι γίνεται ακόμα πιο δυνατή αλλά και αντιληπτή, όταν στην συναστρία δύο ανθρώπων υπάρχει σχέση ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Άρη!

Η σύνοδος Αφροδίτης Άρη  στην Παρθένο

Η  Αφροδίτη και ο Άρης συναντιούνται  στο ίδιο ζώδιο κάθε δύο χρόνια, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο για τις ερωτικές δραστηριότητες, για τις αισθηματικές σχέσεις … Η τελευταία φορά που η Αφροδίτη και ο Άρης βρέθηκαν σε σύνοδο ήταν στις 2 Νοεμβρίου του 2015, φτάσαμε λοιπόν αισίως δύο χρόνια μετά, για να «κλείσουν ξανά το ραντεβού τους» στις 5 Οκτωβρίου 2017, αυτή τη φορά από το ζώδιο της Παρθένου!

Η Παρθένος είναι  το ζώδιο της υπηρεσίας,  με τον Ερμή να είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου, εκλογικεύει τα πάντα ακόμα και τον έρωτα… Στην προσπάθειά της να λειτουργεί βάση τάξης και προγράμματος, αναλύει με λεπτομέρεια τα πάντα, αναζητώντας την ουσία , η οποία και θα αποδειχθεί μέσα από τις πράξεις αλλά και την εργασία ….Ταιριάζουν όμως όλα τα παραπάνω στοιχεία στον έρωτα; Φυσικά και δεν ταιριάζουν, για αυτό άλλωστε και η Αφροδίτη βρίσκεται σε πτώση σε αυτό το ζώδιο, με αποτέλεσμα να επιζητά έμπρακτες αποδείξεις αγάπης προκειμένου να αφεθεί ….

Τις  μέρες που ακολουθούν, έχουμε σημαντικές εξελίξεις για τον τομέα των αισθηματικών σχέσεων… Η Αφροδίτη και ο Άρης από την Παρθένο, λίγο πριν την κορύφωση  του «ερωτικού τους ραντεβού» , έχουν πραγματοποιήσει αντίθεση με τον Ποσειδώνα, προκαλώντας εξιδανικεύσεις, ωραιοποιήσει, ουτοπικές επιθυμίες. Στην συνέχεια πραγματοποίησαν τρίγωνο με τον Πλούτωνα, διεγείροντας τα ερωτικά πάθη….

Η σύνοδος  που πραγματοποιείται στις 6 Οκτωβρίου κορυφώνει για τα καλά το ερωτικό κρεσέντο, ιδιαίτερα για τους Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους και τους Καρκίνους , Σκορπιούς , Ιχθύες του 2ου δεκαημέρου …  Ωστόσο,  δεν θα αργήσουν να φανούν  και οι απαιτήσεις, οι προκλήσεις και οι παγίδες,  αφού στις 8 Οκτωβρίου η Αφροδίτη θα «κριθεί» από τον Κρόνο (σχηματίζουν τετράγωνο), ενώ λίγες μέρες αργότερα στις 11 Οκτωβρίου έρχεται και η σειρά του Άρη…. Ο έρωτας λοιπόν θα έχει τις δοκιμασίες του, οι οποίες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με κόπο, προσπάθεια, αγώνα, ωριμότητα, υπευθυνότητα μα προπάντων με υπομονή και με  μεθοδικότητα…..

Τι είναι αυτό που με κάνει χαρούμενο; Η σχέση που έχω με καλύπτει; Τι θέλω από έναν σύντροφο; Πώς μπορώ να ξεπεράσω τα εμπόδια της αισθηματικής μου ζωής; Ποιες δραστηριότητες μου δίνουν χαρά; Αξίζει να επενδύσω σε αυτό τον έρωτα;

Ο νέος διετής κύκλος, μέχρι την επόμενη σύνοδο της Αφροδίτης με τον Άρη, μας ζητά να δουλέψουμε λίγο παραπάνω με τα προσωπικά μας θέλω, να αγαπήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας, να ανακαλύψουμε τα ταλέντα, τις κλίσεις, τις επιθυμίες μας και να εργαστούμε δημιουργικά πάνω σε αυτά! Είναι γεγονός ότι η τέχνη, το μεράκι, ο έρωτας και το ταλέντο … θέλουν δουλειά και απόδειξη! Αυτό φίλοι μου καλούμαστε να κάνουμε….

Η σύνοδος Αφροδίτης – Άρη  & τα ζώδια

Κριός: Βελτίωση στην ποιότητα εργασίας αλλά και στην φυσική κατάσταση! Ταύρος: Ανακάλυψε τα θέλω σου, απόλαυσε τον αληθινό έρωτα και δημιούργησε. Δίδυμος: Βελτίωση την προσωπική σου ζωή και τις σχέσεις σου,  και φρόντισε να κρατήσεις κοντά σου, τους ανθρώπους που πραγματικά αξίζουν να παραμείνουν! Καρκίνος: Εκφράσου ελεύθερα, εμπιστέψου τις ιδέες σου, πες ναι σε δημιουργικές προτάσεις και αφοσιώσου σε αυτές! Λέων: Ανάκτησε την αυτοπεποίθηση και τις δυνάμεις σου, βελτίωσε τα οικονομικά σου και νιώσε περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον σου. Παρθένος: Κινητοποιήσου για να έλξεις κοντά σου τον έρωτα, την χαρά, την διασκέδαση και την απόλαυση … Αυξάνεται η γοητεία σου, ενώ οι επιθυμίες σου βρίσκονται σε διέγερση! Ζυγός: Κλείσε ανοιχτούς κύκλους του χτες, αναζήτησε την αληθινή αγάπη και κάνε θυσίες προκειμένου να την κρατήσεις κοντά σου! Πες ναι στην δημιουργική εργασία… Σκορπιός: Πες ναι σε μία νέα δημιουργική δραστηριότητα,  ακολούθησε τον έρωτα που προέρχεται μέσα από τον κοινωνικό σου κύκλο,  δείξε μαχητικότητα για την κατάκτηση των επιθυμιών σου! Τοξότης: Ακολούθησε την επαγγελματική πορεία που σε βοηθά να εξωτερικεύσεις όλα τα ταλέντα και τις εμπνεύσεις σου …Μην το βάζεις κάτω αλλά εξέφρασε τα προσόντα σου, κοινωνικοποιήσου και δώσε τον δικό σου αγώνα προκειμένου να δεις επιθυμίες που αφορούν το μέλλον της καριέρας σου (ή και της ζωής σου γενικότερα) να γίνονται πραγματικότητα! Αιγόκερως: Πες ναι στις νέες εμπειρίες, στις νέες γνωριμίες, σε μία νέα θεώρηση των καταστάσεων,  σε έναν έρωτα με διαφορά ηλικίας (ή χιλιομετρική απόσταση) που αποτελεί μία πρόκληση αλλά έχει κάτι να σου δώσει! Υδροχόος: Διώξε μακριά το πληγωμένο παρελθόν, απομάκρυνε τα λάθη, τα πάθη , τα απωθημένα και συγχώρεσε …  Δώσε την δική σου μάχη για να καταφέρεις να βρεθείς κερδισμένος στα οικονομικά … σου δίνονται άλλωστε οι ευκαιρίες! Ιχθύς: Άνοιξε την αγκαλιά σου σε μία ζεστή,συντροφική σχέση που θα ξυπνήσει μέσα σου συναισθήματα ξεχασμένα… Διέκρινε ποιοι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους σε συνδέει ένα κοινό όραμα, ένας κοινός στόχους και σταθεροποίησε  τη σχέση σου μαζί τους … Προπάντων όμως: Άφησε τα  όνειρα και τα σχέδια και ακολούθησε τον δρόμο που θέλει έμπρακτες αποδείξεις!

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Ζώων 4 Οκτωβρίου: Άνοιξε το σπίτι & την αγκαλιά σου σε ένα κατοικίδιο!
Επόμενο άρθροAstro Tips για την εβδομάδα 9-15 Οκτωβρίου για όλα τα ζώδια!
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συγχαρητήρια !!!!….

  Εμπεριστατωμένο αρθρο για οποιον θελει να μαθαινει σωστη Αστρολογια….

  Μεταδιδει μηνυματα που οσο πιο βαθια τα αναλυσει κάποιος τοσο περισσοτερη Γνωση θα ελκυσει !!!!

  Πράγματι εδω ειναι η ιστοπανιδα της ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ με οδηγο την Αθηνα του Βαγενα !!!!
  (…εκτος απο ωραιος Άνθρωπος ειναι και γοητευτικη γυναικα!!!!….απολαυστε τα ….)

  Μαγαπη σολους και σολες σας .!

   • Αχαααα !….χμμμμ….

    ωστε η χαιτη πανω απο τις γοητευτικα εκφραστικες και πανεμορφες μματες σου ειναι …λιονταριστικη ….;!????…

    Ε…!…..
    τοτε δεν χρειαζεται ….εξ αιτιας μου…. για να παρεις την λιονταρισια σου περηφάνια στην “πανω δρουγα” …διοτι απλα…”την εχεις” ????!????!….

    Χαιρομαι καγω ιδιαιτέρως απο την πλατωνικη επικοινωνια μας !!!????????!!!

    …(και ας ειναι μονολογος μου τις περισσοτερες φορες …)

    …… η επικοινωνια μας κατορθωνεται απο αλλα καναλια …νοιώθοντας οτι γνωριζω τι μου απαντάς !!…

    Χαιρω ιδιαίτερα για τις ποιοτικες αξιες που διεπουν την δυαδικη υποσταση σου!!!!
    και που τελικα σε ξεχωρίζουν απο πολλες πολλες πολλες
    αλλες παρουσιες…….
    και αυτες ειναι που με εμπνεουν στην επικοινωνια μου ????!????!????!

    Για τους λοιπους και λοιπες αναγνωστες/στριες μας ….
    που μου προκαλούν αποριες απο την απουσια σχολιων τους …..
    και τους οποιους προτρέπω στο να βγουν απο το καβουκκι τους…..

    Μαγαπη σολους και σολες σας .!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here