Σίγουρα η πρώτη σκέψη που σας γεννιέται μετά από όσα έχετε ακούσει ή διαβάσει ως τώρα για το 2020 είναι : Μπορεί πραγματικά να είναι το 2020 μία χρονιά επιτυχίας; Αρκετοί από εσάς ήδη νιώθετε κουρασμένοι, πιεσμένοι, σηκώνετε ένα βαρύ φορτίο στην πλάτη σας και τώρα στην έναρξη της νέας χρονιάς  τα επίπεδα αισιοδοξίας σας είναι αρκετά πεσμένα, πιστεύοντας πως  τίποτα καλό δεν θα συμβεί, ή ότι το μονοπάτι που καλείστε να βαδίσετε έχει αρκετά αγκαθωτά εμπόδια τα οποία αφενός σας δοκιμάζουν, αφετέρου στέκονται  τροχοπέδη  προς την επιτυχία που προσμένετε και επιθυμείτε.

 

Τί είναι όμως η επιτυχία;

Σίγουρα θα σκεφτείτε, ότι η επιτυχία είναι  προσωπική υπόθεση, ο ένας μπορεί να επιθυμεί να αποκτήσει μέσα σε αυτή την χρονιά περισσότερα χρήματα, υλικά αγαθά, ο άλλος μπορεί να επιθυμεί την φήμη, την διάκριση ενώ άλλος μπορεί να επιθυμεί απλά και μόνο να έχει υγεία, δύναμη, αγάπη και συντροφικότητα….  Πολλές φορές όμως παρασυρόμαστε και σκεφτόμαστε ότι η επιτυχία είναι κάτι πολύ μεγάλο, άπιαστο ή και ανέφικτο, χωρίς να έχουμε μπει καν στην προσπάθεια να διασαφηνίσουμε τον πραγματικό ορισμό της επιτυχίας, που δεν  είναι άλλος  από την ολοκληρωμένη πορεία του ανθρώπου που τον οδηγεί στην κατάκτηση ενός απόλυτα συγκεκριμένου στόχου. Η Αστρολογία, μας βοηθά ουσιαστικά, να πορευτούμε εύστοχα, προκειμένου να επιτύχουμε την κατάλληλη ισορροπία στη ζωή μας, η οποία και θα μας οδηγήσει στην επίτευξη των προσωπικών μας στόχων. Ο λόγος των άστρων, μας προετοιμάζει για το τί θα συναντήσουμε στο δρόμο μας, αλλά και τί πρέπει να προσέξουμε, αλλά και τι να αξιοποιήσουμε, προκειμένου να οδηγηθούμε στην πολυπόθητη κατάκτηση των στόχων μας.

 

Το 2020 είναι μία Ιστορική  και μεταμορφωτική Χρονιά, η οποία έρχεται για να φανερώσει και να εκδηλώσει σημάδια που ήδη μας έχουν δοθεί … Βρισκόμαστε στο τέλος μίας εποχής και στην έναρξη μίας νέας, η μετάβαση ωστόσο είναι ένα ταξίδι το οποίο μπορεί να μας φανεί αρκετά κουραστικό, ομιχλώδες, αποκαλυπτικό, δοκιμαστικό ή και αρκετά επίπονο. Το βέβαιο είναι ότι θα μας οδηγήσει στην αρχή μίας νέας εποχής …  Τα σημαντικά αστρολογικά φαινόμενα της χρονιάς είναι 12

 

  • 3 Νέοι Συνοδικοί Κύκλοι Πλανητών ( Κρόνου – Πλούτωνα, Δία-Πλούτωνα, Δία – Κρόνου)
  • 6 Εκλείψεις
  • Η είσοδος του Κρόνου στον Υδροχόο
  • Η αναδρομή της Αφροδίτης από το ζώδιο των Διδύμων
  • Η αναδρομή του Άρη από το ζώδιο του Κριού

 

Όλα αυτά τα αστρολογικά φαινόμενα, μας καταδεικνύουν ότι η έναρξη της νέας δεκαετίας σηματοδοτεί, την ριζική αναδιάρθρωση των συλλογικών πεποιθήσεων, αξιών και ιδανικών, αλλά και την ουσιαστική θεσμική κρατική / κυβερνητική αλλά και θρησκευτική επανατοποθέτηση.

 

11ο Βήμα: Το τέλος μίας εποχής

Το πρώτο βήμα του 2020, έγινε με την πρώτη Έκλειψη της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε στις 10/1 στην 20η μοίρα του Καρκίνου, ενώ 2 ημέρες αργότερα κορυφώθηκε η μεγαλειώδης σύνοδος Κρόνου Πλούτωνα. Ο Ιανουάριος λοιπόν, μπορεί να αποδοθεί ως ένας μήνας  που δηλώνει ξεκάθαρα το τέλος μίας εποχής, το οποίο και μας οδηγεί σε μεγάλους μετασχηματισμούς που αφορούν την Οικονομία,  την Κυβέρνηση –  Εξουσία- Πολιτική, τους Νόμους, τους Κανόνες, τις Παραδόσεις, τις Βασικές Υποδομές, την Γη το περιβάλλον.  Το πρώτο βήμα μας για το 2020 είναι να αναγνωρίσουμε ότι πολλές καταστάσεις γύρω μας τελειώνουν, κλείνουν, ολοκληρώνονται και η διαδικασία αυτή μας φέρνει ουσιαστικά σε επαφή με καλά κρυμμένες αλήθειες οι οποίες μας δίνουν το φως να αμφισβητήσουμε ή και να καταρρίψουμε οτιδήποτε είναι σαθρό, σάπιο, ή προβληματικό.

 

22ο Βήμα: Επαναδιαπραγματεύσεις και άρνηση αποδοχής πραγματικότητας

Ο Φεβρουάριος, είναι ο μήνας που μας κάνει να αισθανόμαστε ότι τα βήματα προς την επίτευξη των στόχων μας είναι ασταθή, αβέβαια. Στην πορεία αυτού του μήνα, χαρακτηριστικές θα είναι οι επανατοποθετήσεις, οι επαναδιαπραγματεύσεις, όπως γίνεται κάθε φορά κατόπιν μίας κρίσης ή και απώλειας. Δεν παύει όμως αυτό το μήνα, να γεννιέται το όνειρο, η ελπίδα, να ξυπνά η νοσταλγία, ενώ χαρακτηριστική κάποιες στιγμές θα είναι και άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας.

 

 

33ο Βήμα: Αφύπνιση και Συνειδητοποίηση

Οδηγούμαστε στο 3ο βήμα του 2020, όπου γίνεται το Μάρτιο και αφορά την κορύφωση του Στέλιουμ Άρη – Δία – Κρόνου – Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω.  Χαρακτηριστικά αυτό το μήνα θα είναι τα σκληρά γεγονότα σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο ανά τον κόσμο , τα οποία στην ουσία θα φέρουν την πλήρη  αφύπνιση και την συνειδητοποίηση της σκληρής πραγματικότητας. Κατά την διάρκεια αυτού του μήνα, γίνεται η πρόβα τζενεράλε της εισόδου του Κρόνου στον Υδροχόο στις 22/3 η οποία και μας δίνει μία πρώτη γεύση της αναδόμησης, ανάπτυξης και εξέλιξης ,  καινοτομίας και ανακάλυψης, σε τομείς που αφορούν την συλλογικότητα, την τεχνολογία, την έρευνα και όχι μόνο

 

44ο Βήμα: Επαναξιολογήσεις

Συνεχίζουμε στο 4ο βήμα της χρονιάς όπου γίνεται τον Απρίλιο, όπου έχουμε την κορύφωση του 2ου συνοδικού κύκλου, ανάμεσα στον Δία και τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Η σύνοδος Δία – Πλούτωνα που πραγματοποιείται  κάθε 30 χρόνια, θα κορυφωθεί σε 3 χρονικά διαστήματα αυτού του έτους, στις 5 Απριλίου, 30 Ιουνίου και 12 Νοεμβρίου. Σε αυτούς τους μήνες θα δούμε να διογκώνονται τα επεισόδια διαπλοκής, διαφθοράς,  όμως είναι και οι μήνες που όσοι έχουν κάνει κατάχρηση της δύναμης ή της εξουσίας τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με σκληρά επακόλουθα, ενώ όσοι βαδίζουν με ηθική, οργάνωση, δομή, δικαιοσύνη θα μπορέσουν πραγματικά να δουν ουσιαστική ανάπτυξη και εξέλιξη στη ζωή τους. Σε προσωπικό επίπεδο, είναι μία καλή ευκαιρία να μετασχηματίσουμε το σύστημα αξιών μας, ή και να φιλοσοφήσουμε, να  κατανοήσουμε ή και να ανακαλύψουμε βαθύτερες έννοιες γύρω από την επιστήμη, την θρησκεία, τον κόσμο. Σε αυτό το Βήμα της χρονιάς έκδηλα  θα είναι τα γεωφυσικά φαινόμενα, καθώς και τα επεισόδια στην γειτονική χώρα.

 

55ο Βήμα: Αλλαγή Προτεραιοτήτων

Το 5ο Βήμα της χρονιάς, αφορά την φαινομενική ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης από τις 13 Μαΐου στο ζώδιο των Διδύμων (η οποία και θα έχει διάρκεια ως τις 25/6, αλλά και την αλλαγή των Δεσμών Σελήνης στον Άξονα Διδύμου – Τοξότη (4/6). Σταδιακά από τον  Μάιο συνειδητοποιούμε ότι οι προτεραιότητές μας αλλάζουν, ο Βόρειος Δεσμός από τους Διδύμους αντικατοπτρίζει σε ποιο τομέα της ζωής μας θα έχουμε την εμπειρία για να κάνουμε προοδευτικά βήματα, δίνοντας έμφαση στον τομέα της επικοινωνίας (και ότι συνεπάγεται αυτού). Ο Νότιος δεσμός από τον Τοξότη, μας καταδεικνύει που ακριβώς θα χρειαστεί να κάνουμε αναπροσαρμογές προκειμένου να μην μείνουμε πίσω.  Δεν παύει όμως μέχρι και τον Ιούνιο, να διανύουμε μία περίοδο ουσιαστικής επαναξιολόγησης σε ζητήματα που συνδέονται με τα χρήματα και τα αισθήματα, χαρακτηριστικά ωστόσο θα είναι τα μπερδέματα, οι διχασμοί και οι επανατοποθετήσεις που θα εντείνουν αυτό το διάστημα την ανασφάλεια αλλά και την ανασυγκρότηση αξιών.

 

66ο & 7ο Βήμα:  Διαψεύσεις και Δοκιμασίες

Η Σεληνιακή Έκλειψη στις 5 Ιουνίου στην 15η μοίρα του Τοξότη  θα διογκώσει τις παραπάνω τάσεις, φέρνοντας ωστόσο και αρκετές διαψεύσεις, ενώ η Ηλιακή Έκλειψη ανήμερα του Θερινού Ηλιοστασίου στην μηδενική μοίρα του Καρκίνου, εγκαινιάζει ένα τρίμηνο καυτό διάστημα καλοκαιριού το οποίο θα δοκιμάσει βάσεις προσωπικές, αλλά και ζητήματα που συνδέονται με την πατρίδα. Στο 6ο βήμα της χρονιάς, σημαντικό είναι να διατηρούμε κατά νου πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, ενώ το 7ο βήμα μας θα είναι να παραδειγματιστούμε από καταστάσεις του χτες και να περιφρουρήσουμε ή αλλιώς ασφαλίσουμε τις σταθερές μας βάσεις. Κατά την διάρκεια του Ιουνίου παρατηρούνται οξυμένες μεταναστευτικές τάσεις αλλά και συνοριακές διεκδικήσεις οι οποίες εντείνονται στην πορεία της χρονιάς .

 

78ο Βήμα: Διαχειρίσου την Όξυνση γεγονότων

Οδηγούμαστε στο 8ο βήμα της χρονιάς,  το οποίο και αφορά την Έκλειψη Σελήνης που πραγματοποιείται στις 5 Ιουλίου στην 13η μοίρα του Αιγόκερω. Ο Ερμής κινείται ανάδρομος στο ζώδιο του Καρκίνου, ενώ ο Άρης έχει ήδη εισέλθει στο ζώδιο του Κριού. Ο Κρόνος έχει περάσει ξανά ανάδρομος στον Αιγόκερω ενώ ο Δίας και ο Πλούτωνας κορυφώνουν για μία ακόμα φορά την σύνοδό τους στο ίδιο ζώδιο αυτή τη φορά ανάδρομοι. Παρατηρούμε ενεργοποιημένο τον παρορμητικό σταυρό, αλλά και  όξυνση των ζητημάτων που ήδη έχουν εκδηλωθεί από τις αρχές του έτους, τα οποία θα αρχίσουν τώρα να μπαίνουν σε μία πιο γρήγορη αλλά και καταλυτική ροή.

 

89ο Βήμα: Μία αλλαγή που προσπαθεί να συμβεί

Το 9ο βήμα αυτής της χρονιάς γίνεται τον Αύγουστο, ο οποίος αναμένεται ότι σε αυτό το έτος δεν θα είναι μήνας ξεκούρασης, ανεμελιάς ή και χαλάρωσης, αλλά θα είναι πραγματικά ένας μήνας    δοκιμασιών σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Από την έναρξη του Αυγούστου και  την Πανσέληνο της 3ης Αυγούστου, κορυφώνονται τα ξαφνικά απρόβλεπτα γεγονότα που σοκάρουν, ανατρέπουν αλλά και δοκιμάζουν. Στην συνέχεια του Αυγούστου ο Άρης σε ορθή φορά από τον Κριό σχηματίζει τετράγωνο με Δία – Κρόνο – Πλούτωνα εντείνοντας το εμπόλεμο κλίμα το οποίο και θα κορυφωθεί την περίοδο του φθινοπώρου με την αναδρομή του Άρη. Μάχες εξουσίας, Δυναμικά Γεγονότα, Εκρηκτικότητα, Επιθετικότητα, ρήξεις,  και δοκιμασίες, μας δίνουν το μήνυμα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ότι διανύουμε μία περίοδο κρίσης, ή αλλιώς μίας αλλαγής που προσπαθεί να συμβεί ….

 

910ο Βήμα: Εμπόλεμες και εκρηκτικές καταστάσεις

Το 10ο Βήμα της χρονιάς, αφορά την αναδρομή του Άρη από το ζώδιο του Κριού που ξεκινά από τις 10/9 και ολοκληρώνεται στις 14/11. Ο Άρης είναι ο ενστικτώδης τρόπος αντίδρασης του ανθρώπου, είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την ενέργεια, την ορμή, την πρωτοβουλία, το θάρρος. Είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου του Κριού και από αυτή την θέση γίνεται ένας μαχητής που έχει το σθένος να αντιμετωπίσει αλλά και να πολεμήσει για κάθε κατάσταση. Κατά την περίοδο της αναδρομής του  καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που αφορούν το οριστικό κλείσιμο κύκλων. Βίαια περιστατικά ανά τον κόσμο, αλλά και ισχυρές δοκιμασίες στις ανθρώπινες σχέσεις και συνεργασίες κορυφώνονται σε αυτή τη περίοδο του φθινοπώρου, κάνοντας το κλίμα γύρω μας εμπόλεμο. Σε προσωπικό επίπεδο είναι καλό  να κατευνάσουμε τις παρορμητικές αλλά και εγωιστικές τάσεις για να αποφευχθούν ατυχήματα ή και απώλειες κάθε είδους.

 

1011ο Βήμα: Αποδοχή πραγματικότητας νέος τρόπος αντίληψης

Στο 11ο Βήμα της χρονιάς μπαίνουμε με την ολοκλήρωση της ανάδρομης πορείας του Άρη στον Κριό και οδηγούμαστε στην περίοδο των 2 τελευταίων Εκλείψεων του 2020, την Έκλειψη  Σελήνης στην 8η μοίρα Διδύμων στις 30/11 και την τελευταία Ηλιακή Έκλειψη του 2020 που γίνεται στις 14/12 στο ζώδιο του Τοξότη. Καθώς οδεύουμε στην «καρδιά» του Δεκέμβρη, καλούμαστε να αξιολογήσουμε συνειδητά τα βήματα που κάναμε στην πορεία του έτους,  να μάθουμε από τις προκλήσεις και τα εμπόδια, να αποδεχθούμε καταστάσεις, να υιοθετήσουμε έναν νέο τρόπο σκέψης και αντίληψης.

 

11+1 Βήμα: Νέα Αρχή

Τα 11 Βήματα μας στην πορεία του 2020, είναι δυναμικά, έντονα, μεταρρυθμιστικά, μεταβατικά πολλές φορές όμως και δύσκολα ή και επίπονα, για να οδηγηθούμε στο τέλος της χρονιάς, αλλά και της ομιλίας μου, με το τελευταίο ελπιδοφόρο βήμα, το οποίο μας οδηγεί στην αρχή μίας νέας εποχής, αλλά και μίας νέας 20ετίας. Στις 21 Δεκεμβρίου 2020 – Ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου- όπου έχουμε το νέο συνοδικό κύκλο Δία – Κρόνου αυτή τη φορά από το ζώδιο του Υδροχόου. Ο προηγούμενος συνοδικός κύκλος Δία – Κρόνου ήταν στις 28 Μαΐου 2020, με τον Ουρανό τότε από το ζώδιο του Υδροχόου να σχηματίζει την όψη τετραγώνου με Δία – Κρόνο.  Στο τέλος του 2020, η σύνοδος Δία – Κρόνου σχηματίζεται στο ζώδιο του Υδροχόου, ενώ παρατηρούμε και τον σχηματισμό τετραγώνου με τον Ουρανό όπου πλέον κινείται στο ζώδιο του Ταύρου.  Ο νέος συνοδικός κύκλος Δία – Κρόνου  θα φέρει  την αρχή μίας νέας εποχής,  όπου σταδιακά θα δούμε τον κόσμο μας να αλλάζει …  Ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, η οποία και θα διεισδύσει ακόμα περισσότερο στην ζωή μας αλλάζοντας  την καθημερινότητα, τις συνήθειες μας, τη σχέση μας με το χρήμα, τις αξίες μας… Σπουδαίες θα είναι οι ανακαλύψεις, οι εφευρέσεις αλλά και η ολοκλήρωση σημαντικών ερευνών που θα δώσουν λύση σε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Χαρακτηριστικοί θα είναι και οι αγώνες για την  κοινωνική δικαιοσύνη, η θέσπιση νέων νόμων καθώς και η αλλαγή της συλλογικής συνείδησης.

 

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τα βήματα του 2020 συγκροτημένα, οργανωμένα, με πειθαρχία, επιμονή, σκληρή δουλειά, αξιοποιώντας όλο το δυναμικό μας για να οδηγηθούμε σε ένα τέλος, που θα φέρει μία νέα αρχή!

Προηγούμενο άρθροΤο Αστρολογικό Δελτίο της Εβδομάδας 17-23 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο άρθροΑνάδρομος Ερμής 17 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου 2020
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here