Widgets Magazine

Γέλιο είναι η μελωδία της ψυχής, που δίνει ρυθμό και μας βοηθά να είμαστε καλά ψυχικά και σωματικά, αναμφίβολα είναι το καλύτερο αντίδοτο σε κάθε ανθρώπινο πόνο… Τα οφέλη του είναι σπουδαία και επιστημονικά τεκμηριωμένα, τόσο για την ψυχική όσο και για την σωματική μας υγεία … Το γέλιο όμως, βοηθά ιδιαίτερα και τις ανθρώπινες σχέσεις, γκρεμίζει τα “τείχη” που δημιουργούνται από την προκλητική καθημερινότητα και “χτίζει” γέφυρες για να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά και να επικοινωνήσουν ουσιαστικά …

Όλα αυτά ακούγονται όμορφα και η θεωρία πάντα είναι καλή, στην πράξη υπάρχουν πάντα τα εμπόδια για αυτό και θα σε ρωτήσω να αναλογιστείς “Πότε ήταν η τελευταία φορά που γέλασες μέσα από την ψυχή σου”; Θυμήσου την στιγμή που άφησες τον εαυτό σου ελεύθερο, που ένιωσες και πάλι παιδί για λίγο και αφέθηκες χωρίς εγκράτεια στο γέλιο της στιγμής;;; Το ξέρω… Δεν μπορείς στιγμιαία να δώσεις μία απάντηση, θέλεις το χρόνο σου για να θυμηθείς και ίσως ανατρέξεις πολύ πίσω, για να φέρεις στην μνήμη σου την “στιγμή” που γέλασες με όλη σου την καρδιά … Σε μία τόσο δύσκολη και προκλητική καθημερινότητα, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστική και ως καθημερινότητα “εικονικής πραγματικότητας” δεδομένου ότι τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τον αφιερώνουμε πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή, ενός κινητού ή μίας τηλεόρασης, είναι βέβαιο ότι οι στιγμές γέλιου έχουν περιοριστεί σημαντικά, το ίδιο και το ανθρώπινο χιούμορ… Οι μάσκες που πλέον η χρήση τους κρίνεται επιβεβλημένη για την εισόδο μας σε δημόσιους χώρους / καταστήματα , μπορεί να προστατεύουν την υγεία μας από τον ιό covid-19, μας στερούν όμως την ανθρώπινη επαφή η οποία προκύπτει και από ένα νεύμα και ένα χαμόγελο, το οποίο αποτελείο το “εισιτήριο” για κάθε ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία … Διανύουμε λοιπόν μία εποχή κοινωνικής αποξένωσης, όπου πολύ πριν φορεθούν και βάση νόμου οι “μάσκες” όλοι τον τελευταίο καιρό είχαμε κρυφτεί πίσω από την αόρατη “μάσκα” της σκληρής εικονικής πραγματικόητας, η οποία και μας στέρησε την ουσιαστική επαφή με τον εαυτό μας … αλλά και με τους ανθρώπους γύρω μας….

Στην εποχή της “μάσκας” το γέλιο τι θέση μπορεί να έχει;;; Κι όμως, σε αυτή την δύσκολη εποχή που διανύουμε, είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε ακόμα και τις απλές μικρές ευκαιρίες που μας δίνονται, προκειμένου να κάνουμε χιούμορ, να χαμογελάσουμε, να αφεθούμε στη στιγμή και να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να γελάσει … Το γέλιο μας κρατά ζωντανούς, δραστήριους, υγίης, δυνατούς και ευτυχισμένους … Η έλλειψή του μας οδηγεί στην μιζέρια, στην μοναξιά, στην θλίψη, στην απομόνωση …

Πάμε όμως να δούμε τα “οφέλη” του γέλιου στη ζωή μας ….

Ποια είναι όμως τα οφέλη του γέλιου στην υγεία μας;

 • Το γέλιο χαλαρώνει όλο το σώμα, ανακουφίζει την φυσική ένταση και κατευνάζει τις ορμόνες του στρες. Οι μυς του σώματός σου γίνονται πιο χαλαροί για τα επόμενα 45 λεπτά.
 • Το γέλιο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα
 • Το γέλιο σε ανακουφίζει από τον πόνο
 • Το γέλιο προστατεύει την καρδιά σου, βελτιώνει την λειτουργεία των αιμοφόρων αγγείων και αυξάνει τη ροή του αίματος, γεγονός που σε προστατεύει από καρδιαγγειακά προβλήματα
 • Με το γέλιο όμως … χάνεις και … ΘΕΡΜΙΔΕΣ …. Εντάξει ξέρω ότι θα μου πεις ότι δεν περιμένεις το γέλιο για να αδυνατίσεις, αλλά σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, τα 10-15 λεπτά γέλιου ημερησίως ισοδυναμώνουν με το κάψιμο 40 θερμίδων.

Ποια είναι τα οφέλη του γέλιου στην πνευματική μας υγεία;

 • Το γέλιο διακόπτει τα αρνητικά συναισθήματα του άγχους, του θυμού της λύπης.
 • Το γέλιο σε βοηθά να χαλαρώσεις και να γεμίσεις και πάλι τις μπαταρίες σου! Καθώς χαλαρώνεις απο το άγχος το μυαλό σου είναι σε εγρήγορση και μπορείς να επικεντρωθείς με επιτυχία στους στόχους σου και να είσαι πολύ πιο αποδοτικός στην καθημερινότητά σου!
 • Το γέλιο σε βοηθά να δεις τις καταστάσεις γύρω σου από μία νέα προοπτική, πιο ρεαλιστική και λιγότερο απειλητική. Μπορείς να διαχειριστείς πιο έξυπνα και αποδοτικά τα προβλήματά σου ή ακόμα και τα αρνητικά σου συναισθήματα.
 • Είσαι πιο ανθεκτικός στις δύσκολες καταστάσεις!
 • Βελτιώνεται η διάθεσή σου!

Ποια είναι τα οφέλη στις σχέσεις μας;

 • Το γέλιο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και ένα άτομο που έχει χιούμορ, χαμογελά αλλά αφήνει και τον εαυτο του ελεύθερο να γελάσει, γίνεται ένας μαγνήτης που έλκει τους ανθρώπους γύρω του. Για σκέψου πόσο δύσκολο είναι να προσεγγίσεις έναν άνθρωπο που είναι θυμωμένος, αγριεμένος, ή που τον βλέπεις σκυθρωπό και πόσο εύκολο είναι να προσεγγίσεις έναν άλλον άνθρωπο που είναι με το χαμόγελο στα χείλη …. Στην πρώτη περίπτωση δηλιάζεις, κομπιάζεις και δεν θέλεις να γίνεις ο αποδέκτης των αρνητικών συναισθημάτων ενός άλλου ανθρώπου.Στην δεύτερη περίπτωση αισθάνεσαι και εσύ χαλαρός και νιώθεις ότι μπορείς πιο εύκολα να προσεγγίσεις, να μιλήσεις και να έρθεις σε επαφή!
 • Με το έξυπνο χιούμορ (και όχι το καυστικό ή το επικριτικό) αλλά και με το γέλιο, μπορείς να λύσεις πιο εύκολα τις διαφωνίες σου, να σπάσεις τον πάγο, να χαλαρώσεις το τεταμένο κλίμα που υπάρχει με τους ανθρώπους γύρω σου και να βρεις ένα κοινό σημείο αναφοράς που θα φέρει περισσότερη “χαρά” στην μεταξύ σας επαφή! Με το γέλιο φεύγουν οι άμυνες και μπορείς έστω και για λίγο να αφήσεις πίσω σου τις επικρίσεις, τις αμφιβολίες και τα αρνητικά συναισθήματα που δηλητηριάζουν τις σχέσεις σου!Το γέλιο σε βοηθά να απομακρύνεις τις αναστολες σου, να διώξεις τους φόβους σου, να παραμερίσεις για λίγο τις συναισθηματικές άμυνες και να απελευθερωθείς και να είσαι περισσότερο ο εαυτός σου αλλά και να εκφράσεις τα αληθινά σου συναισθήματα γεγονός που σε φέρνει πιο κοντά με τα άτομα που έρχεσαι σε επαφή…
 • Στις σχέσεις το γέλιο ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο, ενώ στις εργασιακές σχέσεις το γέλιο μπορεί να αποτελέσει την ώθηση για καλύτερη ομαδική εργασία!

 

Δημιούργησε τις ευκαιρίες για να γελάς …

Είναι γεγονός ότι η ζωή δεν είναι μόνο γέλια και χαρές, έχει και τις πίκρες της, σημαντικό όμως είναι να αναγνωρίζουμε και να αποδεχόμαστε, ότι οι σκέψεις μας είναι αυτές που παίρνουν το τιμόνι και καθοδηγούν τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές μας. Αν εμείς οι ίδιοι λοιπόν επικεντρωθούμε στην δημιουργία των ευκαιριών εκείνων που θα μας κάνουν να νιώσουμε πιο χαλαροί, άνετοι, μπορούμε πραγματικά να βάλουμε περισσότερο χιούμορ, γέλιο και χαρά στη ζωή μας….

Κατέγραψε μερικούς τρόπους, ή τι κάνεις συνήθως όταν θέλεις να διασκεδάσεις, να χαρείς και να γελάσεις. Σημείωσε τις δραστηριότητες που επιλέγεις (πχ βλέπεις μία ταινία, χαζεύεις βίντεο στο youtube, τηλεφωνείς στο φίλο σου για να του κάνεις πλάκα κλπ). Προσδιόρισε τι είναι αυτό που σε κάνει να γελάς και φρόντισε να το εντάξεις στο ημερήσιο πρόγραμμά σου!

Χαμογέλασε περισσότερο, γιατί από το χαμόγελο ξεκινά και το γέλιο… Αντί να είσαι μόνιμα προσκολλημένος στην οθόνη του κινητού σου, σήκωσε το βλέμμα, εκφράσου με ένα χαμόγελο το οποίο θα σε κάνει πιο αγαπητό, θα δημιουργήσει όμως και μία πιο ζεστή ατμόσφαιρα σε κάθε κοινωνική σου επαφή.

Προσπάθησε να ενισχύσεις περισσότερο το χιούμορ σου, μπορεί κάποιοι άνθρωποι να έχουν “ταλέντο” στο χιούμορ, όμως αν εσύ δεν ανήκεις σε αυτούς και δεν είναι το “ατού” σου, τότε μπορείς να επικεντρωθείς στην ενίσχυση αυτού του χαρακτηριστικού …

Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο σε ανθρώπους χαρούμενους, σε ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και η συντροφιά μαζί του σε κάνει να χαμογελάς ή και να γελάς …. Μία καλή πρόταση είναι να περνάς περισσότερο χρόνο με τα παιδιά ή ακόμα και με τα κατοικίδια …

Αναλογίσου αστεία περιστατικά του παρελθόντος, φέρε στο μυαλό σου μνήμες του χτες που σε κάνουν να γελάς … Φρόντισε όμως να δημιουργήσεις χώρο και για νέες στιγμές που θα γίνουν όμορφες αναμνήσεις γέλιου στο μέλλον!

Προκάλεσε τον εαυτό σου, σε μία δύσκολη στιγμή ή σε μία σύγκρουση που έχεις με ένα αγαπητό πρόσωπο, να διαχειριστείς την κατάσταση με περισσότερο χιούμορ, στην συνέχεια αναλογίσου τι διαφορετικό έγινε….

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Η 1η Κυριακή του Μάϊου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου, ο εορτασμός ξεκίνησε από την Ινδία και τον δρ. Μάντάν Κατάρια, ως ένδειξη πίστης των θεραπευτικών ιδιοτήτων του γέλιου. Ο εορτασμός εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες όπως την Γαλλία, την Γερμανία, την Ουγγαρία αλλά και σε Αγγλοσαξωνικές χώρες.

«Οι πολεμικές αναμετρήσεις στον κόσμο είναι αντανάκλαση του εσωτερικού πολέμου που διεξάγεται στα μυαλά των ανθρώπων. Η αιτία που δεν γελάμε πολύ σήμερα είναι επειδή δεν κατανοούμαι την αληθινή σημασία του γέλιου. Το γέλιο δεν είναι μόνο διασκέδαση και χαβαλές, αλλά και έκφραση της ευτυχίας, που μπορεί να έλθει μόνο αν κατανοήσουμε τον σκοπό της ζωής»δρ. Μαντάν Κατάρια.

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΜάιος 2020 Μηνιαίες Προβλέψεις για κάθε ζώδιο και δεκαήμερο
Επόμενο άρθροΑφροδίτη τετράγωνο με Ποσειδώνα: Τι να προσέχουμε για να … έχουμε!
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here