Μαθήματα ζωής αποτελούν μέχρι και σήμερα τα σοφά λόγια του Αρχαίου Έλληνα Φιλοσόφου Αριστοτέλη.  Οι σκέψεις και οι διδασκαλίες του είχαν επιρροή ανά τους αιώνες σε όλο τον επιστημονικό κλάδο και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να τις μελετούμε μέχρι και σήμερα προκειμένου να δομούμε την σκέψη, το συναίσθημα και την δράση μας με τον καλύτερο τρόπο!

1Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αποφεύγεις την κριτική: Δεν κάνεις τίποτα, δεν λες τίποτα και …δεν είσαι τίποτα…

Μην σε απασχολεί και τόσο πολύ αν οι σκέψεις και οι πράξεις σου γίνουν αποδεκτές από το περιβάλλον σου…  Μην σε θλίβει το γεγονός το πώς θα σε χαρακτηρίσουν…  Η κριτική ποτέ δεν θα πάψει να υπάρχει όσο εσύ κάνεις βήματα προόδου και πράγματι είναι καλύτερα να μπαίνεις στο επίκεντρο σχολιασμού ή κριτικής παρά να παραμένεις στην στασιμότητα  από το φόβο πώς θα κριθείς.

2Ο καθένας μπορεί να θυμώσει, είναι εύκολο. Αλλά να θυμώσεις με το σωστό άνθρωπο, στο σωστό βαθμό, για το σωστό λόγο, τη  σωστή στιγμή και με το σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει νιώσει κάποιες στιγμές στη ζωή του το συναίσθημα του θυμού …Όπως ο φόβος, η ανησυχία, η λύπη έτσι και ο θυμός είναι από τα βασικά ανθρώπινα συναισθήματα ,όπου στο διάβα της ζωής δεν μπορούμε να  τα αποφύγουμε,  αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε είναι να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε! Κάθε φορά που μας κατακλύζει το συναίσθημα του θυμού είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε στον εαυτό μας κάποιες σημαντικές ερωτήσεις; Ποιος είναι ο λόγος του θυμού;  Ποιος είναι ο βασικός υπαίτιος του θυμού που αισθανόμαστε;  Τι κερδίζουμε από τον θυμό που νιώθουμε; Με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε το συναίσθημα του θυμού προκειμένου να νιώσουμε και πάλι ψυχική αρμονία ; Ο θυμός συχνά μας μπλέκει σε μία διαδικασία που χάνουμε τον έλεγχο των σωστών σκέψεων και αντιδράσεων και γινόμαστε «έρμαιο» των καταστάσεων, χάνοντας το δίκιο μας και κάνοντας κακό στον ίδιο μας τον εαυτό!   Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να ελέγχουμε τις παρορμήσεις μας,  να αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης των συναισθημάτων που βιώνουμε και να μην επιτρέπουμε στο θυμό (ή σε οποιοδήποτε άλλο ψυχοφθόρο συναίσθημα) να παραμένει χρόνια μέσα στην ψυχή μας…

3Κατά την διάρκεια των πιο σκοτεινών στιγμών είναι που πρέπει να επικεντρωθούμε  για να δούμε το φως…

Οι δύσκολες στιγμές μας δοκιμάζουν, μας βυθίζουν πολλές φορές στο σκοτάδι,στην αμφιβολία και στο φόβο ,  μας δίνουν όμως  σπουδαία μαθήματα και εμπειρίες όπου και αποτελούν το «φως» που μας δείχνει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο …

4Ελπίδα είναι το όνειρο ενός ξύπνιου…

…και ναι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και είναι ένα από συναισθήματα που είναι σημαντικό να τα καλλιεργούμε μέρα προς μέρα … Η ελπίδα,είναι το όνειρο που με την βαθιά μας πίστη και την σωστή μας οργάνωση μπορούμε να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα!

5Η εκπαίδευση του μυαλού, χωρίς την εκπαίδευση της καρδιάς δεν είναι εκπαίδευση

Όσο υψηλό IQ και να έχεις (δείκτης νοημοσύνης)  αν δεν έχεις καταφέρει να αναπτύξεις  το EQ σου (την συναισθηματική νοημοσύνη) ,  έχεις σπουδαία κενά ! Είναι πολύ σημαντικό  να εκπαιδευόμαστε στην ενσυναίσθηση,  δηλαδή στην κατανόηση τόσο των συναισθημάτων των δικών μας όσο και των ανθρώπων που μας περιβάλλουν.

6Η ενέργεια του μυαλού είναι η ουσία της ζωής

Ένα μυαλό γεμάτο θετική ενέργεια είναι ένα δημιουργικό μυαλό …   Φρόντισε την ενέργεια του μυαλού σου να την διατηρείς πάντα ζωντανή, ζωηρή και αισιόδοξη …

7Το αληθινό και το δίκαιο έχουν απ΄την φύση  μεγαλύτερη δύναμη από το ψέμα και το άδικο

Μπορεί πολλές φορές να απογοητευόμαστε με τις αδικίες που συμβαίνουν γύρω μας, να πληγωνόμαστε από την ανειλικρίνεια και το ψέμα… η αλήθεια είναι όμως ότι η δύναμη της αλήθειας και της δικαιοσύνης υπερνικά στο τέλος όλα τα εμπόδια και …θριαμβεύει!

8Η αυτογνωσία είναι το ξεκίνημα όλης της σοφίας

Στο ταξίδι της ζωής καλούμαστε να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να νικήσουμε τα πάθη και τις αδυναμίες μας και να αξιοποιήσουμε κατάλληλα τα θετικά μας χαρίσματα … Το μονοπάτι της αυτογνωσίας  είναι δύσβατο και γεμάτο προκλήσεις …είναι  όμως το μοναδικό που μας οδηγεί στην πραγματική σοφία!

9Είναι χαρακτηριστικό του καλλιεργημένου μυαλού να μπορεί να απολαύσει μία ιδέα χωρίς να την αποδεχθεί …

Συχνά συναντάμε γύρω μας αντιθέσεις,καβγάδες και συγκρούσεις γιατί δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων αλλά και επειδή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί επικοινωνία πάνω σε σωστές βάσεις…  Κάθε άνθρωπος όμως  είναι ελεύθερος να έχει την άποψή του και αυτή η άποψη είναι μοναδική,ξεχωριστή και πρέπει να τιμάται,  ακόμα και αν δεν μας βρίσκει σύμφωνους.  Το «καλλιεργημένο μυαλό» είναι πάντα ανοιχτό  σε νέες ιδέες και μάλιστα τις προτρέπει να εκφράζονται και τις απολαμβάνει,ακόμα και αν δεν τις αποδέχεται …

10Είμαστε αυτό που συνηθίζουμε να κάνουμε …

Οι σκέψεις, οι αντιδράσεις και τα συναισθήματά μας γίνονται «μοτίβα» δηλαδή συνήθειες που σκιαγραφούν την προσωπικότητά μας… Καλλιεργώντας την θετικότητα,  η προσωπικότητα σου βρίσκεται πάντα σε φάση άνθισης!

11Όλες οι ανθρώπινες πράξεις έχουν ως αίτιο ένα από τα εξής επτά: τύχη, φύση, παρόρμηση, συνήθεια, λογική, πάθος, πόθο

Πολλές φορές προβληματίζεσαι για ποιο λόγο συμβαίνουν κάποια πράγματα στη ζωή σου,  αναρωτιέσαι το «γιατί»  οδηγήθηκες σε κάποιες πράξεις και επιλογές και τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να κατανοήσεις  την πηγή των πράξεών σου … Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά από όσο τα σκέφτεσαι! Κάθε πράξη είναι : είτε τυχαία συγκυρία,είτε στην φύση της να εκδηλωθεί, ή αποτέλεσμα παρόρμησης ,  είτε ένας τρόπος αντίδρασης που στηρίζεται στην συνήθεια,   είτε μία απόφαση λογικής …είτε οι ρίζες της πράξης βρίσκονται στο πάθος και στον πόθο της στιγμής!

12Όσο περισσότερο γνωρίζεις τόσο περισσότερο ξέρεις ότι δεν γνωρίζεις

Μία μεγάλη αλήθεια είναι ότι όσο ζούμε μαθαίνουμε και η γνώση ποτέ δεν ολοκληρώνεται, γιατί η γνώση δεν έχει όρια…  Όσο περισσότερο καλλιεργείς το μυαλό σου τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις ότι είσαι ακόμα στην αρχή της γνώσης….

13Αυτοί που γνωρίζουν, κάνουν. Αυτοί που κατανοούν διδάσκουν…

Η γνώση οδηγεί στην εφαρμογή και στην πράξη, ενώ η κατανόηση της γνώσης δημιουργεί την ανάγκη και την επιθυμία της μεταλαμπάδευσης της

14Η φτώχεια είναι έλλειψη πολλών πραγμάτων, η απληστία όλων

Η φτώχεια στερεί πολλά υλικά αγαθά,αλλά μας μαθαίνει να εκτιμάμε τα απλά ,μικρά πράγματα της ζωής! Εν αντιθέσει  η απληστία έχει ως αποτέλεσμα της συναισθηματικές και πνευματικές στερήσεις που αναμφίβολα είναι πιο σπουδαίες!

15Δεν είναι ποτέ αργά για να θέσεις έναν νέο στόχο  ή για να κάνεις ένα νέο όνειρο

Ποτέ μην πεις ότι όλα τέλειωσαν, ότι δεν σου φτάνει ο χρόνος, ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ή συγκυρία…. Κάθε μέρα σου δίνει την ευκαιρία για να βάλεις έναν νέο στόχο ή για να κάνεις ένα νέο όνειρο…

Προηγούμενο άρθροΗ Αφροδίτη στο Λέοντα ως τις 20 Σεπτεμβρίου 2017: Πώς θα επηρεάσει τα ζώδια;
Επόμενο άρθροΑνάδρομος Ερμής στο Λέοντα από 31/8 έως 5/9 Προβλέψεις Ζωδίων
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here