Widgets Magazine

Δεν ξέρει τη δύναμή του αυτός που δεν έχει γνωρίσει δυσκολίες – Ben Johnson

 

Ποιος είπε ότι η ζωή είναι εύκολη και μόνο με χαμόγελα και όμορφες στιγμές; Η ζωή έχει δοκιμασίες, προκλήσεις, εμπόδια και προβλήματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε και να πάρουμε τα μαθήματά μας από αυτά! Μέσα από τις δυσκολίες της ζωής , ανακαλύπτουμε στοιχεία της προσωπικότητάς μας που αγνοούσαμε, ενώ τότε είναι που αναγνωρίζουμε το πόση μεγάλη δύναμη κρύβουμε μέσα μας.   Στο συγκεκριμένο χαλαρό και ανάλαφρο άρθρο, σας γράφω με ποιο τρόπο αντιδρά κάθε ζώδιο μπροστά σε μία δυσκολία της ζωής, ποιες είναι οι σκέψεις, οι αντιδράσεις και οι συμπεριφορές που εκδηλώνει ότι βρίσκεται σε μία κρίσιμη κατάσταση. Διαβάστε το ζώδιο σας , αλλά και το ζώδιο που έχετε τον Άρη στο ωροσκόπιο σας και αναγνωρίστε τα δικά σας χαρακτηριστικά!

 

 

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός όταν βιώνει μία δύσκολη κατάσταση, είναι έτοιμος να δώσει την δική του μάχη για να ξεπεράσει τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο του. Οι δυσκολίες της ζωής τον κάνουν πιο επιθετικό, αλλά και δυναμικό, δεν παύει όμως πολλές φορές όταν περνά μία προβληματική κατάσταση να εκφράζει θυμό και οργή, εκδηλώνοντας μία άρνηση για βοήθεια ή στήριξη από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.  Σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής ο Κριός δεν χάνει το θάρρος, την πυγμή του και την ετοιμότητά του να πάρει πρωτοβουλίες και να δράσει άμεσα!

 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος όταν βιώνει μία δύσκολη κατάσταση, καταφέρνει και διατηρεί την υπομονή και την ψυχραιμία του, αφήνοντας τον χρόνο να επουλώσει τις πληγές. Έχει τους δικούς του αργούς ρυθμούς για να συνειδητοποιήσει μία κατάσταση, να σκεφτεί όλες τις παραμέτρους και να πάρει καθοριστικές αποφάσεις που αφορούν την δική του πορεία στην κατάσταση που βιώνει.  Στις δυσκολίες ο Ταύρος θα προστατεύσει αυτό που του ανήκει, αυτό που αγαπά και βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του! Δεν έχει την άνεση να προσαρμόζεται με ευκολία σε νέα δεδομένα, έτσι οι δυσκολίες πολλές φορές τον αποσυντονίζουν και τον κρατούν πίσω, για το λόγο ότι πολλές φορές αρνείται να προχωρήσει παρακάτω.

 

ΔΙΔΥΜΟΣ

Όταν ένας Δίδυμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία δυσκολία της ζωής,  εκφράζει έντονη νευρικότητα ενώ μπορεί να γίνει αρκετά καυστικός και οξύθυμος με τα λόγια του! Σκέφτεται πάντα όλες τις εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει και να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει στη ζωή του και δεν διστάζει να ανοιχτεί  και να εκφράσει τις σκέψεις του, τα συναισθήματά του αλλά και τις κινήσεις που θα ακολουθήσει. Το θετικό στοιχείο με τον Δίδυμο, είναι ότι μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να εφαρμόσει αποφάσεις στη ζωή του, ενώ προσαρμόζεται πολύ γρήγορα σε νέα δεδομένα. Το γεγονός αυτό τον βοηθά να μπορεί να αντιμετωπίζει πιο εύκολα και γρήγορα τα προβλήματα της ζωής.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι ένας άνθρωπος με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, αλλά και με μεγάλα ψυχικά αποθέματα…. Παρόλες τις ευαισθησίες του θα βρει το σθένος να δώσει τον αγώνα του και να αντέξει στις δυσκολίες που περνά. Όταν ο Καρκίνος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία δύσκολη κατάσταση, θα κλάψει, θα απελπιστεί, θα αναζητήσει την συμπαράσταση της οικογένειας, θα παραλληλίσει το γεγονός που ζει με μία κατάσταση του παρελθόντος … Είναι βέβαιο όμως ότι θα βρει το ψυχικό κουράγιο να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που βιώνει, σίγουρα όμως δεν θα ξεχάσει ποτέ του την δυσκολία που πέρασε, αλλά και πώς ένιωσε κατά την διάρκεια που την βίωνε.

 

ΛΕΩΝ

Οι δυσκολίες της ζωής δύσκολα θα κάνουν έναν Λέοντα να χάσει το χαμόγελο και την λάμψη του! Όταν το Λιοντάρι βιώνει κάποιο σημαντικό πρόβλημα,  μπορεί να γίνει αρκετά υπερβολικός στις σκέψεις, στα συναισθήματα και στην συμπεριφορά του, μεγαλοποιώντας πολλές φορές τις καταστάσεις. Δύσκολα θα ομολογήσει στους γύρω του την αδυναμία και το πρόβλημά του,  αφενός γιατί δεν θέλει να δώσει δικαιώματα, αφετέρου είναι αρκετά περήφανος για να το κάνει! Ο Λέοντας στηρίζεται πάντα γερά στα πόδια του και ξεπερνά τις δυσκολίες, εμπιστευόμενος τον εαυτό του και τις δυνάμεις του, το χρωστά στον εαυτό του να το κάνει άλλωστε …

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα,  μπαίνει στην διαδικασία της λεπτομερούς ανάλυσης , μία διαδικασία που σίγουρα του προκαλεί έντονο άγχος και νευρικότητα. Αναζητά να βρει τι έγινε, πώς έγινε, γιατί έγινε, ποιος έχει μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που βιώνει, πολύ γρήγορα όμως θα εργαστεί με όσο κόπο και προσπάθεια απαιτείται για να ξεπεράσει το πρόβλημα. Αρκετές από τις δυσκολίες και τα προβλήματα που βιώνει ένας Παρθένος, δεν αφορούν αποκλειστικά τον ίδιο , αλλά πρόσωπα του περιβάλλοντός του. Ως ζώδιο της “υπηρεσίας” είναι ένα άτομο που πάντα θα τρέξει για να εξυπηρετήσει και να βοηθήσει έμπρακτα τους δικούς του ανθρώπους και τα προβλήματά τους γίνονται και δικά του …

 

ΖΥΓΟΣ

Όταν ο Ζυγός βρίσκεται στο σταυροδρόμι μίας δυσκολίας,  προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες και δεν βιάζεται να κάνει κινήσεις ή να πάρει αποφάσεις που αργότερα θα μετανιώσει. Αναζητά πάντα την γνώμη των ανθρώπων που τον συντροφεύουν,  δυσκολεύεται να αποφασίσει και αμφιταλαντεύεται για το ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να ξεπεράσει ένα εμπόδιο.  Όταν βιώνει μία δυσκολία, συχνά εκδηλώνει ανασφάλεια, αδυναμία και αποφεύγει ο ίδιος να βρεθεί κατά μέτωπο με το πρόβλημα. Ζητούμενό  του;  Να μην αδικήσει, αλλά και να μην αδικηθεί … Άθελα του όμως χάνει πολύτιμο χρόνο και στηρίζεται πολύ στην γνώμη και την παρότρυνση των ανθρώπων που τον συντροφεύουν, με αποτέλεσμα συχνά να μετανιώνει.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός γνωρίζει πολύ καλά και αποδέχεται το γεγονός, ότι η ζωή είναι γεμάτη από δυσκολίες και προκλήσεις. Παραμένει πάντα στο ύψος των περιστάσεων και μάλιστα είναι αρκετά προνοητικός (αλλά και καχύποπτος θα έλεγα), γεγονός που τον βοηθά να διακρίνει  το πρόβλημα ή την δυσκολία, πολύ πριν εκδηλωθεί. Δεν χάνει το κουράγιο του, μάχεται ολοκληρωτικά  και με όλη την δύναμη της ψυχής του για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που εμφανίζονται στο διάβα του. Μάλιστα, ο ίδιος δεν διστάζει να κάνει και ριζικές αλλαγές στη ζωή του, προκειμένου να αντιμετωπίσει και να λύσει μία δύσκολη κατάσταση που βιώνει.  Η εσωστρέφειά του δεν του επιτρέπει να εκφράζει και να μοιράζεται εύκολα τις δυσκολίες που περνά, αυτό είναι κάτι που το κάνει συνήθως μόλις επιλύσει ένα πρόβλημα, τότε είναι που θα το κουβεντιάσει, μόνο με τους δικούς του ανθρώπους.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Κάθε δυσκολία της ζωής, για τον Τοξότη είναι μία μοναδική εμπειρία, που προσφέρει ένα σημαντικό μάθημα για την πορεία και την εξέλιξη. Τις στιγμές που βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποια σπουδαία πρόκληση της ζωής,  φιλοσοφεί τις καταστάσεις, δεν χάνει την αισιοδοξία του και θέτει στόχους… Αρκετές στιγμές βιάζεται να δει αποτελέσματα, χάνει την υπομονή του και λειτουργεί αρκετά επιπόλαια μπροστά σε ένα πρόβλημα. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, δεν μετανιώνει για τα λάθη του, γιατί και αυτά του έδωσαν μαθήματα. Ο Τοξότης έχει την ευκολία να προσαρμόζεται  πολύ γρήγορα και να ξεπερνά αρκετά εύκολα κάθε κατάσταση.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δυσκολίες είναι αναπόφευκτες στη ζωή και για να ξεπεραστούν  χρειάζεται  κόπο και προσπάθεια.  Όταν λοιπόν ένας Αιγόκερως βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σημαντικό πρόβλημα,   εκλογικεύει τις καταστάσεις , παραμένει αγέρωχος και θέτει τους όρους, τα όρια και τους κανόνες του, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην δυσκολία που περνά.  Αφήνει στην άκρη το συναίσθημα και φροντίζει εντελώς λογικά να κρίνει τις καταστάσεις και να θέσει ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο δράσης! Ποτέ δεν θα επιλέξει τον εύκολο δρόμο για να λύσει ένα πρόβλημα, ο Αιγόκερως προτιμά να του πάρει περισσότερο χρόνο ή να κουραστεί πολύ παραπάνω, αρκεί να  δει πρόοδο στη ζωή του!

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος ξεπερνά τις δυσκολίες της ζωής, με καλή παρέα, με την συντροφιά των φίλων του που μπορούν να απαλύνουν κάθε πόνο και στεναχώρια του!  Η κοινωνική του ζωή τον βοηθά να είναι πάντα ενεργός , δραστήριος αλλά και αισιόδοξος… Υπάρχουν όμως και στιγμές της ζωής του που τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα, που ο Υδροχόος το μόνο που επιθυμεί να κάνει, είναι να απελευθερωθεί από αυτά… Τότε είναι που οι αντιδράσεις του γίνονται αρκετά απρόβλεπτες, σπασμωδικές, επαναστατικές αλλά και αρκετά εκκεντρικές.  Οι κοντινοί του άνθρωποι γνωρίζουν καλά  πως όταν ο Υδροχόος τους αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, αυτό που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνουν, είναι να δίνουν τις υποδείξεις τους.

 

ΙΧΘΥΣ

Ο προβληματισμένος Ιχθύς, όταν  βρίσκεται αντιμέτωπος με μία δυσκολία της ζωής,  προσπαθεί να  δραπετεύσει από τον κόσμο της πραγματικότητας, στον κόσμο της φαντασίας του … Πολλές φορές παραβλέπει το πρόβλημα παριστάνοντας ότι όλα είναι καλά. Υπάρχουν όμως και αυτές οι στιγμές που είναι τόσο «βυθισμένος» στα όνειρα του, που δυσκολεύεται να διακρίνει και να αποδεχθεί την δυσκολία που περνά.  Ο Ιχθύς λοιπόν πολλές φορές βρίσκεται στην άρνηση του προβλήματος,  μέχρι να ταραχτούν για τα καλά τα λιμνάζοντα ύδατα και να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να κάνει άμεσους και γρήγορους ελιγμούς για να ξεπεράσει την όποια κατάσταση.

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΑστρολογικό Δελτίο Αυγούστου 2018
Επόμενο άρθροΗ Αφροδίτη στο Ζυγό από 7 Αυγούστου: Ώρα να τονώσουμε τις σχέσεις μας
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here