Widgets Magazine

Τα αστρολογικά δρώμενα του Ιουλίου,  μας προϊδεάζουν ότι έχουμε να ζήσουμε έναν «καυτό» σε γεγονότα μήνα,  ενώ οι εξελίξεις που διαμορφώνονται γύρω μας, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν επεισοδιακές.  Ο Ιούλιος είναι λοιπόν ο μήνας των Εκλείψεων αλλά και των εκπλήξεων, γεγονός που μας εφιστά την προσοχή ώστε να διαχειριστούμε τους τομείς της ζωής μας με περισσότερη οργάνωση, σοφία και τάξη, προκειμένου να αποφύγουμε τις κακοτοπιές.  Σε ένα γενικό πλαίσιο θα μπορούσα να σας πω ότι αυτό τον μήνα  δεν θα λείψουν οι αιφνιδιασμοί, οι αλλαγές σχεδίων και  οι ανατροπές, γεγονός που θα μας εξαντλεί ψυχολογικά αλλά και σωματικά. Οι ευκαιρίες όμως ποτέ δεν λείπουν, σημαντικό όμως είναι να μπορούμε άμεσα να τις διακρίνουμε και να τις αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό …

Πάμε όμως να δούμε τα σημαντικότερα αστρολογικά γεγονότα του Ιουλίου;

Οι Εκλείψεις του Ιουλίου και τα ζώδια που θα επηρεαστούν…

Δύο σημαντικές Εκλείψεις πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια του Ιουλίου. Η πρώτη γίνεται στις 13 Ιουλίου και είναι η   Νέα Σελήνη – Ηλιακή Έκλειψη στην 20ο 41’’ του Καρκίνου (δηλαδή στο τρίτο δεκαήμερο). Στο φαινόμενο της Έκλειψης έχουμε και την συμμετοχή του Πλούτωνα.  Η Έκλειψη αυτή θα μας προβληματίσει τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά , αναμένεται  να επέλθει  η  οριστική εκκαθάριση και λήξη υποθέσεων, με τρόπο επώδυνο. Κάθε τέλος ισοδυναμεί όμως πάντα και με μία νέα αρχή, έτσι λοιπόν μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται, θα δοθεί η ευκαιρία και για την έναρξη ενός νέου κύκλου.   Τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι  που γεννήθηκαν στο τέλος του 2ου και στις αρχές του 3ου δεκαημέρου. Πιο συγκεκριμένα η Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο είναι πιο σημαντική για όσους έχουν γεννηθεί περίπου τις ακόλουθες ημερομηνίες: 8-12 Απριλίου, 10-14 Ιουλίου, 11-15 Οκτωβρίου, 9-13 Ιανουαρίου.  Επιρροή δέχονται και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες (ή ακόμα ωροσκόπο  ή μεσουράνημα) κοντά στην 18-22ο μοίρα των ζωδίων που ανέφερα παραπάνω.

Στις 27 Ιουλίου, έχουμε την  Πανσέληνο – Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Υδροχόου, στην 4ο44’’ μοίρα. Στο φαινόμενο συμμετέχουν ο Άρης (ανάδρομος) και ο Ουρανός με δυσαρμονία.   Οι μέρες μας θυμίζουν ένα «καζάνι» που ξεχειλίζει  και οι συνθήκες που διαμορφώνονται επιβάλλουν την προσοχή και την ψυχραιμία, γιατί θα δούμε ξαφνικά γεγονότα να βγαίνουν στην επιφάνεια και να προκαλούν αναβρασμό. Θα χρειαστεί να αποφύγουμε παρακινδυνευμένες ενέργειες, να έχουμε κατά νου ότι η περίοδος αυτή φέρνει ροπή προς τα ατυχήματα, αλλά και σημαντικές ρήξεις, αμφισβητήσεις, αντιδράσεις στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι συμπεριφορές που θα εκδηλωθούν θα είναι εκρηκτικές και επαναστατικές με έντονο το στοιχείο του φανατισμού. Τα Ζώδια που επηρεάζονται άμεσα είναι οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι του 1ου δεκαημέρου,  καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 5η μοίρα των παραπάνω ζωδίων (μετρήστε 2 μοίρες πλην /συν).

Οι «τυχεροί» του Ιουλίου

Οι ευνοημένοι του μήνα και οι εκπρόσωποι του ζωδιακού που έχουν πολλές παραπάνω ευκαιρίες ανάπτυξης, εξέλιξης, τύχης και προστασίας, είναι οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύς του 2ου δεκαημέρου.  Ο Δίας κινείται στην 13ο μοίρα του Σκορπιού και από τις 10 Ιουλίου επιστρέφει σε ορθή πλέον φορά.  Το τρίγωνό του με τον Ποσειδώνα εξακολουθεί να χαρίζει τις προοπτικές εκείνες που αναζωπυρώνουν την πίστη, την ελπίδα, τα όνειρα και τις επιθυμίες των παραπάνω ζωδίων.

Στους τυχερούς του μήνα συγκαταλέγονται και οι Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύς και Ταύροι, Παρθένοι Αιγόκεροι  που γεννήθηκαν στις 5 πρώτες μέρες του  ζωδίου.  Ο Κρόνος κινείται φαινομενικά ανάδρομος από το ζώδιο του Αιγόκερω σχηματίζοντας τρίγωνο με τον Ουρανό από το ζώδιο του Ταύρου. Τα παραπάνω ζώδια λοιπόν, μπορούν έστω και μέσω προκλήσεων / δοκιμασιών, να κάνουν στη ζωή τους  μία σπουδαία και σημαντική αλλαγή που θα προσφέρει ανανέωση. Ιδιαίτερα το διάστημα 12-14 Ιουλίου, με το μεγάλο τρίγωνο Αφροδίτης από Παρθένο – Κρόνο και Ουρανό , θα υπάρξουν ευκαιρίες ανανέωσης και βελτίωσης για τους παραπάνω εκπροσώπους του ζωδιακού.

Τα σημαντικά σημεία του Ιουλίου για κάθε εβδομάδα

Εβδομάδα 1-8 Ιουλίου 2018:  Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ξεκινά με θετικές προοπτικές για τους Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους και τους Καρκίνους Σκορπιούς, Ιχθύς του 2ου δεκαημέρου. Τα τρίγωνα Ήλιου – Δία  (στις 5 Ιουλίου) και Ήλιου – Ποσειδώνα (στις 8 Ιουλίου) ενισχύουν την δύναμη της πίστης, της θέλησης, του ενθουσιασμού, του ιδεαλισμού για να προχωρήσουν τα παραπάνω ζώδια τα σχέδιά τους, με χαρά, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα.   Αυτή την εβδομάδα ωστόσο πιο προσεχτικοί πρέπει να σταθούν οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι του 1ου δεκαημέρου,  αφού ο Ερμής από τον Λέοντα θα σχηματίσει αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη από τον Υδροχόο (5/7).  Τα στοιχεία έπαρσης και εγωισμού θα προκαλέσουν εντάσεις και ρήξεις στις επικοινωνίες. Χρειάζεται να αποφύγουμε τολμηρά σχέδια, παρακινδυνευμένες ενέργειες και να δείξουμε περισσότερο προσοχή και στις μετακινήσεις.  Ευνοημένοι και ανανεωμένοι στα ερωτικά τους θα είναι οι Κριοί, Λέοντες, Τοξότες και οι Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου.  Κερδισμένοι στα οικονομικά θα είναι οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου.

 

Εβδομάδα 9-15 Ιουλίου:  Η Εβδομάδα ξεκινά με έντονα τα στοιχεία της υπερβολής, της έπαρσης και του εγωισμού στις επικοινωνίες, αφού στις 9 του μήνα ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία. Επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) του 2ου δεκαημέρου,όπου ναι μεν θα έχουν ευκαιρίες για να διασκεδάσουν και να δικτυωθούν, όμως μπορεί να το «παρακάνουν» και να παρεξηγηθούν.  Στις 10 Ιουλίου  η Αφροδίτη περνά στο ζώδιο της Παρθένου όπου και θα παραμείνει ως τις 7 Αυγούστου.  Η Αφροδίτη από το ζώδιο της πτώσης της,  δημιουργεί εκλογίκευση των «θέλω» γεγονός που περιορίζει τον αυθορμητισμό αλλά και την άνεση στον τομέα του έρωτα. Ωστόσο, ευνοημένοι στα αισθηματικά τους θα βρεθούν αυτή την περίοδο οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύς (ιδιαίτερα του του 1ου και του 2ου δεκαημέρου) ενώ στα οικονομικά τους κερδισμένοι θα σταθούν οι Λέοντες και οι Υδροχόοι.  Στις 12 Ιουλίου πραγματοποιείται η Ηλιακή στον Καρκίνο  , όπου εντείνει τις δυσκολίες φέρνοντας σκληρά γεγονότα που θα επηρεάσουν τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους του 3ου δεκαημέρου.  Καθώς η εβδομάδα οδεύει προς το τέλος της, τα τρίγωνα που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Κρόνο και τον Ουρανό θα δώσουν πρακτικές λύσεις, και ευκαιρίες σταθερών αλλαγών για τους Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους και τους Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύς του 1ου δεκαημέρου.

Εβδομάδα 16-22 Ιουλίου: Το κλίμα συνεχίζει να είναι τεταμένο, αφού η Ηλιακή Έκλειψη μπορεί να πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεν παύει όμως η επιρροή της να συνεχίζει να επιβαρύνει τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους του 3ου δεκαημέρου. Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Δία (στις 22/7) προσφέρει ευκαιρίες ανανέωσης, επέκτασης και προόδου σε αισθηματικά οικονομικά στους Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους και τους Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύς του 2ου δεκαημέρου. Την ίδια ημέρα ο Ήλιος εισέρχεται στο Λέοντα και περνάμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, έτοιμοι να βάλουμε περισσότερη ανεμελιά στη ζωή μας.

23-31 Ιουλίου:  Αυτή την εβδομάδα πρέπει όλοι μας να δείξουμε προσοχή τόσο στον τρόπο που αντιδρούμε σε δεδομένες στιγμές, όσο και σε κινήσεις, πράξεις, πρωτοβουλίες, μετακινήσεις.  Πραγματοποιείται η έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο (η οποία περιγράφτηκε παραπάνω) και τα ζώδια του σταθερού σταυρού του 1ου δεκαημέρου (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) ζουν έντονες στιγμές, αφού στο φαινόμενο συμμετέχουν ο Άρης με τον Ουρανό.

Από την άλλη πλευρά οι έρωτες του καλοκαιριού έχουν την αυταπάτη τους, την ωραιοποίησή τους αλλά και τον δυνατό πόθο, αφού η Αφροδίτη θα βρεθεί πρώτα σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα (24 Ιουλίου)  και στην συνέχεια σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα (28/7). Οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύς του 2ου δεκαημέρου θυμηθείτε πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσό. Οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι , Σκορπιοί, Ιχθύς του 3ου δεκαημέρου, γευτείτε έντονες ερωτικές στιγμές που θα σας κάνουν να αφήσετε (έστω και για λίγο ) στην άκρη την πίκρα των τελευταίων ημερών.

Ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Λέοντα στις 26 του μήνα, δεν θα λείψουν λοιπόν οι επικοινωνιακές ατασθαλίες, οι αναθεωρήσεις, η αναβλητικότητα, καθώς και η προσκόλληση σε σκέψεις / αποφάσεις του χτες, με έντονο το στοιχείο της υπερβολής. Οι Λέοντες – Υδροχόοι ,  οι Κριοί – Ζυγοί  και οι Δίδυμοι – Τοξότες του 3ου δεκαημέρου είναι πολύ πιθανό ως το τέλος του μήνα  να έχουν επαφές με άτομα του παρελθόντος τους.

 

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΚαλοκαίρι 2018: Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις
Επόμενο άρθροΟ Ερμής στο Λέοντα και η επιρροή του ως τις 5 Σεπτεμβρίου 2018
Αθηνά Βαγενά
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here