Widgets Magazine

Μία σχέση χωρίς εμπιστοσύνη, είσαι σαν ένα αυτοκίνητο χωρίς βενζίνη… Μπορείς να μείνεις όση ώρα θες μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά δεν επρόκειτο να σε οδηγήσει πουθενά …

«Εμπιστοσύνη στις σχέσεις» ένα κεφάλαιο δύσκολο, όπου έχουν γραφτεί χιλιόμετρα, ενώ έχουν χυθεί πολλά δάκρυα κάθε φορά που αυτή η τόσο σπουδαία αξία των σχέσεων κλονίστηκε…  Η διατήρηση μίας σχέσης (οποιασδήποτε μορφής) η οποία και δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω στα γερά θεμέλια της εμπιστοσύνης, είναι εξ’ αρχής καταδικασμένη, με σύντομη ημερομηνία λήξης …. Τι γίνεται όμως όταν οι προσπάθειες για την κατάκτηση της εμπιστοσύνης,  πέφτουν στο βρόντο;  Τι λάθος κάνεις και πώς θα έπρεπε να χειριστείς την κατάσταση ώστε οι σχέσεις σου να στηριχτούν  πάνω στα γερά θεμέλια της αμοιβαίας εμπιστοσύνης;  Ακολούθησε τα παρακάτω tips που θα σε βοηθήσουν να μπορέσεις σταδιακά να αναπτύξεις την εμπιστοσύνη σε κάθε σχέση σου….

Εμπιστέψου τον εαυτό σου…

Πρώτο βήμα ίσως και πιο δύσκολο είναι να μάθεις να εμπιστεύεσαι εσύ τον ίδιο σου τον εαυτό … Αναγνώρισε τις ιδιότητές σου, τα δυνατά και αδύναμα σημεία σου,   μάθε περισσότερο «εσένα» και  «δούλεψε» λίγο παραπάνω στα σημεία που θέλεις να βελτιώσεις! Προσπάθησε να αναπτύξεις όσο περισσότερο μπορείς την αυτοπεποίθησή σου! Σκέψου ότι δεν είναι εφικτό να κερδίσεις την εμπιστοσύνη ενός ανθρώπου, εφόσον εσύ ο ίδιος δεν έχεις καταφέρει να εμπιστευτείς τον ίδιο σου τον εαυτό ! Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα για να κατανοήσεις τι εννοώ:

Παράδειγμα:

Υπάρχουν δύο υποψήφιοι που θα περάσουν από συνέντευξη προκειμένου να μπορέσουν να προσληφθούν σε μία εταιρεία.

1ος Υποψήφιος: Διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα και τις γνώσεις, έχει ένα πολύ καλό βιογραφικό, αλλά στην συνέντευξη είναι αντιληπτό, ότι δεν διακατέχεται από σιγουριά και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του.

2ος Υποψήφιος: Έχει εξίσου όλα τα απαραίτητα προσόντα και τις γνώσεις, δεν έχει εργασιακή εμπειρία σε κάτι αντίστοιχο,  όμως με τον τρόπο που επικοινωνεί εκφράζει το μεράκι του, τον δυναμισμό του και την δίψα του να εξελιχθεί! Έχει την σιγουριά και την εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και πιστεύει ότι μέσα από αυτή την εργασία θα μπορέσει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό!

Ο δεύτερος υποψήφιος κατάφερε με την σιγουριά και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στις δυνάμεις του, να κερδίσει στην συνέχεια την εμπιστοσύνη του εργοδότη του … Γιατί για να αναγνωριστείς, πρέπει να αναγνωρίσεις όπως και για να σε εμπιστευτούν πρέπει πρώτα να εμπιστευτείς! Αντίστοιχα παραδείγματα μπορούμε να συναντήσουμε και στις αισθηματικές σχέσεις, αρκεί να θυμηθούμε παλιότερες ερωτικές μας επιλογές …

Δώσε εμπιστοσύνη….

Κάποια στιγμή μία φίλη,  με ρώτησε απεγνωσμένη : «ότι και να κάνω ότι και να πω,  ο σύντροφος μου δεν με εμπιστεύεται, τι να κάνω ποια»; Το πρώτο πράγμα που την ρώτησα ήταν τόσο απλό : «Εσύ τον εμπιστεύεσαι»; Δεν απάντησε άμεσα, το σκεφτόταν,  και στην συνέχεια λέει: «Όχι όμως εγώ πώς να τον εμπιστευτώ, αφού πριν λίγους μήνες μου έλεγε ότι το βράδυ θα μείνει σπίτι και εντέλει βγήκε για μπύρες με τους φίλους του»…. Τα παράπονα, τα παραπτώματα, οι φόβοι και οι ατέλειες πάντα θα υπάρχουν στις ανθρώπινες σχέσεις… Δεν γίνεται όμως να αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη, αν και τα δύο μέρη μίας σχέσης δεν προσπαθήσουν συνειδητά για να την κερδίσουν!  Το «αρνούμαι να σε εμπιστευτώ» έχει ως αμυντικό αποτέλεσμα το  «ούτε εγώ σε εμπιστεύομαι» και οι συνέπειες τις περισσότερες φορές είναι ψυχοφθόρες.

Τήρησε το λόγο σου

Υπάρχουν άνθρωποι που ο λόγος τους είναι συμβόλαιο, ενώ σε άλλους ανθρώπους ισχύει το «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι»! Σε μία «αναμέτρηση» για το ποιος θα κερδίσει την εμπιστοσύνη,  ο «νικητής» είναι σίγουρα αυτός ο οποίος καταφέρνει να παραμείνει σταθερός στα λόγια του και στις  αποφάσεις του! Και αν είναι στην φύση σου,  να λες πάνω στον αυθορμητισμό και στον ενθουσιασμό σου, μεγάλα λόγια που λίγο μετά τα ξεχνάς ή δεν μπορείς να τα κάνεις πραγματικότητα, αναγνώρισε την αδυναμία σου και δούλεψε πάνω σε αυτή, προκειμένου σταδιακά να την βελτιώσεις!

Όλα είναι θέμα επικοινωνίας

Τι σχέση έχει η εμπιστοσύνη με την επικοινωνία; Δύο άνθρωποι που μπορούν να μοιράζονται εποικοδομητικά τις σκέψεις τους, έχουν μάθει να ακούνε, να κατανοούν αυτά που θέλει κάποιος να πει και όχι αυτά που νομίζουν ότι θέλει να πει …Δίνουν προσοχή στα λόγια  και μιλούν ανοιχτά, δίχως υπεκφυγές, ντροπές, φόβους και αδυναμίες! Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο  αναπτύσσεται και η εμπιστοσύνη στη σχέση τους! Για θυμήσου όλες εκείνες τις φορές, που παρεξήγησες τα λόγια που άκουσες, πολύ απλά γιατί βιαζόσουν να σκεφτείς την απάντηση; Να σου θυμήσου και όλες εκείνες τις φορές που δεν έδωσες καμία βαρύτητα σε όλα όσα άκουσες και στην συνέχεια ένιωσες ότι προδόθηκες, πολύ απλά γιατί δεν ιεράρχησες σωστά την πληροφορία που σου δόθηκε κατά την διάρκεια της επικοινωνίας σου με έναν άνθρωπο!  Επικοινώνησε αυθόρμητα, ειλικρινά, δείξε προσοχή στα λόγια τα δικά σου, αλλά και στα λόγια του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου … και η εμπιστοσύνη θα αρχίσει να αναπτύσσεται!

Λύσε γρήγορα τις διαφωνίες

Δεν υπάρχει σχέση ή ακόμα και συνεργασία χωρίς να υπάρχουν διαφωνίες. Κάθε άνθρωπος έχει την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και είναι αναμενόμενο ότι δεν γίνεται να συμφωνούμε πάντα σε όλα!  Όποια και να είναι η διαφωνία που προκύπτει με τους φίλους, την οικογένεια, τον σύντροφο ή και τους συνεργάτες μην αφήνεις τον χρόνο να περνά, δίχως να κουβεντιάσεις και να λύσεις το ζήτημα που προέκυψε μεταξύ σας. Τι σχέση έχει αυτό με την εμπιστοσύνη; Η γρήγορη λύση των διαφωνιών, βοηθά στο να μην γίνονται παρεξηγήσεις, παρανοήσεις αλλά και … απογοητεύσεις!

Δώσε χρόνο …

Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις πραγματικά την εμπιστοσύνη ενός ανθρώπου … ο χρόνος είναι πραγματικά το «κλειδί» το οποίο θα σε βοηθήσει να σε εμπιστευτούν και να εμπιστευτείς!

Πώς θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη σε κάθε ζώδιο;

Κριός: Δείξε αυθορμητισμό και ειλικρίνεια, να είσαι ο εαυτός σου και θα εκτιμηθεί!

Ταύρος: Αφιέρωσε χρόνο και δείξε σταθερότητα στις απόψεις και στα λόγια σου!

Δίδυμος: Κέρδισε την εμπιστοσύνη του Διδύμου, μέσα από την σωστή και εποικοδομητική επικοινωνία σου μαζί του! Για να σε εμπιστευτεί, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.

Καρκίνος: Δείξε του εμπιστοσύνη, αφήνοντας περιθώρια ανοχής στην δική του καχυποψία, μέχρι να νιώσει ασφαλής και σίγουρος μαζί σου!

Λέων: Αφιερώνοντας την αποκλειστικότητά σου, δείχνοντας  του , τον θαυμασμό και  την εμπιστοσύνη σου! Σημαντικό είναι να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις από το Λέοντα….

Παρθένος: Δώσε προσοχή στην λεπτομέρεια, γιατί για έναν Παρθένο αυτό είναι μόνο το στοιχείο που κάνει την διαφορά! Άκουσε με προσοχή τα λόγια του και πες «όχι» στις πρόχειρες επικοινωνίες …

Ζυγός:  Η «ενότητα» είναι  ο τρόπος που θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη του Ζυγού. Η ισχύς εν τη ενώσει είναι το ρητό που πρεσβεύει ι  το ζώδιο της συντροφικότητας όπου μόνο μέσα από την ένωση αποκτά εμπιστοσύνη.

Σκορπιός: Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη ενός Σκορπιού, γιατί ακόμα και αν τα καταφέρεις, πολύ εύκολα και γρήγορα (χωρίς και σπουδαίο λόγο, μπορεί να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του)! Θα σε εμπιστευτεί αν διαπιστώσει πως παρόλες τις αντιξοότητες, ακολουθείς πιστά και ολοκληρωτικά αυτόν, αλλά και όλες του τις επιθυμίες.

Τοξότης:  Άκουσε με περισσότερη προσοχή τα λόγια του, χωρίς να μπαίνεις σε διαδικασία αμφισβητήσεων … Άφησε στον Τοξότη τα περιθώρια να είναι ο εαυτός του και … θα σε εμπιστευτεί !

Αιγόκερως: Τήρησε το λόγο σου … ακριβώς αυτή είναι η συμβουλή αν θέλεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη ενός Αιγόκερου ο οποίος επιδιώκει την οργάνωση στα πάντα, ακόμα και στις σχέσεις του!

Υδροχόος:  Όποια μορφή και να έχει η σχέση σου με τον Υδροχόο, είναι σημαντικό να κερδίσεις την φιλία του! Θα σε εμπιστευτεί εφόσον του αποδείξεις ότι είσαι το πιστό του φιλαράκι που τον αποδέχεται ακριβώς έτσι όπως είναι!

Ιχθύς: Ο Ιχθύς  μπορεί να σου δείξει εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή που θα σε γνωρίσει… κάτι που στην ουσία όμως δεν θα υφίσταται! Ίσως με αυτό τον τρόπο καταφέρνει ο ίδιος να κερδίσει πρώτα την δική σου εμπιστοσύνη … Εσύ τι πρέπει να κάνεις για να σε εμπιστευτεί; Απέδειξε με πράξεις τις διαθέσεις σου!

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΤα ζώδια στο σινεμά
Επόμενο άρθροΟι αστρολογικές προβλέψεις της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου 2017
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here