summer girl
Widgets Magazine

Το ξέρω, κουράστηκες αρκετά την τελευταία περίοδο από τα συνεχή μπερδέματα που υπήρχαν σε επικοινωνίες, σχέδια, συζητήσεις, αποφάσεις… Πολύ περισσότερο όμως σε κούρασε και αυτή η «θολούρα» του μυαλού, που δεν σου επέτρεπε να κάνεις ένα βήμα παρακάτω … Αναβολές, καθυστερήσεις, ασυνεννοησία, ζημιές σε ηλεκτρολογικές / τεχνολογικές συσκευές, ήταν μερικά από τα στιγμιότυπα των τελευταίων ημερών … Φόβοι, ανασφάλειες, διλήμματα, άγχη, υπερευαισθησία έβαλαν το δικό τους κερασάκι στην «τούρτα»  Με τον Ερμή από το ζώδιο του Ιχθύ (σε θέση πτώσης) το περασμένο διάστημα δεν μπορούσες να διακρίνεις ποια είναι η αλήθεια, ποιο είναι το ψέμα, τι ισχύει, τι όχι ενώ το  επικοινωνιακό κομφούζιο, οδηγούσε σε εσφαλμένες εντυπώσεις και εκτιμήσεις, ενώ και η παραπληροφόρηση είχε την τιμητική της.

Τα δεδομένα όμως αλλάζουν …

Από αυτό την Κυριακή 4 Απριλίου, ο Ερμής ξεκινά το νέο του ταξίδι στο ζωδιακό κύκλο, κάνοντας την είσοδό του στο ζώδιο του Κριού, φέρνοντας σταδιακά ένα κύμα ενθουσιασμού, ανανέωσης, δράσης στις επικοινωνιακές μας δραστηριότητες. Ο Ερμής θα παραμείνει στο πύρινο ζώδιο του παρορμητικού σταυρού τον Κριό ως τις 19 Απριλίου, προσφέροντας την δυνατότητα να σκεφτούμε, να συζητήσουμε ή και να αποφασίσουμε μία σταδιακή επανεκκίνηση στη ζωή μας.

Ο Ερμής , είναι ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει τον τρόπο σκέψης και επικοινωνίας του ανθρώπου με το περιβάλλον του. Με λίγα συνδέεται και επηρεάζει τις σκέψεις, τον προφορικό , γραπτό λόγο, τα ταξίδια, τις μετακινήσεις, τις συμφωνίες, τη σχέση με τα αδέρφια, τους γείτονες, το μεταφορικό μέσο κλπ …  Ο Ερμής όμως, συνδέεται άμεσα και με την ψυχολογία μας, αφού είναι ο πλανήτης του «νου» επηρεάζοντας την ποιότητα των σκέψεών μας, κοινώς τα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας  ( Σκέψεις – Συναισθήματα – Συμπεριφορές)

Ο Ερμής από το ζώδιο που κυβερνήτης είναι ο Άρης – δηλαδή τον Κριό- κάνει το μυαλό να κινείται σε πολύ γρήγορους και ενθουσιώδεις ρυθμούς. Η ανάγκη για δράση, πρωτοβουλία, αυθορμητισμό είναι πολύ έντονη όμως οι σκέψεις και επικοινωνίες έχουν πολύ τονισμένο το στοιχείο της υποκειμενικότητας και όχι της αντικειμενικότητας με αποτέλεσμα να εκφράζονται παρορμητικές, εγωκεντρικές τάσεις… Το διάστημα που ανοίγεται μπροστά μας θα είναι λοιπόν αρκετά δυναμικό και έντονο για αποφάσεις, το μυαλό θα είναι σε εγρήγορση, θα υπάρξουν νέες ιδέες που θα κινητοποιήσουν για έκφραση, δράση, πρωτοβουλία . Η ευθύτητα, η ειλικρίνεια, η ντομπροσύνη, το τσαγανό, θα είναι χαρακτηριστικά έκδηλα στις επικοινωνίες μας , σημαντικό είναι ωστόσο να  αποφύγουμε την βιασύνη στον τρόπο έκφρασης αλλά και στις επικοινωνίες μας, να συγκρατήσουμε την «αθυροστομία» και τη νευρικότητα που θα εκφράζεται με θυμό -όπου σύντομα θα καταλαγιάζει-. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Ο Ερμής από τον Κριό, βρίσκεται ως τις 19/4 σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη από τους Διδύμους, αυτό με απλά λόγια, ο Ερμής κινείται στο ζώδιο που κυβερνήτης είναι ο Άρης (Κριός), ενώ ο Άρης κινείται στο ζώδιο που κυβερνήτης είναι ο Ερμής (Δίδυμος). Αυτή η πλανητική συγκυρία δηλώνει ότι για το επόμενο διάστημα ο Ερμής και ο Άρης, είναι δύο πλανήτες που συνεργάζονται πολύ καλά, βοηθώντας ουσιαστικά να μπορούν άνετα να εκφραστούν οι θετικές τους ιδιότητες (επικοινωνία, δράση, αποφασιστικότητα, πρωτοβουλία, ορμητικότητα, ενέργεια κλπ)

Ποιοι ευνοούνται;

Οι Κριοί, Λέοντες , Τοξότες καθώς και οι Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι, όλα τα ζώδια όμως κατά κάποιο τρόπο θα μπορέσουν πιο άνετα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, να διαχειριστούν τις επικοινωνιακές τους δραστηριότητες και να δουν το μυαλό να … καθαρίζει και να είναι περισσότερο σε εγρήγορση.

Ποιες όψεις θα σχηματίσει ο Ερμής από τον Κριό;

Στις 9 Απριλίου ο Ερμής από τον Κριό σχηματίζει σύνοδο με τον Χείρωνα (09ο), η όψη αυτή είναι κατάλληλη για όσους το επιθυμούν να ακολουθούν ένα ψυχοθεραπευτικό μονοπάτι, ενώ σε ένα ευρύτερο πλαίσιο η μέρα είναι κατάλληλη για να εκφράσουμε τα ενδότερα της ψυχής μας, να εντοπίσουμε ασυνείδητες σκέψεις που οφείλονται σε τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος και να εργαστούμε λίγο παραπάνω με τον εαυτό μας για αποβάλουμε δυσλειτουργικές σκέψεις που μας πηγαίνουν πίσω. Η επιρροή αυτής της όψης είναι πιο αισθητή για τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου.

Στις 10 Απριλίου ο Ερμής από τον Κριό σχηματίζει την όψη εξαγώνου με τον Κρόνο από τον Υδροχόο στην 12η μοίρα. Η μέρα είναι κατάλληλη για την εκκίνηση οργάνωσης και διαχείρισης δύσκολων έργων, αλλά και για να επιτευχθεί μία συγκεκριμένη δομή σε ένα σχέδιο. Επιπροσθέτως μπορούν να παρθούν σημαντικές αποφάσεις που θα μπορούν να έχουν μία σταθερή πορεία. Κατασταλλάζουν πιο ώριμα και σταθερά σκέψεις και αποφάσεις ιδιαίτερα για τους Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους και τους Κριούς, Λέοντες, Τοξότες του 2ου δεκαημέρου καθώς και για όσους έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα, ή προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 12η μοίρα των παραπάνω ζωδίων των παραπάνω ζωδίων.

Στις 17 Απριλίου , ο Ερμής από τον Κριό σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη και τον Δία, συνάμα όμως και τετράγωνο με τον Πλούτωνα! Από την μία πλευρά λοιπόν παρατηρούμε τον ενθουσιασμό και την εγρήγορση για επικοινωνία, μετακινήσεις, συμφωνίες, επαφές, έκφραση, από την άλλη πλευρά τίποτα απο όλα αυτά δεν ξεφεύγει από την αυστηρό έλεγχο, τις εξουσιαστικές τάσεις, το παρασκήνιο και την δολοπλοκία! Οι Δίδυμο, Ζυγοί, Υδροχόοι και οι Κριοί, Λέοντες , Τοξότες του 3ου δεκαημέρου αναμένεται να έχουν μία ημέρα γεμάτη ευκαιρίες για επκοινωνίες, επαφές, συμφωνίες  και χαρούμενα νέα! Από τα παραπάνω ζώδια οι Κριοί , Ζυγοί  αλλά και οι Καρκίνοι – Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου , θα διακρίνονται από επιμονή, πείσμα, εμμονή, αλλά και τάση να θέλουν να επιβληθούν των καταστάσεων.

19 Απριλίου: Λίγο πριν αποχωρήσει ο Ήλιος και ο Ερμής από το ζώδιο του Κριού, καθώς βρίσκονται στην αναιρετική 29η μοίρα του ζωδιακού σχηματίζουν την σύνοδό τους. Μία όψη που καθιστά εξαιρετικά δύσκολες τις επικοινωνιακές συνθήκες γιατί αφενός θα επικρατεί η αδιαλλαξία και ο εγωισμός, αφετέρου η υποκειμενικότητα μπορεί να οδηγήσει σε έκρυθμες εκφράσεις και σε καβγάδες. Προσοχή οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι των τελευταίων ημερών.

Πώς θα επηρεάσει ο Ερμής από τον Κριό τα 12 Ζώδια;

Κριός: Ο Ερμής κάνει το πέρασμά του στο δικό σου ζώδιο έτσι λοιπόν το επόμενο διάστημα μπορείς άνετα να αξιοποιήσεις το χάρισμα του λόγου, της εκφραστικότητας και να επικοινωνήσεις εποικοδομητικά με το περιβάλλον σου. Ανανεώνεται ο τρόπος σκέψης σου, κατασταλάζεις σε πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα και έχεις την διάθεση να πάρεις σημαντικές πρωτοβουλίες για την πορεία σου! Δεν λείπουν οι ευχάριστες επαφές με το περιβάλλον σου, τα φλερτ, αλλά και η κοινωνική δικτύωση (έστω και μέσω διαδικτύου)! Είναι βέβαιο ότι επανέρχεται σταδιακά η αισιοδοξία και η εκφραστικότητά σου! Ειδήσεις που θα προκαλέσουν πίεση και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι κάποια προβλήματα στα επαγγελματικά σου διογκώνονται, είναι κάτι που αφορά εσένα του 3ου δεκαημέρου.

Ταύρος: Διανύεις μία περίοδο ανασυγκρότησης, όπου μπορείς να προγραμματίσεις τις αμέσως επόμενες ενέργειές σου (τις οποίες για την ώρα δεν θα ανακοινώσεις). Το ένστικτό σου θα είναι ο προσωπικός σου βοηθός που θα σε καθοδηγεί σε κάθε σου βήμα. Χαρακτηριστική για σένα αυτό τον καιρό θα είναι η εσωστρέφεια αλλά και η ανάγκη σου να κρατάς σαν κόρη οφθαλμού τα μυστικά σου! Δεν λείπουν αυτό τον καιρό οι σκέψεις αλλά και οι έννοιες για την πορεία των επαγγελματικών σου. Προσοχή σε λόγια, κουτσομπολιά και αποκαλύψεις μυστικών αν έχεις γεννηθεί στο 3ο δεκαήμερο.

Δίδυμοι: Το διάστημα που ανοίγεται μπροστά σου είναι κοινωνικό, με αρκετές επικοινωνίες και με την διάθεση να έρθεις σε επαφή με άτομα του φιλικού σου περιβάλλοντος. Δεν λείπουν ωστόσο αυτή την περίοδο ούτε τα φλερτ και οι ερωτικές επικοινωνίες αλλά ούτε και οι ευκαιρίες να γνωρίσεις κόσμο μέσα από το διαδίκτυο! . Σημαντικό είναι το γεγονός ότι αυτή την περίοδο μπορείς να σκεφτείς και να σχεδιάσεις τα βήματα που θα σε βοηθήσουν σταδιακά στην εκπλήρωση προσδοκιών σου.

Καρκίνος: Με τον Ερμή από το ζώδιο του Κριού η σκέψη σου είναι δοσμένη στην καριέρα σου και σε αυτόν ακριβώς τον τομέα θα έχεις αυτό το διάστημα επικονωνίες πάνω στις οποίες θα αναζητήσεις προοπτικές και λύσεις. Δεν θα λείψουν και οι στιγμές πίεσης και δοκιμασιών, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο 3ο δεκαήμερο του ζωδίου σου, όπου το επόμενο διάστημα είναι πολυ πιθανό να νιώσεις το αίσθημα της αδικίας ή του σκληρού ανταγωνισμού από τους συνεργάτες σου. Σε κάθε περίπτωση όμως με τον Ερμή από τον Κριό μπορείς να θέσεις στόχους, να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις, να εκφράσεις τις ιδέες σου που αφορούν το μέλλον και την προοπτική των επαγγελματικών σου. Κοινωνικές επαφές ευνοούνται κα μπορούν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά σου συμφέροντα.

Λέων: Ο Ερμής περνά στο ζώδιο του Κριού και η σκέψη σου γίνεται αισιόδοξη, επεκτατική και κάνεις πολλά νέα σχέδια για την πορεία σου. Φιλοσοφείς τις καταστάσεις διαφορετικό, είσαι πιο ανοιχτός σε επικοινωνίες, επεκτείνεις τις γνώσεις σου, έρχεσαι σε επαφή για συμφωνίες, ενώ οι γνωριμίες που προκύπτουν τώρα είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Είναι μία καλή περίοδος για να γεφυρώσεις το χάσμα στις σχέσεις σου αλλά και γιατί όχι και για να φλερτάρεις!

Παρθένος: Με τον Ερμή από αυτή την θέση μπορείς να συγκροτήσεις καλύτερα τα οικονομικά σου, να υπολογίσεις έσοδα – έξοδα, να αναλάβεις την διεκπεραίωση παλαιών χρεών αλλά και να ασχοληθείς με έγγραφα / συμφωνίες οικονομικού περιεχομένου. Εκτός από τον τομέα των οικονομικών, ο Ερμής από αυτή την θέση προκαλεί αναμοχλεύσεις με ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με το παρελθόν. Αν είναι κάτι αυτό που πρέπει να περιορίσεις είναι την προσκόλληση στο παρελθόν, αλλά και την επιβλητική, απόλυτη στάση που μπορεί να προκαλέσει γκρίνιες και παρεξηγήσεις.

Ζυγός: Με τον Ερμή να κινείται στο διαμετρικά απέναντι ζώδιο από το δικό σου, η περίοδος κρίνεται ιδανική για να έρθεις μέσα από την επικοινωνία σου πιο κοντά με τους ανθρώπους που είσαι σε μόνιμη σταθερή σχέση. Μπαίνεις περισσότερο στην θέση τους, και γίνεσαι πιο διαλλακτικός ανανεώνοντας τις σταθερές σου σχέσεις. Το διάστημα αυτό ωστόσο, κρίνεται ιδανικό και για νέες γνωριμίες. Αν έχεις γεννηθεί στο 3ο δεκαήμερο προσπάθησε να αποφύγεις την συνεχή προσκόλληση και την σκέψη σε σχέσεις που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, ή σε καταστάσεις που σε φέρνουν σε ψυχολογικό αδιέξοδο.

Σκορπιός: Το διάστημα που ανοίγεται μπροστά σου είναι γεμάτο επικοινωνίες, επαφές και συζητήσεις για θέματα που αφορούν την εργασία αλλά και υποθέσεις ρουτίνας. Έχεις την άνεση να πάρεις αποφάσεις, να συζητήσεις και να βάλεις σε μία καλύτερη οργάνωση και διαχείριση ζητήματα της καθημερινότητάς σου. Παράλληλα είναι μία εποχή που μπορείς να σκεφτείς πιο ζεστά και να πάρεις αποφάσεις που αφορούν την βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης.

Τοξότης: Ο Ερμής περνά στο ζώδιο του Κριού και το διάστημα που ανοίγεται μπροστά σου κρίνεται ιδανικό για να εκφράσεις τα θέλω σου, να φλερτάρεις, να βελτιώσεις την αισθηματική σου ζωή, να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματά σου αλλά και να απολαύσεις στιγμές. Ερωτικά μηνύματα, συζητήσεις αισθηματικού περιεχομένου αλλά και φλερτ σε ανεβάζουν. Από την άλλη πλευρά το διάστημα είναι ιδανικό για σένα που είσαι γονέας, για να προσεγγίσεις το παιδί σου και να βελτιώσεις την επικοινωνία σου μαζί του. Επιπλέον ευνοείται η ενασχόληση με την τέχνη.

Αιγόκερως: Με τον Ερμή από το ζώδιο του Κριού η σκέψη σου είναι δοσμένη σε υποθέσεις οικογενειακές, αλλά και στην προσωπική σου ζωή. Μέσα από τις επικοινωνίες σου, μπορείς να βελτιώσεις το κλίμα των οικογενειακών σχέσεων, να έρθεις πιο κοντά στους δικούς σου ανθρώπους και να νιώσεις τις ανάγκες τους. Αυτή την περίοδο θα μπορέσεις να εντοπίσεις και να κατανοήσεις καλύτερα τα συναισθήματά σου! Απέφυγε την παρορμητικότητα του λόγου που μπορεί να φέρει παρεξηγήσεις ή και ρήξεις με τα πρόσωπα του περιβάλλοντός σου, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο 3ο δεκαήμερο του ζωδίου σου.

Υδροχόος: Ο Ερμής κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Κριού, δηλαδή στον 3ο Ηλιακό σου οίκο, τονώνοντας σημαντικά τις επικοινωνιακές σου δραστηριότητες. Το μυαλό σου καθαρίζει επιτέλους από τις ανασφάλειες που σε είχαν κυριεύσει και πλέον είσαι σε ετοιμότητα να πάρεις πρωτοβουλίες και να εφαρμόσεις στη ζωή σου νέες αποφάσεις, νέα σχέδια. Μπορεί να είναι διάχυτη και η επιθυμία σου για μετακίνηση και να μην μπορείς να σταθείς σε ένα σημείο για πολύ, αυτή την τάση ωστόσο θα πρέπει να την καταπολεμήσεις τουλάχιστον για τώρα. Αξιοποίησε την γρήγορη σκέψη, την άνεση του λόγου, τις ιδέες που έχεις αυτό το διάστημα που πραγματικά θα σε βοηθήσουν στην ανανέωσή σου!

Ιχθύες: Το πέρασμα του Ερμή στο ζώδιο του Κριού, φέρνει σε πρώτο πλάνο ειδήσεις, επαφές, έγγραφα που αφορούν την πορεία των οικονομικών σου! Τώρα θα χρειαστεί να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις ιδέες σου, αλλά και τα λόγια σου προκειμένου να υπερασπιστείς ότι έχεις κερδίσει με κόπο ή και για να προχωρήσεις προς οικονομικές συμφωνίες. Το διάστημα αυτό κρίνεται θετικό για να εργαστείς περισσότερο και για την τόνωση της αυτοπεποίθησής σου!

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΑπρίλιος 2021 Μηνιαίες Προβλέψεις για κάθε ζώδιο και δεκαήμερο
Επόμενο άρθροΟι Αστρολογικές Τάσεις της εβδομάδας 5-11 Απριλίου 2021
Είμαι η Αθηνά Βαγενά και σε Καλωσορίζω στο Blog μου Astro Κους Κους μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι μαζί σου προβλέψεις, σκέψεις, γνώσεις, προτάσεις, ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν τον τομέα της Αστρολογίας αλλά και της Αυτοβελτίωσης. Ξεκίνησα από πολύ μικρή να μαθαίνω, να γνωρίζω και να ενημερώνομαι για την αστρολογία, αφού η μητέρα μου είναι η Αστρολόγος Άννα Μπελίτση. Πάντα με έλκυε η αστρολογία και σαν παιδί, στον ελεύθερο χρόνο μου ξεφύλλιζα τα βιβλία της μαμάς και ήμουν πάντα γεμάτη ερωτήσεις. Η κλίση μου ήταν πάντα η έρευνα, η ανάλυση, η αναζήτηση , η συγγραφή αλλά και η επικοινωνία σε κάθε της μορφή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα των ΜΜΕ, του Marketing , στην συνέχεια έφτασε η στιγμή να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τις αστρολογικές μου γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και μαθήματα ... Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Life Coaching αλλά και της Διαχείριση Χωρισμού & Διαζυγίου Γονέων. Τον Ιούνιο του 2001, η αστρολογία ξεκίνησε να είναι εκτός από χόμπι και μεράκι, και ο ουσιαστικός κλάδος επαγγελματικής μου ενασχόλησης σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ με αυτό; Ξεκινώντας την εργασία μου στο Oroskopos.gr κατάφερα να συνδυάσω την επικοινωνία, το marketing και την αστρολογία! Η σταθερή επαγγελματική μου συνεργασία με τον «Δάσκαλο» Αστρολόγο Κώστα Λεφάκη, με βοήθησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τόσο τις γνώσεις μου, όσο και την αγάπη της για την Αστρολογία. Μία σειρά ακόμα σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών, τόσο με την Marie– DeniseΔιαμαντή, όσο και με τον Χρήστο Άρχο με κάνουν να αισθάνομαι τυχερή αλλά και ευγνώμων! Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι η διάδοση της αστρολογικής γνώσης και για αυτό τον στόχο εργάζομαι ανελλιπώς! «Στην αστρολογία είσαι πάντα μαθητής...» και πράγματι συνεχίζω ανελλιπώς να ερευνώ, να μελετώ και να ενημερώνομαι αστρολογικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ