Widgets Magazine

Φτάσαμε στην τελευταία Πανσέληνο για το 2018, η οποία έχει άρωμα Χριστουγέννων και έρχεται για να αγγίξει μία ευαίσθητη χορδή της ψυχής μας, δίνοντας σημαντική ώθηση για να εκπληρώσουμε  τα σχέδια και τα ζητούμενα της καρδιάς μας.  Δεν θα λείψει το αίσθημα της νοσταλγίας, της αναπόλησης, ή ακόμα και της πικρίας εξαιτίας αδιέξοδων καταστάσεων της χρονιάς που πέρασε …. Το Φεγγάρι αυτό όμως έρχεται για να ρίξει φως στα ζητούμενα της ψυχής μας, γεγονός που θα μας βοηθήσει σε εποικοδομητικές αλλαγές που θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματική αγάπη!

Η Πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 22 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:48, αυτή την φορά από το ζώδιο του Καρκίνου και πιο συγκεκριμένα στην 0ο49’ του ζωδίου. Σε αυτή την χρονική περίοδο κορυφώνονται γεγονότα των οποίων η έναρξη έγινε με τη Νέα Σελήνη που προηγήθηκε στο ζώδιο του Τοξότη στις 7 Δεκεμβρίου.

Ποια ζώδια επηρεάζονται

Τα ζώδια που δέχονται άμεση επιρροή από την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου (όπου παρακάτω θα αναλυθεί η ερμηνεία αυτού του φεγγαριού), είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του 1ου δεκαημέρου, ιδιαίτερα όμως για όσους έχουν γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του ζωδίου τους. Επιρροή όμως δέχονται και οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες των 2 τελευταίων ημερών.

 

Ερμηνεύοντας την Πανσέληνο Δεκεμβρίου

Η τελευταία Πανσέληνος της Χρονιάς πραγματοποιείται την ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου, δηλαδή την ημέρα που ο Ήλιος διέρχεται στον γήινο εκπρόσωπο του Παρορμητικού Σταυρού τον Αιγόκερω, εγκαινιάζοντας επίσημα το τρίμηνο της Χειμερινής Περιόδου. Την ίδια ημέρα η Σελήνη κινείται στο ζώδιο της Κυριαρχίας της τον Καρκίνο, σχηματίζοντας την όψη αντίθεσης με τον Ήλιο.  Σε αυτή την χρονική περίοδο το ενδιαφέρον μας είναι στραμμένο σε υποθέσεις που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, την προσωπική ζωή (τις οικείες υποθέσεις) την πατρίδα, τις ρίζες, τις παραδόσεις. Οι ευαισθησίες είναι αρκετά πιο τονισμένες, η ανάγκη για θαλπωρή και ζεστασιά στις σχέσεις είναι διάχυτη, ενώ δεν λείπει και το αίσθημα της νοσταλγίας ή των αναμνήσεων που προκαλούν τις ημέρες κοντά στο Φεγγάρι πολύ ιδιαίτερες συγκινήσεις, ικανές αυτή τη χρονιά να μας οδηγήσουν και σε συναισθηματικές συνειδητοποιήσεις αλλά και εκδηλώσεις που θα παραμερίσουν κάθε εγωιστικό στοιχείο.

Στην Πανσέληνο του Δεκεμβρίου παρατηρούμε την θετική συμμετοχή του Ουρανού με τα Φώτα (Με Ήλιο και Σελήνη), μπορούμε λοιπόν να αναμένουμε ευχάριστες εκπλήξεις, ενδιαφέρουσες αλλαγές, συναισθηματικό αυθορμητισμό,  ενώ οι μέρες που ανοίγονται μπροστά μας θα βοηθήσουν και την συναισθηματική απελευθέρωση από τις “πληγές” του παρελθόντος…. Αναφέρομαι σε “πληγές” του παρελθόντος, γιατί στον χάρτη αυτής της Πανσέληνου παρατηρούμε και ένα Ταυ- Τετράγωνο ανάμεσα σε Ήλιο – Σελήνη και Χείρωνα.  Οι μέρες κοντά στο φεγγάρι μας βοηθούν να εντοπίσουμε, να αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε γεγονότα και εμπειρίες που τραυμάτισαν την ψυχή μας στο παρελθόν,βρίσκοντας την διέξοδο που θα μας βοηθήσει να ανανεωθούμε κάνοντας μία σπουδαία αλλαγή!

Την ημέρα της Πανσέληνου παρατηρούμε και την Αφροδίτη από το ζώδιο του Σκορπιού να σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Δεν λείπουν λοιπόν στις ημέρες κοντά στο Φεγγάρι και τα ρομαντικά ειδύλλια, οι εκδηλώσεις αγάπης, η ικανοποίηση και εκπλήρωση ονείρων και σχεδίων, αυτή η τάση ωστόσο είναι πιο κυρίαρχη για όσους έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Ταύρου, της Παρθένου, του Αιγόκερω και του Καρκίνου, Σκορπιού Ιχθύ του 2ου δεκαημέρου.

Η σύνοδος του Ερμή με τον Δία από το ζώδιο του Τοξότη, εντείνει το πνεύμα της αισιοδοξίας, παρακινεί σε αρκετές κοινωνικές επαφές και ενδιαφέρουσες γνωριμίες ενώ δεν θα λείψουν και οι “τυχερές” προτάσεις και ειδήσεις που θα προκαλέσουν ενθουσιασμό. Αυτή η τάση θα είναι πιο κυρίαρχη για τους Κριούς, Λέοντες, Τοξότες και τους Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους του 1ου δεκαημέρου.

Ολοκληρώνοντας την γενική ερμηνεία του φαινομένου, θα θελα να σας σημειώσω για το τέλος ότι η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου θα μπορέσει εντέλει να φέρει την φήμη, την αναγνώριση, την ανάδειξη, την ενδυνάμωση αλλά και τον “πλούτο” σε όσους επηρεάζονται άμεσα από το φαινόμενο (Η Πανσέληνος βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Δία – Πλούτωνα) με την βασική προϋπόθεση να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει  ο φανατισμός και η υπερβολή.

 

Η συμβουλή με αυτή την Πανσέληνο

Άκουσε την καρδιά σου, αναγνώρισε και αποδέξου τις καταστάσεις που σε πλήγωσαν, μην μένεις όμως εγκλωβισμένος στις θύμησες τους χτες, επέλεξε τώρα να κάνεις μέσα σου την αλλαγή εκείνη που θα σε απελευθερώσει από κάθε τι δυσλειτουργικό.  Ακολούθησε το ένστικτό σου που μπορεί πραγματικά αυτό το διάστημα να σε φέρει στο επιθυμητό σημείο .. Δείξε άνευ όρων την αγάπη σου, χωρίς όρια, κανόνες, προσδοκίες, επιθυμίες για αντάλλαγμα και να θυμάσαι ότι η ανιδιοτελής προσφορά αγάπης, πάντα ανταμείβεται, προπάντων όμως σε ολοκληρώνει, σου δίνει δύναμη και σε κάνει καλύτερο άνθρωπο!

 

Προβλέψεις για κάθε ζώδιο

 

Κριός: Συναισθηματικές Συγκινήσεις

Το διάστημα αυτό κορυφώνονται εξελίξεις που μπορεί για την ώρα να σου προκαλούν έντονο συναισθηματικό αναβρασμό, σε βοηθούν ωστόσο να μπορέσεις να αναπτύξεις νέα σχέδια και να κάνεις ένα ουσιαστικό νέο ξεκίνημα. Τις ημέρες κοντά στο φεγγάρι, σου δίνεται η ευκαιρία να αναζωπυρώσεις οικογενειακές σχέσεις, να καλύψεις κενά του παρελθόντος ξεπερνώντας πικρίες, να εκφράσεις περισσότερο τα συναισθήματά σου, εκδηλώνοντας περισσότερο τις ευαισθησίες σου που έως τώρα τις συγκρατούσες… Με μεγαλύτερη άνεση στα οικονομικά, αλλά και πιο ενισχυμένο το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης στον εαυτό σου, μπορείς να προσμένεις ζεστά και οικογενειακά Χριστούγεννα.

 

Ταύρος:  Επικοινωνιακές Χριστουγεννιάτικες Εκπλήξεις

Με την Πανσέληνο από το ζώδιο του Καρκίνου, οι μέρες σου γεμίζουν ειδήσεις, μηνύματα, επικοινωνίες, όπου έχουν άρωμα παρελθόντος ή που ξυπνούν στο μυαλό σου αναμνήσεις του χτες που σε γεμίζουν συναισθήματα.  Δεν λείπουν οι ευκαιρίες για μία νέα γνωριμία, ή ακόμα και για μία είδηση που θα αποτελέσει για σένα την έκπληξη αυτών των Χριστουγέννων. Οι Σχέσεις σου αναζωπυρώνονται ενώ εκπληρώνονται και κάποιες βαθύτερες επιθυμίες σου ιδιαίτερα αν έχει γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο.

 

Δίδυμος : Χριστουγεννιάτικες Σπατάλες και Υπερβολές

Τα Χριστούγεννα ομολογουμένως είναι μία απαιτητική περίοδος από πλευράς οικονομικών και οι μέρες κοντά σε αυτό το Φεγγάρι, φέρνουν παραπάνω έξοδα, που πιθανότατα αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, τους οικείους ανθρώπους… Ωστόσο δεν θα σου είναι εύκολο να συγκρατήσεις και εσύ από την πλευρά σου τις ημέρες αυτές τα συναισθήματά σου έτσι εύκολα μπορείς να παρασυρθείς σε σπατάλες.  Το ευχάριστο των ημερών είναι ότι αφενός διακρίνεσαι από την κοινωνικότητα και την εξωστρέφειά σου, αφετέρου οι σχέσεις που σε πλαισιώνουν σου προσφέρουν διεξόδους χαράς. Δεν λείπουν όμως και οι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες και σχέσεις που θα προσφέρουν μία σημαντική ανανέωση.

 

Καρκίνος: Συναισθηματικό Κρεσέντο & Χριστουγεννιάτικες Εκπλήξεις

Η Πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στο δικό σου ζώδιο δημιουργώντας ένα μεθυστικό κρεσέντο συναισθημάτων, το οποίο όμως αυτή την φορά θα το απολαύσεις. Με αυτό το φεγγάρι μπορείς να απεμπλακείς από ιστορίες του παρελθόντος που σε πίκραναν και άφησαν τα σημάδια τους στην ψυχή σου. Δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες , οι εκπλήξεις αλλά και οι αλλαγές που θα αποτελέσουν το δικό σου “δώρο” για τα Φετινά Χριστούγεννα. Η αισθηματική σου ζωή βρίσκεται σε μία φάση ανανέωσης και εκπλήρωσης σχεδίων, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σου.

 

Λέων : Ψυχική Ανάταση και Προσφορές Αγάπης

Με την Πανσέληνο από το ζώδιο του Καρκίνου, νοσταλγείς στιγμές του παρελθόντος, οι ευαισθησίες σου είναι τονισμένες, διάχυτη είναι  η ανάγκη σου να κάνεις έναν εσωτερικό απολογισμό ενώ τώρα μπορείς να ανακαλύψεις ασυνείδητες σκέψεις και συναισθήματα που μέχρι τώρα δεν μπορούσες να τα αναγνωρίσεις ή να διακρίνεις που οφείλεται η ρίζα τους. Κινήσεις αγάπης, προσφοράς και υποστήριξης προς το συνάνθρωπο θα είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικές από την πλευρά σου!  Ευχάριστες ειδήσεις / φλερτ/ γνωριμίες είναι μέσα στο πρόγραμμα για το 1ο δεκαήμερο, ενώ το 2ο δεκαήμερο περνά πολύ ζεστές στιγμές με την οικογένεια.

 

Παρθένος:  Στους Χριστουγεννιάτικους Ρυθμούς αγάπης

Η Πανσέληνος του μήνα είναι αρκετά θετική για το δικό σου ζώδιο! Αφενός σου δίνει την ευκαιρία να δεις φίλους που αγαπάς, αλλά και να έρθεις κοντά σε ανθρώπους που σε συνδέει ένα κοινό όραμα, ή μία κοινή πορεία. Αφετέρου δεν λείπουν οι ευκαιρίες για διασκέδαση, νέες γνωριμίες, περισσότερη ανεμελιά και καλοπέραση.  Κάποιες επιθυμίες σου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα τις ημέρες αυτές, γεγονός που θα σου προσφέρει περισσότερη δύναμη, σιγουριά, αλλά και ικανοποίηση από την εκπλήρωση κάποιων σχεδίων σου! Οι σχέσεις με τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν, σε γεμίζουν όνειρα ενώ η ανάγκη σου για ζεστασιά και συντροφικότητα ικανοποιείται στο έπακρο!

 

Ζυγός : Ανασκόπηση της Χρονιάς και Συγκρότηση Στόχων

Η Πανσέληνος του μήνα σε παρακινεί να κάνεις έναν απολογισμό των στόχων σου, διακρίνοντας τι άφησες πίσω, τι δεν πήγε έτσι όπως είχες σχεδιάσει και κάνοντας ένα πλάνο για το νέο έτος που ακολουθεί. Ζητήματα που αφορούν την καριέρα, το γάμο,  τον πατέρα, είναι φανερό ότι συνεχίζουν να σου προκαλούν το αίσθημα της πίεσης αλλά και της ευθύνης. Διέξοδος σου αυτό το διάστημα είναι οι επικοινωνίες, οι γνωριμίες , οι επαφές όπου θα είναι αρκετά πιο δραστήριες, σημαντικό είναι να αξιοποιήσεις τις ιδέες και τις προτάσεις που δέχεσαι ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο 1ο δεκαήμερο. Περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα στα οικονομικά φέρνει αυτό το φεγγάρι για το 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σου!

 

Σκορπιός: Χριστουγεννιάτικες Εκπλήξεις και Ευκαιρίες

Με την Πανσέληνο που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Καρκίνου έχεις την ανάγκη να δραπετεύσεις από τα συνηθισμένα,  σου γεννάται η επιθυμία να ταξιδέψεις, να ζήσεις νέες εμπειρίες, να κάνεις νέα σχέδια για την πορεία σου ή και να ολοκληρώσεις σχέδια και πράγματα που είχες κατά νου εδώ και αρκετό καιρό. Δεν λείπουν οι επικοινωνίες που θα αποτελέσουν “έκπληξη” για σένα αυτή την περίοδο, ενώ συναντήσεις / επαφές θα ξυπνήσουν μέσα σου αναμνήσεις! Τα οικονομικά σου βρίσκονται σε ένα καλό στάδιο ενώ και αισθηματικά, καθώς οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα εκπληρώνονται οι επιθυμίες σου!

 

Τοξότης : Τυχερές Εξελίξεις και … Υπερβολές!

Διανύεις μία θετική περίοδο  και την ημέρα της Πανσελήνου παρατηρούμε τον Ερμή και τον Δία να σχηματίζουν σύνοδο στο δικό σου ζώδιο, χαρίζοντας σημαντικές ευκαιρίες για να μπορέσεις να πετύχεις τα σχέδιά σου! Γνωριμίες, Επαφές, Προτάσεις και έντονη κοινωνική ζωή έρχονται για να σου προσφέρουν μία νέα θεώρηση των καταστάσεων αλλά και για να σου δώσουν την ώθηση για να περάσεις καλά. Ο παράγοντας της τύχης είναι με το μέρος σου, αρκεί … να μπορέσεις να έχεις τον έλεγχο των καταστάσεων, περιορίζοντας τις υπερβολές που κατά κύριο λόγο θα αφορούν τα χρήματα και τα συναισθήματα.

 

Αιγόκερως: Αναζωπύρωση Σχέσεων

Η Πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στο διαμετρικά απέναντι ζώδιο από το δικό σου επηρεάζοντας τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σου! Κρίνεται θετική γιατί μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία για μία σημαντική αλλαγή που θα δώσει μία ανάσα ανανέωσης στην πορεία των σχέσεών σου! Παράλληλα είναι ένα καλό διάστημα για σένα, για να δραστηριοποιηθεί κοινωνικά και να κάνεις μία νέα γνωριμία που θα εξελιχθεί σε μία όμορφη σχέση. Σημαντικό στοιχείο των ημερών που ακολουθούν είναι ότι αναγνωρίζεις περισσότερο τα συναισθήματα των ανθρώπων που σε περιβάλλουν, μπορείς πιο εύκολα να μπεις στην θέση τους, γεγονός που σε βοηθά να έρθεις πιο κοντά στους ανθρώπους που πραγματικά σε ενδιαφέρουν.

 

Υδροχόος : Απαιτητικά Χριστούγεννα με … ανταμοιβή!

Τις ημέρες κοντά στην Πανσέληνο τρέχεις για να τα προλάβεις όλα και οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς σου είναι πολλές,  καταφέρνεις να τα βγάλεις όλα εις πέρας έστω και αν χρειαστεί να κάνεις κάποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμά σου! Στα επαγγελματικά και στα οικονομικά σου θα βρεθείς ικανοποιημένος ιδιαίτερα αν ανήκεις στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σου! Οι ευκαιρίες κοινωνικής δικτύωσης, γνωριμιών και διεύρυνσης φιλικών επαφών δεν λείπουν ιδιαίτερα για το 1ο δεκαήμερο.

 

Ιχθύς: Ρομαντικά Χριστούγεννα με κατακτήσεις

Ένα ερωτικό φεγγάρι πραγματοποιείται στις 22 του μήνα για το δικό σου ζώδιο αγαπητέ μου Ιχθύ! Επιθυμίες εκπληρώνονται, ο έρωτας σε κάνει και πάλι να ονειρεύεσαι, οι ευκαιρίες για διασκέδαση είναι πολλές και … το διασκεδάζεις, περνάς όμορφες στιγμές! Εκτός από τις στιγμές χαράς αλλά και ερωτικής ανανέωσης, δεν λείπουν και η ευκαιρίες επαγγελματικής καταξίωσης ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο 1ο δεκαήμερο!

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΤο Αστρολογικό Δελτίο Εβδομαδιαίων Προβλέψεων 17-23 Δεκεμβρίου 2018
Επόμενο άρθροΗμερήσιες Προβλέψεις 17/12: Ο Άρης σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here